Lifestyle

Komentari 0

I usne dobivaju bore: Ublažit će ih dobra svakodnevna njega

I usne dobivaju bore: Ublažit će ih dobra svakodnevna njega

Na usnama se fine linije mogu pojaviti bez obzira na način života, a najvažnija stvar kako bismo ih smanjili ili spriječili, je dubinska hidratacija koja će svim slojevima kože dati poticaj za bržu obnovu

Konstantno ih pomičemo i razvlačimo, stoga je bitno da ih dobro njegujemo. Prvo i osnovno pravilo je dobra hidracija, jer usne nemaju masnog tkiva i podložne su isušivanju. S vremenom dolaze i te prirodne bore, no puno možemo napraviti ako im posvetimo malo pažnje.

No, nije svejedno što ćemo na njih staviti - dobre su kreme koje hidratiziraju, no neke jače anti-age formule mogle bi ih previše isušiti.

POGLEDAJTE VIDEO: Dnevne i noćne kreme

Često lice njegujemo kremama koje imaju agresivne sastojke, kao što su retinol i kiseline, koje im ne odgovaraju. Zato se za same usne proizvode posebne kreme s retinoidima, u manjoj koncentraciji.

Usne su prve na udaru sunca i vjetra, a i često ih grickamo kad smo nervozni.

- Pazite s tim proizvodima kako ne bi došli na usne, moguće su iritacije jer usne su vrlo osjetljive. Ipak, oko samih usana retinol je ok, kao prevencija bora - komentira američka estetska kirurginja Nicole Caroline za Byrdie.

Također predlaže balzame i kreme koje koži daju dubinsku hidrataciju. Danas su balzami nerijetko obogaćeni pigmentima, pa nam služe i kao ruževi.

A i sami make-up za usne je postao hibrid kreme i boje, stoga nije teško odabrati pravilnu njegu.

Piling usana ubrzat će obnovu površinskog djela kože, idealno je da ga radite jednom tjedno. Nije nužan neki kupovni, poslužit će mješavina maslinovog ulja i šećera.