Obavijesti

Lifestyle

Komentari 23

Idealan parfem za zimu nosi note cimeta, vanilije i papra

Idealan parfem za zimu nosi note cimeta, vanilije i papra
1

U zimskim danima mirisi brže ispare, pa su idealni nešto slađi i mošusni parfemi umjesto onih prozračnih i cvjetnih. Isprobajte izradu i vlastitog parfema po receptu

VIDEO

Dok isprobavate miris u parfumeriji, i to nanoseći ga na zapešće, nemojte ga trljati jer ćete time promijeniti strukturu mirisa. Radije ga samo poprskajte i pričekajte 20-ak minuta. Osim unutarnje strane zapešća idealna mjesta za isprobavanje parfema su i unutarnji pregib lakta te vrat i područje iza ušiju. 

U hladnijim danima mirisi nekako brže ispare, pa su zimski mjeseci idealni za jače arome. Isprobajte mirise citrusa, vanilije i cimeta koji podsjećaju na Božić i novogodišnje praznike. Kad se omotate šalom i krenete kroz hladan grad, uživat ćete u  zamamnom mirisu. Primjer takvog je Kenzo - Jungle L’Elephant, Gucci - Envy me te Shalimar - Guerlain.

Želite li imati nešto posebniji miris, izaberite parfem s notom jakog začina koji ostavlja trag široko oko vas, na primjer s notom papra. U teškom kaputu, dok je vani još hladno, dobro će vam doći takav “zagrljaj”. Primjer takvog je Gucci - Guilty Intense.

Za ljubitelje nešto prozračnijih mirisa, idealni su oni s aromom zelenog čaja u kombinaciji s raznim cvjetnim notama.  Uskladit ćete se s mirisima buđenja prirode koji se osjećaju u zraku i probuditi energiju poslije zimskog sna. Primjer jednog takvog je L’Occitane - Zeleni čaj s jasminom.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.

Napravite vlastiti parfem

Fotolia

Želite li sami napraviti, u steriliziranu bočicu od 10 ml dodajte 24 kapi eteričnih ulja prema vlastitu izboru, i to tako da od svake mirisne note izdvojite po osam kapi. Počnite s baznom notom - bor, jela, cedar, cimet ili klinčić, nastavite sa srednjom kao što su ruža, jasmin, ylang-ylang ili geranij, te na kraju gornjom notom poput bergamota, mandarina, limuna ili naranče. Dodajte i nekoliko kapi lavande koja će povezati sve note.

Bočicu dopunite alkoholom, bademovim ili jojobinim uljem, promućkajte te ostavite na mračnom i hladnome mjestu najmanje dva dana. A kad se jedanput odlučite na promjenu parfema, uskladite ga s mirisima koji prevladavaju u sezoni tijekom koje ćete ga rabiti.

Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 23
VIDEO

Najbolji ljubavnici: Četiri znaka Zodijaka nemaju konkurenciju
OČARAT ĆE VAS

Najbolji ljubavnici: Četiri znaka Zodijaka nemaju konkurenciju

Jedan od njih je Lav. On zrači samopouzdanjem i unutar i izvan spavaće sobe. Magnetskom karizmom i energijom osvaja partnera razigranim i avanturističkim duhom

Modni stil na izborima: Dame su iskoristile trik Kraljice Elizabete
LIJEPE BOJE

Modni stil na izborima: Dame su iskoristile trik Kraljice Elizabete

Izborna večer inspirirala je naše dame u politici da biraju boje, kako bi se istaknule u moru muškaraca koji su birali tamno odijelo i košulju. Donosimo zanimljive modne kombinacije političara
'Umjesto zavjeta, na vjenčanju sam čitala poruke koje je moj zaručnik slao ljubavnici'
'SVE SAM OTKAZALA'

'Umjesto zavjeta, na vjenčanju sam čitala poruke koje je moj zaručnik slao ljubavnici'

'Dva dana prije vjenčanja, dok sam finalizirala narudžbe za proslavu, na njegovom telefonu naišla sam na pretinac imena 'Sunshine'. Osjećala sam mučninu dok sam ga otvarala'