Lifestyle

Komentari 2

Idealne za ljeto: Recepti za jednostavne salate za ručak gotove u manje od 10 minuta

Idealne za ljeto: Recepti za jednostavne salate za ručak gotove u manje od 10 minuta

Po velikim vrućinama rijetko kome se da kuhati, zato je najpraktičnije spremiti laganu salatu koja neće iziskivati puno vremena i nećete se morati preznojavati uz štednjak

Kada je riječ o zdravim idejama za ručak, ljeti je brza priprema jednako važna kao i svježe namirnice. Ove salate za ručak odlične su jer nisu zahtjevne, a trebat će vam samo jednostavni preljev, proteini iz konzerve i poneki komad kuhane piletine.

POGLEDAJTE VIDEO:

1. Pesto pileća salata

Isprobajte ovu laganu i brzu salatu s piletinom, majonezom i gotovim pestom (ova porcija je dovoljna za četiri obroka).

Sastojci:

Upute: U velikoj zdjeli pomiješajte majonezu, pesto, 1/2 žličice soli i 1/4 žličice papra. Piletinu narežite na kockice, posolite, popaprite i ispecite u tavi. Umak prelijte preko piletine i poslužite preko rikule.

2. Pureća salata s rajčicom i avokadom

Dodajte svježe narezanu puretinu u posudu zajedno sa zelenom salatom, maslinovim uljem i octom te svježe nasjeckanim povrćem (ova porcija je dovoljna za četiri obroka).

Sastojci:

Upute:

Salatu, pečenu puretinu, rajčicu, avokado, luk i parmezan podijelite u zdjelice. U posebnoj maloj zdjelici umutite ulje, ocat, 1/2 žličice soli i 1/4 žličice papra i prelijte preko salata.

3. Grčka salata s dresingom od bosiljka

Grčke salate su za svakoga tko želi uštedjeti vrijeme na zdravom obroku, a ova porcija je dovoljna za čak šest obroka.

Sastojci:

Upute:

U blenderu smiksajte maslinovo ulje, 1 šalicu bosiljka i pola žličice soli. Stavite na stranu. Fetu, krastavce, rajčicu, feferone, limun, masline i preostali bosiljak podijelite na tanjure. Začinite rajčicu i krastavce sa 1/4 žličice soli i papra. Prije posluživanja polijte prethodno spravljenim umakom od bosiljka.

4. Rimska salata s rajčicama i slaninom

Slanina se na štednjaku ispeče za šest do osam minuta. Ali ako želite uštedjeti još više vremena, ispecite ju u mikrovalnoj pećnici jer će to trajati oko pet minuta i imat ćete manje nereda za čišćenje.

Sastojci:

Upute:

U tavi pecite slaninu na umjerenoj vatri dok ne postane hrskava, 6-8 minuta. Prebacite ju na tanjur obložen papirnatim ručnikom. Slomite ju na komade kada se ohladi. U veliku zdjelu stavite zelenu salatu, rajčice, mladi luk i slaninu s dresingom. 

5. Salata od pečene govedine s kozjim sirom i balzamičnim octom

Ova salata odlična je za ručak jer je nadahnuta ukusnim delicijama, finim mesom i svježim namirnicama.

Sastojci

Upute:

Salatu, pečenu govedinu, rajčicu, luk i kozji sir podijelite u zdjelice. U posebnoj maloj zdjeli umutite ulje, ocat, senf, 1/2 žličice soli i 1/4 žličice papra te prelijte preko salata.

6. Jugozapadna pileća salata

Konzervirani grah je najbrži način da dodate proteine u salatu. U ovoj salati se crni grah savršeno slaže s laganim preljevom od kiselog vrhnja, soka od limete i chilija u prahu.

Sastojci:

Upute:

Salatu, piletinu, papriku i grah podijelite u dvije posude. Posebno u maloj zdjelici umutite kiselo vrhnje, sok od limete, čili u prahu i 1/4 žličice soli. Salatu poslužite s dresingom i čipsom od tortilje. Ova porcija dovoljna je za dva obroka. piše Real Simple.

Najčitaniji članci