Obavijesti

Lifestyle

Komentari 2

Ideja za sadnju bilja: Pretvorila je stare autobuse u staklenike

Ideja za sadnju bilja: Pretvorila je stare autobuse u staklenike

Tijekom toplijeg vremena postojeće prozore na autobusu može otvoriti i tako dopustiti zraku unutar staklenika da slobodno cirkulira i snizi temperaturu ukoliko postane previsoka

VIDEO

Zadnjih godina postalo je vrlo popularno pretvarati stare autobuse u mobilne domove, no Doni Rae Franklin iz Kanade dosjetila se kako od dva takva vozila napraviti bazu za uzgoj povrća, začina i drugog bilja koje koriste za prehranu.

POGLEDAJTE VIDEO o aplikaciji 'Gruntek' - sadite i pratite rast biljaka online:

Pokretanje videa...

Gruntek 01:46

Ideja joj je odlična, jer staro vozilo je daleko čvršće od klasičnog staklenika, a kako stoji na kotačima, ovakav staklenik bez problema se može razmještati po dvorištu. Osim toga, u tako hladnim krajevima svijeta gradnja staklenika može biti vrlo skupa, ovisno o materijalu koji se koristi.

Na primjer, polietilenska plastika je po cijeni relativno pristupačna, ali teško izdrži nalete jakog vjetra pa ju je potrebno mijenjati svakih nekoliko godina. S druge strane, stari školski autobus je moguće u Kanadi kupiti vrlo jeftino, a daleko je čvršće konstrukcije.

Doni je uz pomoć članova obitelji odrezala krov na jednom autobusu i zamijenila ga tvrdom plastikom (polikarbonatom). Sva sjedala su izbacili. Metalni krov nije bacila već ga je izrezala i oblikovala u posude za sadnice. Kaže da je to bolja ideja od drvenih kutija koje brzo počnu truliti.

Tijekom toplijeg vremena postojeće prozore na autobusu može otvoriti i tako dopustiti zraku unutar staklenika da slobodno cirkulira i snizi temperaturu.

Drugom vozilu je krov ostavila i tamo uzgaja biljke koje zahtijevaju manje svjetla. Ujedno, taj autobus po potrebi vozi po drugim farmama.

-Kako se sve više bavim komercijalnim vrtlarstvom, shvatila sam da su ovakvi staklenici najbolji način za postizanje pouzdane žetve i zaštitu od mraza i tuče - ispričala je i dodala kako planira preurediti više starih autobusa u praktične staklenike i prodavati ih za oko 8000 američkih dolara (oko 50.000 kuna), što je, kaže, otprilike dvostruko jeftinije od prosječnog klasičnog staklenika, prenosi returntonow.net.

 

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.
Komentari 2

VIDEO

Nakon jutarnje kave kofein uđe u krvotok u roku 10 minuta, evo što radi tijelu narednih 6 sati
ZJENICE SE ŠIRE, METABOLIZAM UBRZAVA...

Nakon jutarnje kave kofein uđe u krvotok u roku 10 minuta, evo što radi tijelu narednih 6 sati

U prvih deset minuta kofein ulazi u vaš krvotok i širi se po cijelom tijelu, uzrokujući porast krvnog tlaka i broja otkucaja srca. U periodu do 20 minuta se veže na adenozinske receptore, neutralizirajući umor

Ovo su najbolji očevi Zodijaka
KAKVA SU VAŠA ISKUSTVA?

Ovo su najbolji očevi Zodijaka

Iako svi horoskopski znakovi mogu briljirati kao očevi, neki bi se u toj ulozi trebali bolje snalaziti na temelju karakteristika koje su im zvijezde dodijelile prema datumu rođenja
Soda bikarbona tjera puževe, ubija korov - recepti za eko vrt
VRTLARENJE BEZ KEMIKALIJA

Soda bikarbona tjera puževe, ubija korov - recepti za eko vrt

Odličan i vrlo jednostavan kuhinjski sastojak ima niz svojstava - ubija korov, tjera puževe, djeluje kao pesticid... Ekološki je čist i ne škodi biljkama