Obavijesti

Lifestyle

Komentari 1

Ideje za uređenje malih stanova da prostor izgleda veće, a svaki kutak bude dobro iskorišten

Ideje za uređenje malih stanova da prostor izgleda veće, a svaki kutak bude dobro iskorišten

Paleta neutralnih boja na zidovima, police koje neće zakrčiti prostor i namještaj koji ima više funkcija tek su dio ideja koje od malog prostora za stanovanje mogu stvoriti vrlo ugodno mjesto

VIDEO

Uređenje malog doma veliki je izazov ako ne vodite računa o nekim pravilima. Prvo treba dobro osmisliti prostor da biste imali dovoljno mjesta za pohranu svih stvari, a onda naći dobru mjeru kako bi se prostor činio što ugodnijim, pa i većim nego što jest. Evo nekoliko trikova koji vam mogu pomoći u tome: 

POGLEDAJTE VIDEO: Život u stanu punom plijesni

Pokretanje videa...

specka živi u stanu pun vlage i plijesni 01:11

Razmislite o korištenju ogledala

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.

Postavljanje ogledala preko puta prozora, tako da reflektira dnevno svjetlo, jedna je od najboljih ideja za uređenje malog prostora. Ako vam se soba čini malom i skučenom, dodavanjem ogledala stvorit ćete iluziju dvostruko većeg prostora, a u isto vrijeme, svjetlo koje se odbija od njega osvijetlit će prostoriju i učiniti da izgleda većom.  

Poigrajte se s različitim oblicima i veličinama ogledala, kako biste od njih stvorili i zanimljiv i moderan ukras.

Postavite police na zid

Ako imate mali dom, onda znate da je prostor ograničen i dragocjen te da treba pažljivo birati namještaj kako ne biste zagušili prostor. Zato, umjesto postavljanja klasične  police za knjige, razmislite o tome da objesite plutajuće police na zid.

Izgledaju jednostavno i kao da zauzimaju manje prostora. Ako vam treba kutak za ured u stanu, radni stol postavite točno ispod tih polica, jer će vam one biti korisne i za odlaganja dokumenata vezanih uz posao. 

Pogled kroz namještaj

Kad se radi o maloj sobi, police kroz koje možete gledati u drugi dio stana odličan su izbor, jer pomažu da prostor bude povezan, a ipak donekle odvojen. Osim toga, omogućuju da danje  svjetlo prodire do kuteva stana u kojima može biti mračno.

Zabava i u malom stanu može biti odlična uz nekoliko pravila
Zabava i u malom stanu može biti odlična uz nekoliko pravila

Odaberete li velik i glomazan namještaj, zaklanjate svjetlost, pa će sve izgledati skučeno. Zato su dobar izbor staklene police i stolovi, na primjer. 

Neutralna paleta boja

Jedna od najpopularnijih ideja za uređenje doma je obojiti zidove u bijelo i staviti bijeli namještaj. No, ne morate se ograničavati. Možete birati između bilo koje neutralne boje kako biste stvorili prostran i ugodan životni prostor koji ima poseban šarm.

Suprotno uvriježenom mišljenju,ni  ukrašavanje sivom bojom neće učiniti prostor zatvorenim. Bitno je samo da se držite komplementarnih boja i dodajte neke akcente u prostoru. 

Namještaj s više funkcija

U ograničenom prostoru trebate  atraktivan i funkcionalan namještaj, pogotovo za pohranu stvari. Tako zamijenite stolić za kavu velikim tabureom u koji se može pohraniti puno toga, ili postavite na zid ploču s policama koja se rasklapa u radni stol, tako da ga možete skloniti kad nije u upotrebi. 

Iskoristite mali stan kao veliki: Prostor podijelite pregradama
Iskoristite mali stan kao veliki: Prostor podijelite pregradama

Ili, možete postaviti uski stol koji se rotira oko polica, kako biste ga mogli izvući po potrebi. Odabirom namještaja koji obavlja više od jedne zadaće, možete ograničiti broj komada koji su vam potrebni, kažu na portalu Question Answered

POGLEDAJTE VIDEO: POBJEDNIK MASTERCHEFA NAJVIŠE VOLI HRANU KOJU DRUGI SKUHAJU

Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 1
VIDEO

'Moja braća su djeca mog muža, varao me s mojom mamom...'
ŠOKANTNO OTKRIĆE

'Moja braća su djeca mog muža, varao me s mojom mamom...'

Prema riječima muža, njezina mama ga je 'zavela' kad su imali 18 godina i živjeli u njihovoj kući. Od tada su imali nezaštićene spolne odnose barem jednom mjesečno

'Umjesto zavjeta, na vjenčanju sam čitala poruke koje je moj zaručnik slao ljubavnici'
'SVE SAM OTKAZALA'

'Umjesto zavjeta, na vjenčanju sam čitala poruke koje je moj zaručnik slao ljubavnici'

'Dva dana prije vjenčanja, dok sam finalizirala narudžbe za proslavu, na njegovom telefonu naišla sam na pretinac imena 'Sunshine'. Osjećala sam mučninu dok sam ga otvarala'
Dnevni horoskop za petak 19. travnja: Lava čekaju nevolje s partnerom, netko osvaja Raka
ASTRO SAVJETI

Dnevni horoskop za petak 19. travnja: Lava čekaju nevolje s partnerom, netko osvaja Raka

Pročitajte dnevni horoskop za petak 19. travnja i saznajte koga očekuje uspjeh na poslu ili u financijama, kakva je situacija na ljubavnom planu, ali i tko mora pripaziti na zdravlje