Obavijesti

Lifestyle

Komentari 0

Ignoriranje i osuda najčešće greške u ljubavnim svađama

Ignoriranje i osuda najčešće greške u ljubavnim svađama
1

Muškarci ne znaju što učiniti nakon što vide suze. One ih plaše, a ne shvaćaju da suze samo predstavljaju tugu, frustraciju ili ljutnju, tvrdi psihologinja Wakeman

VIDEO

Razgovori muškaraca i žena često odu u krivom smjeru te se na kraju obje strane zapitaju jesu li uopće raspravljale o istoj stvari. Muškarci jednostavno ne žele raspravljati o stvarima koje ne mogu riješiti odmah, a žene smatraju da sam razgovor o problemu može riješiti problem. 

- Žene se ponekad osjećaju puno bolje nakon neugodnih razgovora koji ne rješavaju probleme odmah. Većina muškaraca smatra da razgovor ne donosi ništa, a ako ne donosi ništa, onda nema smisla ni polemizirati. Žene se samo žele na nekoga osloniti, imati rame za plakanje te nekoga tko će podržati njihove ideje i zato dobar savjet muškarcima - naučite slušati - kaže psihologinja Jessica Wakeman.

Suze plaše muškarce

Naša kultura naučila je dječake da nije u redu plakati jer je to znak slabosti. Budući da ih ne razumiju ponašaju se kao da su napadnuti. 

- Muškarci ne znaju što učiniti nakon što vide suze. One ih plaše jer ne shvaćaju da suze samo predstavljaju tugu, frustraciju, poniženje ili ljutnju - kaže Wakeman.

Jednostavno "oprosti"

U svađama se granice često probijaju do neželjenih razmjera, pa obje strane ili osuđuju ili ignoriraju drugu stranu, iako im je ona dala do znanja da to nije u redu. Nakon toga potrebna je samo jednostavna isprika. No mnogi su nesposobni priznati da su u krivu. Umjesto jasnog "oprosti" iz kojeg proizlazi želja za rješenjem situacije, onaj tko šuti i ignorira situaciju bit će onaj koji ne zna iskomunicirati emocije i onaj u kojega se netko duboko razočarao. .

Ne osuđivati emocije

Iako su žene pod većim utjecajem hormona nego muškarci, stalno predbacivanje da je luda ili u PMS-u nije prihvatljivo jer nije u redu biti sudac ženskih emocija. Nisu sve žene iste i s tim se ništa neće postići, a muškarac će samo ispasti smiješan.

Svaka svađa se mora riješiti

Odlazak u krevet s teretom ljutnje ne znači da će sljedeće jutro sve opet biti dobro. Praveći se da se ništa nije dogodilo večer prije stavlja ljude u nezgodnu situaciju, zato je najbolje uzeti potrebno vrijeme da se smirite i nakon toga razgovarate.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 0
VIDEO

Naručile su prekrasne haljine, a ovo su 'grozote' koje su dobile
ONLINE KUPNJA

Naručile su prekrasne haljine, a ovo su 'grozote' koje su dobile

Bez obzira na rizik da nećemo dobiti ono što vidimo na slici, mnogi često odjeću naručuju preko interneta. Ovo su neki modni gafovi koji pokazuju razliku između naručenog i onog što dobijemo

Pogledajte kako izgleda novi stan Joška Gvardiola u Zagrebu
PRŠTI LUKSUZOM

Pogledajte kako izgleda novi stan Joška Gvardiola u Zagrebu

Joško je divna osoba, vrlo je jednostavan i ustvari nema velikih prohtjeva. Njegova jedina konkretna želja je bila da uključimo njegovu omiljenu tirkiznu boju, rekla je dizajnerica Ivona Kalapač
Ljubomorni: 4 znaka Zodijaka koji ne podnose tuđi uspjeh
OSJEĆAJU SE UGROŽENO

Ljubomorni: 4 znaka Zodijaka koji ne podnose tuđi uspjeh

Neki od horoskopskih znakova imaju tendenciju osjećati se ugroženo tuđim uspjehom, što može utjecati na njihovu situaciju na poslu, ali i u privatnom okruženju