Na portal se također možeš prijaviti i
putem svog Facebook ili Google računa.
ili Prijava Prijavi se
1 komentara

Ikea Hrvatska ukinula plastiku: Slamka je muzejski primjerak

Tim povodom je u robnoj kući IKEA Zagreb u muzejskoj vitrini izložen posljednji primjerak 'izumrle' plastične slamke. Posjetitelji od sada mogu pronaći eko zamjene za gotovo sve proizvode od jednokratne plastike

Foto: IKEA
1 komentara

Kako bi doprinijela očuvanju okoliša te stvaranju pozitivnog utjecaja na ljude i planet, IKEA Hrvatska je iz svoje ponude ukinula jednokratne plastične proizvode.

 Tim povodom je u četvrtak u robnoj kući IKEA Zagreb u muzejskoj vitrini izložen posljednji primjerak 'izumrle' plastične slamke.

Osim slamki  odluka o ukidanju jednokratnih plastičnih proizvoda odnosi se i na proizvode poput vrećica za zamrzavanje i led, kao i vreća za smeće. Također, odluka obuhvaća i jednokratne plastične proizvode koji služe za posluživanje u IKEA Restoranu za kupce i zaposlenike te Bistrou, poput pribora za jelo, slamki, čaša, tanjura i miješalica za piće.

Foto: IKEA

- IKEA želi olakšati zdraviji i održiviji način života. Jednokratna plastika ima značajan utjecaj na zdravlje našeg planeta, kao i nas samih, a prema procjenama, do 2050. godine u oceanima će biti više plastike nego riba. Svjesni smo da je riječ o složenom problemu i želimo dati svoj doprinos u njegovom rješavanju. Vjerujemo da je ukidanje jednokratne plastike i uvođenje novih, održivijih zamjenskih proizvoda značajan korak u tome - istaknuo je Aldo Lele, direktor  održivosti u IKEA Jugoistočnoj Europi i pozvao kupce u Hrvatskoj da se pridruže u stvaranju pokreta za bolji svakodnevni život.

Foto: IKEA

Posjetitelji robne kuće IKEA Zagreb od sada mogu pronaći eko zamjene za gotovo sve proizvode od jednokratne plastike. Umjesto plastičnih, kupcima su dostupne OKUVLIG slamke od bambusa, UPPSLUKAD od nehrđajućeg čelika, te FÖRNYANDE koje su
napravljene od tri sloja papira čvrsto valjanih kako bi zadržale svoj oblik.

Također, umjesto jednokratnih vrećica za zamrzavanje, IKEA nudi održiviju varijantu odnosno višekratne plastične vrećice sa zatvaračem.

OPG Jakopović KUĆA MAGIČNE TRAVE Eko kozmetika: Radimo prvi kruti sapun za intimnu njegu

Ukidanje jednokratne plastike jedna je od aktivnosti kojom IKEA do 2030. godine želi postati potpuno cirkularna tvrtka te koristiti samo reciklirane i obnovljive materijale.

POGLEDAJTE VIDEO SERIJAL 'ZENZACIJA' S IVANOM ŠARIĆEM:

Tema: Eko

Možda vas zanima i ovo:
Message