Na portal se također možeš prijaviti i
putem svog Facebook ili Google računa.
ili Prijava Prijavi se
10 komentara

Ima sliku sa svojom mamom, iako joj je srce stalo na porodu

Nakon što je Teegan srce stalo, primalje koje su je porodile pokušale su s oživljavanjem, ali je ostala u kritičnom stanju, bez ikakvih moždanih aktivnosti. Umrla je doma mjesec dana kasnije

10 komentara

Tinejdžerica Teegan Barnard (17) iz Hampshirea umrla je mjesec dana nakon što je odmah iza poroda pretrpjela zastoj srca i pala u komu. Dok je bila u komi liječnici su ustvrdili da joj je mozak 'mrtav' odnosno da nema nikakve moždane aktivnosti, a Teegan je u bolnici bila još mjesec dana.

U to joj je vrijeme njena majka Abbie Hallowell stalno stavljala novorođenog sina Parkera Johna Bernarda u naručje, i fotografirala ih kasnije da mališan ima fotografije s mamom. 

POGLEDAJTE VIDEO:

- Jako mi je važno vidjeti Parkera u naručju mame, gdje i pripada - rekla je Abbie za britanski Sun.

Nakon što je Teegan srce stalo, primalje koje su je porodile pokušale su s oživljavanjem, ali je mlada mama ostala u kritičnom stanju, bez ikakvih moždanih aktivnosti. Preminula je kod kuće, 7. listopada.

Objavljuje Abbie HallawellPetak, 4. listopada 2019.

Njena je mama Abbie još previše u šoku da bi govorila o onome što se dogodilo na porođaju, ali je odala počast kćeri s riječima:

- Bila bi najbolja mama na svijetu. Imala je toliko ljubavi prema njemu, a nije ga stigla ni upoznati - rekla je o Teegan mama Abbie koja je inače s Parkerom prvi put postala baka. Dodala je kako joj kćerka strašno nedostaje, te kako uopće ne može zamisliti budućnost bez nje i bez njenog predivnog glasa.

- Učinila bih sve da je vratim. Nedostaje mi više od ičeg na svijetu. Bili smo više kao najbolje prijateljice nego kao majka i kći - rekla je neutješna majka i baka.

Objavljuje Abbie HallawellPonedjeljak, 7. listopada 2019.

Zastoj srca pri porodu

Zastoj srca tijekom porođaja je vrlo rijedak i pogađa otprilike jednu na 30.000 rodilja. Postoje dokazi da se rizik povećava kako je majka starija, no Teegan je imala 17 godina. Kad srce prestane kucati usred ili neposredno nakon poroda, dolazi do prekida protoka krvi u mozak, zbog čega mozak odumire. 

Objavljuje Abbie HallawellPetak, 4. listopada 2019.

Snažan fizički stres - sve što dovodi tijelo da misli da je u ekstremnom stres - npr. prekomjerno krvarenje ili neka trauma, mogu pokrenuti srčani zastoj. Ostali uzroci prekida rada srca na porodu uključuju zatajenje srca i prethodni srčani udar, preeklampsiju, infekciju krvi ili emboliju amnionske tekućine.

Budući da mogu biti kobni za mamu, postoji i rizik za mrtvorođenče, ali liječnici obično pokušaju napraviti carski rez da to spriječe. Stopa preživljavanja za mame je oko 58 posto.

POGLEDAJTE VIDEO SERIJAL 'ZENZACIJA' S IVANOM ŠARIĆEM:

 

 

Možda vas zanima i ovo:
Naši partneri pišu
Message