Na portal se također možeš prijaviti i
putem svog Facebook ili Google računa.
ili Prijava Prijavi se
4 komentara

Imala je samo 9 godina kada je napisala najprodavaniji roman

New York Times je o romanu "The Young Visiters" autorice Daisy Ashford napisao da je jedan od najduhovitijih u povijesti književnosti, i da ga svakako treba pročitati

4 komentara

Margaret Mary Julia Ashford (1881. - 1972.), popularnija pod imenom Daisy Ashford, bila je spisateljica iz Velike Britanije koja je imala samo 9 godina kada je napisala najprodavaniju knjigu tog doba. Bio je to roman naziva "The Young Visiters" (Mladi posjetitelji) koji opisuje život mlade djevojke, kćeri siromašnog farmera, koja se penje na društvenoj ljestvici krajem 19. stoljeća.

Foto: wikimedia

U naslovu romana je namjerno ostavljena gramatička pogreška (nije Visiters, već - Visitors), jer je bilo pogrešaka i u samom romanu, što i ne čudi s obzirom na to koliko je godina imala kada ga je napisala. 

Roman koji je napisala kako djevojčica pronašla je među svojim starim školskim udžbenicima 1917., imala je tada 36 godina. Uzela ga je u ruke, pročitala i shvatila da je napisala nešto fantastično što ne smije ostati skriveno od očiju javnosti.

Foto: wikimedia

Pokazala je roman u izvornom obliku svojim prijateljima, a potom se nekim čudom našao i u rukama Franka Swinnertona, romanopisca koji je radio za poznatu izdavačku kuću "Chatto and Windus". I izdavače je roman oduševio, i to toliko da su ga odlučili objaviti gotovo onako kako je bio napisan.

Foto: wikimedia

Njezin roman impresionirao je mnoge istaknute pisce i kritičare tog doba. Knjiga je postala toliko popularna da je u samo prvoj godini doživjela 18 izdanja. Redizajnirana je još mnogo puta tijekom 20. stoljeća i prevedena na mnoge jezike širom svijeta, prenosi portal thevintagenews.com.

Foto: wikimedia

New York Times je o romanu "The Young Visiters" napisao da je jedan od najduhovitijih u povijesti književnosti, i da ga svakako treba pročitati. 

Možda vas zanima i ovo:
Naši partneri pišu
Message