Obavijesti

Lifestyle

Komentari 12

'Imala sam aferu s oženjenim muškarcem kod kojeg sam bila dadilja, lagao me godinama'

'Imala sam aferu s oženjenim muškarcem kod kojeg sam bila dadilja, lagao me godinama'
6

Nikad nije mislila da će izaći s oženjenim muškarcem. Nije razmišljala ni o posljedicama. A onda je, odjednom, shvatila - ona je bila ta djevojka, ona koja misli da će se on zbog nje razvesti od žene

VIDEO

Bila sam mlada, i iskorištena. Bila sam potpuno nova u Salt Lake Cityju. Napokon sam napustila dotadašnji život i bila sam ponosna na svoj novi status studenta. Javila sam se na oglas u oglasniku i zaposlila se kao dadilja dvogodišnjaka, započela je priču mlada studentica Monica.

POGLEDAJTE VIDEO:

Pokretanje videa...

Poliamorna zajednica 00:59

Otac dvogodišnjaka, Ryan, je imao 40, a ja 19 godina. Također je bio oženjen. S djecom. Počelo je dovoljno nevino. Nakon što sam nekoliko mjeseci čuvala njegovog sina, Ryan mi je prišao s ponudom. Posjedovao je tvrtku i trebala mu je 'djevojka za ured' koja bi mogla raditi u uredu nekoliko sati svakog poslijepodneva i ja sam prihvatila. Mogla sam čuvati dvogodišnjaka ujutro, popodne pohađati nastavu na fakultetu, a zatim otići u ured.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
10 stvari koje muškarci znaju raditi u ljubavnoj vezi kad im nedostaje samopoštovanja
10 stvari koje muškarci znaju raditi u ljubavnoj vezi kad im nedostaje samopoštovanja

U to je vrijeme moj dečko, Cody, bio usred ulaska u bratstvo. Smatrala sam da je to sve neukusno. Kad živiš sam od 16., hrpa 18-godišnjih huligana koji pijani skaču s balkona slaveći činjenicu da više ne žive kod kuće nije uzbudljivo, to je iritantno. S druge strane, poletni, zgodni milijunaš koji je vozio Jaguar, večerao u svim vrhunskim restoranima u Salt Lake Cityju i bavio se idejom političke karijere, činio mi se kraljem među ostalim ljudima. Oh, i da ne spominjemo, bio je i izvrstan otac. Moja zaljubljenost u njega je rasla. Smišljala sam izgovore za razgovor s njim u uredu i počela sam se radovati večernjim satima čuvanja djece jer ću vidjeti njegovo očinstvo na djelu. Ali bila sam mlada. Nikada nisam mislila da će se muškarac star kao moj tata zanimati za mene.

Nikad nisam mislila da ću izaći s oženjenim muškarcem, imati aferu. Nisam razmišljala ni o posljedicama vlastitih postupaka. Pa me je ostavila u šoku ona noć kada je Ryan spustio svoju ruku na moju nakon što me otpratio do auta. Odvezla sam se kući s čoporom bijesnih leptira koji su mi lupali oko trbuha. Razmišljala sam o tome što je Ryan mislio s tom rukom. Je li to bilo namjerno...? Možda nije shvatio da je to učinio... Nakon nemirne neprospavane noći, otpisala sam to kao maštu glupavog zaljubljenog tinejdžera.

Život se nastavio na uobičajeni način sve do noći kada me grupa kolega iz Ryanova ureda pozvala na piće u susjedni bar. Iako sam bila maloljetna, otišla sam. Igrao se biljar, pikado i, nažalost, pilo se. Jedan po jedan, kolege su počeli izlaziti kroz vrata i Ryan i ja smo ostali sjediti sami, zajedno. Odjednom sam znala... Probolo me bolno otkriće. Htio me. Osjećala sam to na njemu snažnije od mirisa skupe kolonjske vode koju je nosio. Mogla sam to vidjeti u njegovim očima, osjetiti u njegovim pokretima, čuti u laganom drhtanju njegova obično samouvjerenog glasa. Bio je nervozan!

Bila sam šokirana i prestravljena. Ovo se nije trebalo dogoditi. Nakon nekoliko minuta, Ryan je ispružio ruku preko stola, uzeo moje lice svojim rukama, nježno me povukao k sebi i rekao 'Mislim da se zaljubljujem u tebe'. A onda me poljubio.

Izgovori su dolazili često - 'Naš brak je odavno gotov. Moja žena je još uvijek zaljubljena u svog dečka iz srednje škole i misli da ja ne znam. Razvodim se, ali moram to učiniti kako treba. A za to treba vremena...' 

Pa sam ostala. Ostala sam kroz bolne mjesece čuvanja njegove djece dok je sa suprugom odlazio na otmjene večere. Ostala i pristala na godine susreta na zamračenim parkiralištima, dva grada dalje od našeg, dok su svi ostali moji prijatelji tulumarili.

Još sam čekala da se moj 'dečko' razvede. Ryan se, tobože, iselio iz obiteljske kuće i on i njegova supruga bili su službeno razdvojeni, ali razvoda nije bilo na pomolu. Nisam to mogla vidjeti čak ni da sam zaklonila oči od sunca i jako zaškiljila...

'Ako želiš ostati u braku, samo mi reci, preklinjala sam. 'Ne želim! Samo treba vremena. Ne želim da moja djeca budu povrijeđena', odgovorio bi. Kad bih mu zaprijetila da ću otići, povikao bi 'Ali ja imam 40 godina, bio sam u braku dva puta i nikada do sada nisam bio zaljubljen. Ne možeš me ostaviti!'...

A onda sam, odjednom, shvatila - ja sam bila ta djevojka. Djevojka koja nastavlja izlaziti s oženjenim muškarcem i misli da će se on zbog nje razvesti od svoje žene. Osjećala sam prijezir prijatelja koji su bili upućeni u situaciju. Dok su se oni hihotali o slatkim dečkima i izlascima, ja sam ostala upadljivo tiha. Moja je obitelj znala za skandaloznu situaciju pa sam zbog srama izbjegavala blagdanska druženja. Osjećala sam se kao prljavi razbijač doma, iako je Ryan nastavio uvjeravati me da je njegov brak bio davno gotov prije nego što sam ja došla.

Nakon 80 godina braka otkrili što vezu čini dugom i sretnom: Lijepo je biti star i još zaljubljen
Nakon 80 godina braka otkrili što vezu čini dugom i sretnom: Lijepo je biti star i još zaljubljen

I ja sam opet ostala. Tri godine.

Bila je vedro večer početkom prosinca kad mi je zazvonio mobitel. Slučajno me nazvao, nije ni znao, kada sam čula da se dogovara sa suprugom.

Sastajao se s njom. Još uvijek. O čemu sam, razmišljala posljednje tri godine svog života, pitala sam se... Moje se čuđenje brzo pretvorilo u ljutnju. Pitala sam se jesam li doista bila tolika naivčina, naivno održavajući vezu s muškarcem koji nije imao namjeru ostaviti svoju ženu.

Možda sam bila tek posljednja u dugom nizu žena koje su Ryanu priskrbile ono što je dobivao od tih izvanbračnih aktivnosti.

Moj bijes eksplodirao je iz mojih usta poput metaka iz mitraljeza. 'Ryyyannn!' vrištala sam u slušalicu. Bila sam izvan kontrole, jecajući njegovo ime u slušalicu sve dok me nije čuo.

'Monica? Jesi li me upravo nazvala? Što se događa?' bio je potpuno zbunjen. 'Čula sam te! Tamo si s Jennom. Gdje si?', vikala sam.

'Zvao me tvoj glupi mobitel. Čula sam sve!', ponavljala sam. 'Ne znam o čemu govoriš!', odbrusio je obrambeno i rekao da se sastaje s njezinim tatom da razgovaraju o njihovim financijama.

'Što? Njezin tata? Zašto se sastaješ s njim? Takav si lažljivac!', vrištala sam. Unatoč neposrednoj blizini susjeda u mojoj maloj stambenoj zgradi, vrištala sam tako glasno da se činilo da mi se grlo para.

'Ovo je jednostavno glupo', rekao mi je. 'Nije glupo. To su tri godine mog života slušajući tvoja prazna obećanja. Gdje si?', pitala sam ga.

Zastao je. Bio je to samo djelić sekunde, ali dovoljno dugo da mi da do znanja da laže. Poklopio mi je slušalicu. Zurila sam u telefon, užasnuta onim što se upravo dogodilo.

Ako su doista u sretnom braku, ne želim ljuljati njihov sretni obiteljski brod, samo želim znati istinu. Nazvala sam prijateljicu i otišla ga tražiti, i locirala sam ga. Kad smo se parkirale, noge su mi se toliko tresle da sam se jedva uspela uz stepenice koje vode do impozantnog objekta u kojem se nalazio.

'Eno ga!'. Iz čiste navike, na trenutak sam bila ushićena kad sam ugledala njegovo lice u gomili.

I bila sam smrznuta. Tri najteže godine u mom životu. Godine provedene govoreći prijateljima 'ne' kako bih mogla čekati kod kuće za slučaj da se Ryan iskrade. Godine mučnih noći u samoći dok je sa suprugom odlazio na 'obiteljske obaveze'. Godine bolnog skrivanja veze. Ove izgubljene godine i godine kulminirale su u ovom jedinom, užasavajućem trenutku u vremenu. Tamo je sjedio, sretno gledajući jazz sa ženom za koju je tvrdio da mu se gadi, ženom od koje se navodno razvodio. Koljena su mi klecala i uhvatila sam se za metalnu ogradu kao podršku.

Prijateljica je neuobičajeno ostala bez riječi. 

Vidim ga ovdje s njegovom ženom i vidim lažljivog, bezvrijednog kretena kakav on zapravo jest. Prije nego što me uspjela zaustaviti, teturala sam niz stepenice. Poput kasnog dolaska u kino, stiskala sam se između sjedala, sve dok nisam stigla do dna Ryanova odjela.

Ryan je bio iznad mene, prijateljski razgovarajući s muškarcem i ženom koji su sjedili pokraj njega. Kad sam se približila, Ryan je slučajno podignuo pogled.

Razvukla sam umjetni osmijeh i zatreperila 'Ryyyyyannn! Fantastično je naletjeti na tebe ovdje!'. Bio je užasnut. Zbunjen. Moje pojavljivanje na jazz koncertu koje je dijelio sa svojom suprugom gotovo 15 godina bilo je toliko izvan konteksta da je mogao samo nesigurno iskriviti lice. 

'Je li to tvoja žena, Jenna, vidim je tamo? Reci joj da sam je pozdravila! Sada bok!', rekavši to, nastavila sam uz stepenice. Kad sam stigla do vrha stepenica, osvrnula sam se. Jenna, njegova žena je, nesvjesna moje prisutnosti, još uvijek bila zadubljena u razgovor sa svojim prijateljicama. Ryan je zurio ravno ispred sebe. Okrenula sam se, teturala i pala na Melissu, koja je čekala na drugom kraju.

'Idemo odavde', zajecala sam. Kad sam došla kući, nesnosno bolni jecaji otrgnuli su mi se iz prsa i parali mi grlo. Sklupčala sam se u položaj fetusa, uhvatila se za trbuh i zagnjurila lice u jastuk kako bih prigušila zavijanje. Plakala sam tako jako i tako dugo da sam počela povraćati. Odjurila sam prema kupaonici i izbacila sadržaj želuca u zahodsku školjku.

Hvatala sam zrak poput malog djeteta koje je upravo završilo s grčevitim napadom bijesa. Poprskala sam vodom svoje lice i ugledala sam se u ogledalu u kupaonici. Bijes je kolao mojim venama i mrzila sam sebe. Mrzila sam glupu djevojku koja je tolerirala ovu vezu. Mrzila sam je jer je bila preslaba da nastavi dalje.

Onda sam učinila nešto što nikada, nikad prije nisam - ošamarila sam samu sebe. Jako. Bilo je dobro i ponovila sam to. 'Ti to zaslužuješ', promucala sam u sebi.

Kako se više nisam mogla suočiti sama sa sobom, teturala sam natrag u krevet i pala na madrac. Stenjući, prevrnula sam se i pogledala na budilicu na noćnom ormariću. Devet sati.

Ryan je možda već kod kuće. Na mobitelu nije bilo poruka. Nitko nije zvao. Kako nije mogao nazvati? To je onda to. To je sve što sam bila... Neka privatna trofejna djevojka. Glupo, plavokoso pojačanje njegovog već napuhanog ega. U tom sam trenutku duboko u sebi pukla.

Kad se elastična traka previše rastegnula, pukla sam i više se nisam mogla vratiti u ono što sam bila. Bila sam zauvijek promijenjena. Prije nego što sam shvatila što radim, izletjela sam iz svog stana, dok su mi bose noge udarale po cementu. Trčala sam, što sam brže mogla.

Dok je gradio svoj 'novi dom', Ryan je živio u stambenoj zgradi blizu mog stana. 'Tako da te mogu viđati cijelo vrijeme', rekao je tada. U roku od nekoliko minuta, jurila sam uz njegove stube. Vrata su bila zaključana. Uletjela sam kroz sporedna vrata u njegovo dvorište. Unutra je kuća bila mračna. Jedina svjetlost bila je sablasna mrlja koju je digitalna mikrovalna pećnica bacala na kuhinju koja je ležala odmah iza kliznih staklenih vrata.

Otvorila sam vrata. Ryan mi je bio okrenut leđima dok je nepomično sjedio u svom golemom kožnom naslonjaču. Mogla sam vidjeti da u desnoj ruci drži svoj viski.

'Ti', zarežala sam. Ništa nije rekao. Nije se ni okrenuo. Ni mišić se nije trznuo. Hodala sam točno ispred njega, a tijelo mi je drhtalo od bijesa. Izraz njegova lica bio je nešto što nisam očekivala. Crte očaja urezale su mu se u kožu poput kore drveta. Pratio me očima, ali ipak nije rekao ništa. Istrgnula sam čašu iz njegova stiska. 'Mrzim te!, vrištala sam, što se brzo pretvorilo u suze. Ryan je skočio sa svog sjedala i zgrabio me za ruku. Instinktivno sam skočila unatrag dok nisam shvatila da me zaštitnički steže za ruku.

'Oh, Monica', Ryan je sad plakao. Tihe suze prostrujale su mu turobnim izrazom lica. 'Ne diraj me, lažljivče!, prosiktala sam. Ipak, uhvatio se za moju ruku, povukao me u kuhinju. Stajali smo tamo u mračnoj tišini, osluškujući isprekidano disanje jedno drugoga. 'Nije ono što misliš', napokon je izustio.

'Lagao si mi. I vidjela sam te s njom!'... Zašutjela sam kad je, neuobičajeno, povisio glas. 'Sastao sam se s Jennom i njezinim tatom zbog naših financija. On je još uvijek jako uključen u njezine financije. Ona je mala tatina djevojčica. Kad je otišao, ona i ja smo zajedno izlazili iz restorana kad smo naletjeli na našu staru skupinu prijatelja koji su išli van. Što smo mogli učiniti? Nitko ne zna da se razvodimo!, pravdao se.

'Nakon gotovo tri jebene godine svi bi trebali znati!', poludjela sam. Potišteno je objesio glavu. 'Tražili su nas da idemo s njima. Pa sam otišao. Nisam ni razgovarao s njom cijelu noć. Mrzimo što smo zajedno. Vidjela si nas. Nije ni sjedila kraj mene. Išla je družiti se s prijateljicama...', nastavio je objašnjavati.

'Tako si zabrinut za održavanje izgleda!' vrisnula sam, optužujući ga.

'To je zbog djece. Ako je ona sretna, sretni su i oni. Ako je mogu održati sretnom tijekom cijele ove muke, brže će završiti. Ako bude problema, kao što je taj što ja izlazim s našom starom dadiljom, zaboga, učinit će moj i tvoj život paklom!'...

Naslonila sam se na hladnjak i polako se skljokala na pod.

Jednostavno to više ne mogu podnijeti. Ne mogu. 'Sve je ovo tvoja igra', govorila sam. Ja sam samo bespomoćni promatrač, ali sudbina mog života također visi o koncu. Uskraćuješ informacije da me spriječiš da se uzrujam, ali otkrivanje istine je gore...

Ja sam ta djevojka. Glupa djevojka koja izlazi s oženjenim tipom koji tvrdi da se razvodi. A on to nikada ne učini. I nikada neće. Ustala sam i posljednji put izašla iz njegovog stana..., donosi YourTango.

Pratite ovih pet koraka i ostat ćete sretni i u braku zauvijek
Pratite ovih pet koraka i ostat ćete sretni i u braku zauvijek
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 12
VIDEO

Najbolji ljubavnici: Četiri znaka Zodijaka nemaju konkurenciju
OČARAT ĆE VAS

Najbolji ljubavnici: Četiri znaka Zodijaka nemaju konkurenciju

Jedan od njih je Lav. On zrači samopouzdanjem i unutar i izvan spavaće sobe. Magnetskom karizmom i energijom osvaja partnera razigranim i avanturističkim duhom

Modni stil na izborima: Dame su iskoristile trik Kraljice Elizabete
LIJEPE BOJE

Modni stil na izborima: Dame su iskoristile trik Kraljice Elizabete

Izborna večer inspirirala je naše dame u politici da biraju boje, kako bi se istaknule u moru muškaraca koji su birali tamno odijelo i košulju. Donosimo zanimljive modne kombinacije političara
'Umjesto zavjeta, na vjenčanju sam čitala poruke koje je moj zaručnik slao ljubavnici'
'SVE SAM OTKAZALA'

'Umjesto zavjeta, na vjenčanju sam čitala poruke koje je moj zaručnik slao ljubavnici'

'Dva dana prije vjenčanja, dok sam finalizirala narudžbe za proslavu, na njegovom telefonu naišla sam na pretinac imena 'Sunshine'. Osjećala sam mučninu dok sam ga otvarala'