Obavijesti

Lifestyle

Komentari 1

Imate usku i malenu prostoriju? Evo kako je vizualno proširiti

Imate usku i malenu prostoriju? Evo kako je vizualno proširiti

Preporučuje se jednostavan namještaj ravnih linija, koji bi bilo najbolje smjestiti uza zid. Multifunkcionalni dijelovi namještaja su pravo rješenje za male prostore. Umjesto podnih svjetiljki, koristite zidne

VIDEO

Bez obzira ukrašavate li usku ili manju dnevnu sobu, spavaću sobu ili blagovaonicu, može biti izazovno rasporediti namještaj koji najbolje ističe vaš prostor, a da ne izgleda još skučenije nego što to već jest. 

POGLEDAJTE VIDEO:

Pokretanje videa...

Wespa spaces cooworking prostor za najam ureda 05:07

Uz ovih pet savjeta vaša će uska prostorija zasjati bez obzira na stvarnu kvadraturu: 

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.

1. Iskoristite zidove

Prvi korak prilikom uređenja duge i uske sobe? Oslobodite podni prostor odabirom dijelova koji se lako mogu montirati na zidove, predlaže dizajner Nichole Samuel. 

Preporučuje se jednostavan namještaj (komode i police umjesto velikih ormara), ravnih linija, koji bi bilo najbolje smjestiti uza zid. 

- Umjesto podnih svjetiljki, koristite zidne svjetiljke, a umjesto ladica s knjigama, razmislite o zidnim policama - nadodaje.

Kako biste svoj dom uistinu iskoristili u potpunosti, razmislite kako iskoristiti velike zidne površine. Kao prvo, dio može poslužiti za ugradbeni ormar. Drugi zid može biti vaša osobna galerija fotografija, slika i plakata, a na treći stavite police za ukrase i knjige. 

2. U skladu s tim odaberite namještaj

Prvo promotrite protok prostora. Koliko imate mjesta, a koliko ne. Nikako ne smijete pretrpavati prostoriju namještajem da se kroz nju ne može prolaziti kaže dizajnerica Carli Rodger.

Multifunkcionalni dijelovi namještaja su pravo rješenje za male prostore. Tako osmislite police koje mogu biti i radni prostor, ili se radna ploha, ako ispod nje nema ormara, iskoristiti kao mjesto za taburee koje ćete stavljati uz stol prema potrebi. Stolci na sklapanje također su poželjni, kao i garniture za sjedenje te fotelje koje se mogu razvući u ležaj. Birajte ovakve komade namještaja koji imaju sa strane odlagalište za novine, kao i ladice za spremanje deka, posteljine.

Ne birajte glomazan namještaj koji će bespotrebno zauzeti prostor. Radije birajte namještaj manjih dimenzija koji ćete maksimalno iskoristiti.

3. Odaberite odgovarajuće boje

Boja kojom bojite zidove utječe na to koliko se velika ili mala soba čini. Ako imate manju i usku prostoriju koristite lakše i svjetlije boje kako bi prostor izgledao veće. 

Najbolje je koristiti svijetle neutralne nijanse, kao i pastelne tonove, kako na namještaju, tako i zidovima i podovima. Tamne boje dopuštene su samo kao akcenti. Također, imajte na umu da bi zavjese trebale biti boje zida. Blijedo ružičasta, plava i zelena također će imati isti učinak.

Prije nego što kupite veće zalihe, potražite testere boja koje sežu od sasvim svijetlih pa do tamnih neutralnih nijansi i isprobajte ih prvo u svom prostoru.

4. Koristite sredinu sobe

Ako imate kamin, televizor ili prozor okrenite kauč prema tome i u sredinu stavite primjerice maleni stolić za kavu. Isto možete napraviti s blagovaonicom ili kuhinjom. Fokusirajte se na sredinu sobu. Neka vam ona bude centar. 

Ne pretjerujte s brojem sjedećih mjesta. Uredite dnevni boravak tako da ima optimalan broj sjedećih mjesta za sve one koji žive u stanu, a za povremene goste i prijatelje nabavite sklopive stolice koje se jednostavno spremaju ispod sjedeće garniture ili negdje gdje ne smetaju.

5. Definirajte prostor

Imajte na umu svoje navike i životni stil te u skladu s time gradite interijer. Volite li gledati filmove i serije, pripazite da se TV može gledati iz svih zona te da je internet signal stabilan i jednak u svim dijelovima stana. Možete imati najljepši stan na svijetu, no ako se vi ondje ne osjećate dobro, to jednostavno nije ugodan dom. Učinite prostor svojim i dajte mu dozu  karaktera – tada se ni najmanji stan na svijetu neće doimati premalenim ili skučenim, piše Apartment Therapy.

Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 1
VIDEO

Manjak magnezija: Evo koji su prvi simptomi i što uzimati
KOJE SU OPTIMALNE DOZE?

Manjak magnezija: Evo koji su prvi simptomi i što uzimati

S obzirom na to da kakao sadrži visoku dozu magnezija, pozitivan učinak na san možete imati i od šalice toplog kakaa prije spavanja. U toj su kategoriji i indijski oraščići i bademi

Najgori parovi Zodijaka: Nekad nema smisla ni pokušavati...
SUPROTNOSTI KOJE SE NE PRIVLAČE

Najgori parovi Zodijaka: Nekad nema smisla ni pokušavati...

Blizanci često ne uspijevaju predočiti Ribama probleme koje imaju u vezi što stvara ogromne rascjepe između njih. Lavovi mrze stav Bikova da se uvijek drže pravila i nikada ne riskiraju
Pravilno čišćenje TV ekrana: Sredstva za pranje prozora su loša ideja, dobra krpica je bitna
NE ŽELITE UNIŠTITI EKRAN

Pravilno čišćenje TV ekrana: Sredstva za pranje prozora su loša ideja, dobra krpica je bitna

Iako na tržištu postoje razna sredstva za čišćenje ekrana, jeftinije je napraviti nešto takvo kod kuće. Jednostavno je. Samo pomiješajte destiliranu vodu s bijelim octom u jednakom omjeru