Lifestyle

Komentari 1

Industrija lažnjaka cvate, prati svaki korak luksuznih brendova

Industrija lažnjaka cvate, prati svaki korak luksuznih brendova

Dok se slavne modne kompanije trude osmisliti nešto novo i poboljšati vlastiti imidž, iza ugla vrebaju krivotvoritelji i budno prate njihov svaki potez, donoseći sve dostupnije fejkove

Fejk torbice i modni dodaci slavnih imena sve su dostupniji, zahvaljujući sve većim i jačim online platformama, koje potrošačima nude apsolutno sve.

Reuters/Pixsell

Novi izvještaji kineskih vlasti otkrivaju pokušaje razbijanja operacija krivotvorenja, u kojima se vrte milijuni dolara, što dokazuje kako se svijet luksuza i dalje suočava s ovim sve većim problemom.

POGLEDAJTE VIDEO: Kreativan život Karla Lagerfelda

Unatoč naporima i pokušajima da smanje ovo štetno modno područje, činjenica je da je Kinezima vrlo lako doći do fejkova, uz samo par klikova jer se trudi - i druga strana.

Naime, tamo je sve lakše kupiti neku lažnu torbicu slavnog brenda, a i način proizvodnje krivotvorine sve je kvalitetniji i perfidniji, radi se o sofisticiranim načinima oblikovanja.

Jedna od čestih zabluda je stereotip tipičnog krivotvorenog kupca. Naime, oni koji kupuju fejk zapravo nisu neka homogena skupina, jer želju za potrošnjom ovog tipa pokreću razni motivi.

Istraživanja su otkrila četiri tipa kupca fejkova. Prvo su sanjari, mladi ljudi kojima nedostaju financijska sredstva za original. Drugi su mladi profesionalci koji se žele uklopiti u određene društvene krugove.

Treći su oni koji imaju i originale, ali kupuju fejkove iz čiste zabave, a četvrti su oni koji također imaju novca za originale, ali smatraju da dizajn i kvaliteta treba biti dostupna po fer cijenama, piše Jing Daily.