Lifestyle

Komentari 2

Instant-rješenja svih beauty problema za ljepšu zimu

Instant-rješenja svih beauty problema za ljepšu zimu

Pravi odabir namirnica ublažit će znojenje, više gela smanjuje tragove poslije brijanja, a uz rukavice nokti se više ne "listaju". Mogu pomoći i antiperspiranti

Prekomjereno znojenje čak i zimi može upućivati na hiperhidrozu, a prvi korak u rješavanju problema je izbjegavanje kave, čaja, čokolade i drugih namirnica te začinjene hrane jer dodatno potiču znojenje. Pomažu i antiperspiranti koji sadrže deset posto amonijevoga klorida, a ako ni to ne riješi problem, u težim slučajevima liječnici preporučuju botoks. Osim zbog znojnih mrlja na odjeći, i neugodan miris stopala može posramiti.

Kako bi se izbjegla “ubitačna” kombinacija znoja i bakterija, stopala uvijek moraju biti suha, a obuća i čarape što kvalitetnije, sa što manje umjetnih materijala. No najčešći problem tijekom zimskih mjeseci su ispucane usne, i to zbog suhog i hladnog zraka. Oblizivanje će ih samo dodatno osušiti, a najbolje će ih zaštititi balzam koji u sastavu ima vazelin, ricinusovo ulje ili shea maslac.

Ako crvenilo na licu nije izazvano neugodom ili tjeskobom, vjerojatno je riječ o rozaceji, učestaloj kožnoj bolesti koja se liječi posebnim kremama. Kao i proširene vene, i ona je najčešće genski predodređena.

Spojene obrve rješava struja ili pinceta

Višak dlačica između obrva, iznad usana i na bradi može biti simptom policističnih jajnika, no ipak su najčešće nasljedne. Čupanje, vosak i depilacijske kreme kratkoročno su rješenje toga neugodnog problema. Dugoročno se toga možete riješiti kod kozmetičara laserom ili elektrolizom.

Uz više gela i topliju vodu brijanje ne ostavlja trag

Brijanje može iritirati kožu i uzrokovati nastanak malih izraslina. Zato se radije depilirajte kremom ili to pokušajte riješiti laserskim tretmanima. Ako se ipak ne želite odreći brijanja, donekle ćete spriječiti izrasline ako se prije otuširate vrlo toplom vodom i nanesete debeli sloj gela za brijanje.

Nokti se počinju “listati” zbog vode

Ako prečesto perete ruke, nokti mogu postati izuzetno krhki, pa se gule i lako pucaju. Zaštitit ćete ih čestim nanošenjem hidratantne kreme i nošenjem rukavica pri pranju posuđa. Ako nokti počnu mijenjati boju, vjerojatno je riječ o gljivičnoj infekciji. Antigljivične kreme rijetko pomažu, pa će vam liječnik prepisati posebne lijekove.

Strijama malo što pomaže

Celulita se donekle možete “osloboditi” vježbanjem, a u manjoj mjeri pomažu i anticelulitne kreme s kofeinom. Strija se također teško može riješiti, a najčešće ih uzrokuju nagle promjene težine i trudnoća. Prvo su ružičaste ili crvene, a onda postanu bijele. Može ih se umanjiti kemijskim pilinzima.

Najčitaniji članci