Za samo desetak minuta možete pripremiti atraktivno predjelo, koje će izvrsno pristajati mesnim delicijama, a uz malo mašte pretvaraju se u umjetnička djela
Iskoristite ostatke: Fina paleta punjenih jaja za uskrsni stol
Mediteranska jaja
Sastojci: 6 tvrdo kuhanih jaja, 2 žlice tune ili oslića iz limenke, žlica majoneze, žlica senfa, 2 žlice kapara, 6 maslina, luk, prstohvat mljevene paprike, papar, maslinovo ulje; pladanj: rajčica, 2 krumpira, masline, kapari, inćuni, maslinovo ulje
Priprema: Ogulite jaja, razdvojite ih i odvojite bjelanjke od žumanjaka. Pomiješajte sastojke te dodajte žumanjke. Pomiješajte dok ne dobijete glatku smjesu. Napunite bjelanjke smjesom. Na pladanj poslažite rajčicu narezanu na kriške i kuhani krumpir narezan na kolutove. Prelijte s malo maslinova ulja. Poslažite jaja te ukrasite inćunima, maslinama i kaparima.

Jaja s inćunima
Sastojci: 1/2 žlice worcestershirea, češanj češnjaka, 3 žlice majoneze, 12 kuhanih jaja, žlica paste od inćuna, luk, 1/4 šalice parmezana, sok pola limuna, sol, papar, 2 šalice zelene salate
Priprema: Ogulite jaja, odrežite vrh i izvadite žumanjak. Odrežite i drugi vrh kako bi jaje moglo stajati. Žumanjke stavite u zdjelu, dodajte pastu od inćuna, worcestershire, majonezu, usitnjeni češnjak i luk, parmezan, limunov sok, sol i papar. Miješajte dok ne dobijete glatku smjesu. Usitnite zelenu salatu i pola količine dodajte smjesi. Nadjenite jaja i ukrasite preostalom salatom.

Jaja na tri načina
Sastojci: 12 jaja, 15 dag slanutka, žlica sezama, češanj češnjaka, žlica motra, 10 dag boba, 10 dag maslaca, kiselo vrhnje, sol i papar prema želji, paprika
Priprema: Tvrdo kuhana jaja ogulite i prepolovite pa odvojite žumanjke od bjelanjaka. Žumanjke propasirajte te dodajte sol i papar, usitnjeni luk, maslac i kiselo vrhnje. Smjesu dobro izradite pa podijelite na tri dijela. U prvi dio dodajte papriku i slanutak koji ste prethodno prokuhali i propirjali uz dodatak sezama te samljeli u multipraktiku. U drugi dio dodajte kuhani bob koji sameljite u finu kremu. U treći dio dodajte prokuhane izdanke motara koje sitno nasjeckajte. Polovice bjelanjaka napunite trima smjesama.

Jaja s paprikom i maslinama
Sastojci: 12 jaja, 1/2 šalice nasjeckanog pršuta, 5 nasjeckanih maslina, 1/4 šalice nasjeckane paprike, žlica senfa, 1/2 šalice kiselog vrhnja, 2 žlice majoneze, sol, papar, malo mljevenog češnjaka
Priprema: Jaja skuhajte, ogulite i prepolovite. Izvadite žumanjke pa ih pomiješajte s pršutom, maslinama, paprikom, senfom, vrhnjem, majonezom, češnjakom, senfom i paprom. Smjesu stavite u vrećicu za ukrašavanje pa je utisnite u polovice bjelanjaka.
Članak je preuzet iz gastromagazina Skuhatćute.