Obavijesti

Lifestyle

Komentari 0

Iskoristite stare novine: S njima otjerajte moljce i osušite cipele

Iskoristite stare novine: S njima otjerajte moljce i osušite cipele

Moljcima ćete uskratiti gozbu ako deke, plahte ili vunene džempere te veste prije spremanja umotate u stare novine, a poslužiti mogu i za brisanje tek opranih prozora

VIDEO

Stavite li nekoliko slojeva starih novina na dno kante za smeće ne samo da će nestati neugodni mirisi nego ćete i zaštititi kantu od oštrih predmeta. Također će i njezino čišćenje biti mnogo jednostavnije. Istu metodu možete iskušati imate li putne torbe, kovčege, plastične spremnike ili drvene kutije u koje se uvukao neugodan miris. Vonj će nestati nakon nekoliko dana ako ih napunite starim novinama.

POGLEDAJTE VIDEO:

Pokretanje videa...

Valentinini savjeti za uređenje VIDEO

Ako razbijete staklenu čašu ili kakav drugi lomljiv predmet, pokupite najprije velike krhotine, a one najmanje najlakše ćete ukloniti opet starim novinama. Samo neka ovog puta budu dovoljno vlažne kako bi se sitne krhotine prilijepile za njih dok brišete pod. Nakon skupljanja bacite sve u sad već ušminkanu kantu za smeće.

Osušite cipele nakon šetnje po kiši

Ako su se cipele ili tenisice namočile tijekom šetnji po kiši ili snijegu, čim dođete kući, napunite ih starim novinama, koje ste zgužvali u nekoliko loptica. Cipele stavite bočno pa će novine lako upiti vlagu. Prema potrebi, nekoliko puta zamijenite novine.

Improvizirajte dasku za glačanje

Nosite li na putovanjima putno glačalo kako biste uvijek biti uredni i zgodni, ni dasku za glačanje neće biti teško improvizirati. Jastučnicu napunite starim novinama te je pokušajte što više poravnati. Odjeća se tako neće lijepiti za površinu dok glačate.

Ovo je šest mjesta na kojima se krije najviše bakterija u kuhinji, a mnogi ih zaboravljaju oprati
Ovo je šest mjesta na kojima se krije najviše bakterija u kuhinji, a mnogi ih zaboravljaju oprati

Spriječite moljce, prašinu i nečistoću

Moljcima ćete uskratiti gozbu ako deke, plahte ili vunene džempere te veste prije spremanja umotate u stare novine te krajeve zalijepite trakom. Tako će štititi i protiv prašine.

Zaštit će stakla tijekom bojenja

Bojite li okvire prozora, staklo ćete najlakše zaštititi ako stare i mokre novine prilijepite blizu rubova, a lako ih je ukloniti.

S njima je selidba jednostavnija

Prije selidbe sve staklene čaše, zdjele i ostale lomljive predmete umotajte u dobro namočene novine te pričekajte da se dobro osuše. Novine će očvrsnuti i stvoriti solidan zaštitni sloj.

Tri načina na koje ćete osvježiti i očistiti svoj dom samo limunom
Tri načina na koje ćete osvježiti i očistiti svoj dom samo  limunom

Pokrenut će auto na ledu i snijegu

Tijekom zimskih dana u prtljažniku auta je uvijek dobro imati malu hrpu novina. Ako zapnete na ledu ili snijegu, novine možete podmetnuti ispod pogonskih kotača te ponovno pokušati krenuti.

Osušite i ispolirajte oprane prozore

Kako biste obrisali upravo oprane prozore, iskoristite stare novine, a papirnate ručnike ostavite za pametnija posla. Novine će ionako bolje osušiti i ispolirati prozore, a i jeftinije je.
 

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 0
VIDEO

Naručile su prekrasne haljine, a ovo su 'grozote' koje su dobile
ONLINE KUPNJA

Naručile su prekrasne haljine, a ovo su 'grozote' koje su dobile

Bez obzira na rizik da nećemo dobiti ono što vidimo na slici, mnogi često odjeću naručuju preko interneta. Ovo su neki modni gafovi koji pokazuju razliku između naručenog i onog što dobijemo

Pogledajte kako izgleda novi stan Joška Gvardiola u Zagrebu
PRŠTI LUKSUZOM

Pogledajte kako izgleda novi stan Joška Gvardiola u Zagrebu

Joško je divna osoba, vrlo je jednostavan i ustvari nema velikih prohtjeva. Njegova jedina konkretna želja je bila da uključimo njegovu omiljenu tirkiznu boju, rekla je dizajnerica Ivona Kalapač
Ljubomorni: 4 znaka Zodijaka koji ne podnose tuđi uspjeh
OSJEĆAJU SE UGROŽENO

Ljubomorni: 4 znaka Zodijaka koji ne podnose tuđi uspjeh

Neki od horoskopskih znakova imaju tendenciju osjećati se ugroženo tuđim uspjehom, što može utjecati na njihovu situaciju na poslu, ali i u privatnom okruženju