Obavijesti

Lifestyle

Komentari 1

Isprobajte fitness za peglanje bora prema obliku vašeg lica

Isprobajte fitness za peglanje bora prema obliku vašeg lica
4

Bore oko očiju i usana, obješeni obrazi i koža na vratu "nestat" će u trenu ako svako jutro odradite najmanje 10-minutni trening za pomlađivanje vašeg lica

VIDEO

Zasigurno se pitate kako će vaše lice izgledati za deset godina. Na to će dakako utjecati stil života, jelovnik, pušenje te izlaganje suncu, a znanstvenici tvrde da presudnu ulogu u načinu na koji lice stari ima genetika. Istraživanja su pokazala da oblik lica utječe na način na koji se crte lica s godinama mijenjaju. 

Primjerice, okruglo lice Kate Winslett s godinama će izgubiti punašnost, a na četvrtastom licu Michelle Williams, nastat će udubine jer će se obrazi jednostavno rečeno objesiti. U zaustavljanju starenja mogu pomoći kozmetički preparati, no mišićni tonus lica moguće je održati samo redovitim vježbama za lice. Da biste otkrili koje su prave vježbe za vas, odredite je li vaše lice okruglog, ovalnog, četvrtastog ili srcolikog oblika kakvo ima glumica Reese Witherspoon. Kod srcolikog lica čelo, područje iznad očiju i kapci postaju obješeni. Da biste podigli opušteno čelo, iznad svake obrve položite vodoravno kažiprst te njime nježno potisnite obrve prema dolje. Pružite potom otpor prstima podižući obrve prema gore dok ne nabrojite do tri te ponovno spustite obrve. 

Vježbu ponovite 20 puta. Da biste podigli obješene kapke, vrh srednjeg prsta stavite tik ispod sredine obrva te nježno potiskujte obrve prema gore. Vrhove palaca stavite ispod očiju te pritisnite prema dolje držeći pritom oči širom otvorene. Pokušajte zatvoriti oči, a kada osjetite otpor, zadržite položaj dok ne nabrojite do pet.

Četvrtasto - trening za graciozni vrat

Da biste podigli obraze i čeljust, uspravno sjedite ili stojte. Zabacite glavu unatrag i pokušajte vrhom jezika dotaknuti bradu. Zadržite pet sekundi te zatvorite usta i vratite glavu u početni položaj. Da biste zategnuli mišiće vrata i brade, lezite na leđa tako da vam glava visi preko ruba kreveta te polako podižite glavu prema prsima - zadržite položaj pet sekundi. 

Okruglo - vježbe za lijepe obraze

Cilj je ispuniti šupljine u obrazima. U usta stavite palac te njime gurajte sredinu obraza prema van. Istodobno povlačeći obraz unatrag prema zubima, pružajte otpor palcu. Zadržite položaj nekoliko sekundi te potom ponovite s drugim obrazom. Da biste učvrstili mišiće čeljusti, sjedite uspravno te okrenite lice udesno tako da brada bude okomita na pod. Nakon pet sekundi ponovite okrenuvši glavu na drugu stranu.

Ovalno - ispeglajte bore oko očiju

Da spriječite nastanak bora oko očiju, stavite srednji prst i prstenjak na vanjske kuteve očiju te ih povucite prema kosi. Zadržite položaj, zatvorite oči, stisnite ih i zadržite nekoliko sekundi. Da bi jagodice ostale izražajne, napućite usne u krug pa ih razvucite u široki osmijeh. Malo zadržite pa ponovo usnama oblikujte krug. Vježbu ponovite deset puta.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 1
VIDEO

Naručile su prekrasne haljine, a ovo su 'grozote' koje su dobile
ONLINE KUPNJA

Naručile su prekrasne haljine, a ovo su 'grozote' koje su dobile

Bez obzira na rizik da nećemo dobiti ono što vidimo na slici, mnogi često odjeću naručuju preko interneta. Ovo su neki modni gafovi koji pokazuju razliku između naručenog i onog što dobijemo

Pogledajte kako izgleda novi stan Joška Gvardiola u Zagrebu
PRŠTI LUKSUZOM

Pogledajte kako izgleda novi stan Joška Gvardiola u Zagrebu

Joško je divna osoba, vrlo je jednostavan i ustvari nema velikih prohtjeva. Njegova jedina konkretna želja je bila da uključimo njegovu omiljenu tirkiznu boju, rekla je dizajnerica Ivona Kalapač
Ljubomorni: 4 znaka Zodijaka koji ne podnose tuđi uspjeh
OSJEĆAJU SE UGROŽENO

Ljubomorni: 4 znaka Zodijaka koji ne podnose tuđi uspjeh

Neki od horoskopskih znakova imaju tendenciju osjećati se ugroženo tuđim uspjehom, što može utjecati na njihovu situaciju na poslu, ali i u privatnom okruženju