Obavijesti

Lifestyle

Komentari 1

Isprobajte ovih 12 tehnika kada se svađate kako biste izgradili jači odnos s voljenom osobom

Isprobajte ovih 12 tehnika kada se svađate kako biste izgradili jači odnos s voljenom osobom
5

Kada frustracije izrazite oštrim verbalnim napadima, partneru oduzimate samopoštovanje i stvarate emocionalnu distancu. Umjesto toga, komunicirajte na prijateljski način

VIDEO

Isprobajte ovih 12 tehnika sljedeći put kada se krenete svađati sa svojim partnerom kako biste izgradili jači odnos. Jedna studija iz 2012. pokazala je da parovi koji prolaze kroz zdrav sukob imaju deset puta veću vjerojatnost da će imati sretnu vezu u odnosu na one koji ignoriraju teške razgovore. Stoga, svađa s partnerom može imati mnogo koristi za vaš odnos sve dok vi i vaša voljena osoba to činite na konstruktivan način, pun ljubavi.

POGLEDAJTE VIDEO:

Pokretanje videa...

Koliko bi trebao trajati idealan seks? 01:27

Svađe su prilično uobičajene za sve parove, i zato nije loše slijediti popis tehnika koje će vam pomoći da se raspravljate što je kvalitetnije moguće.

Razlozi zašto se zaljubljujemo u druge - smijeh, visina, stav ...
Razlozi zašto se zaljubljujemo u druge - smijeh, visina, stav ...

1. Zakažite vrijeme i mjesto za razgovor o problemima

Ako osjećate da se stvari počinju zahuktavati između vas, trebali biste odabrati trenutak i mjesto za ispuštanje tih frustracija. Odvojite malo vremena prije nego što započnete svađu o nekom pitanju jer će vam to pomoći da se oboje pripremite i mudro iznesete stvari, prije nego što dopustite bijesu i frustracijama da se rasprše. Dakle, kada se počnete svađati, a smatrate da nije dobar trenutak, recite nešto poput: 'Pozabavimo se time večeras ili drugi put kada bude vremena za raspravu', mišljenje je psihologa.

2. Prije ulaska u razgovor provjerite jesu li vaše osnovne potrebe zadovoljene

Jedno važno pravilo koje bi se trebalo poštivati ​​prije rasprave, a omogućava nam da iznesemo zdrave argumente, jest provjeriti jesmo li spremni upravljati sukobom. Svađa s voljenom osobom je izuzetno delikatna stvar na koju moramo biti spremni, zato stručnjaci savjetuju ljudima da se pobrinu da im osnovne potrebe, kao što su hrana, voda, zrak i san, budu zadovoljene prije nego što prođu kroz težak razgovor.

3. Ostanite pri temi i ne spominjite prošlost

Tijekom svađe veća je vjerojatnost da ćete krenuti iznositi greške iz prošlosti i time skrenuti temu na druge probleme o kojima niste ili ste pak planirali govoriti kasnije. Ali to će samo pogoršati situaciju jer se oboje nećete moći usredotočiti na rješavanje jedne po jedne stvari. Umjesto toga, pokušajte ostati na jednoj temi kako biste razgovarali o trenutnoj stvari koja vas muči, a nakon što riješite prvi problem, možete se pozabaviti novim.

4. Pažljivo slušajte prije govora

Kada voljena osoba kaže nešto s čime se ne slažete, vjerojatno ćete joj odmah uzvratiti. Ali najbolje je slušati dok vaš partner ne prestane govoriti, jer to signalizira poštovanje, spremnost na suradnju, i što je najvažnije čin slušanja partnera. Također, zapamtite da pravilan govor tijela također može učiniti da se osjećaju da ih čujete.

Dovedite svog muškarca do ludila: Radite mu ovih 10 stvari
Dovedite svog muškarca do ludila: Radite mu ovih 10 stvari

5. Podijelite kako se osjećate u vezi s nečim - umjesto da okrivljujete 

Jedna laka, ali vrlo učinkovita tehnika je korištenje 'ja' umjesto 'ti'. Drugim riječima, reći: 'Nisi došao na rođendan mog prijatelja' puno je drugačije nego reći: 'Osjetio sam se tužnim zbog toga što nisi bio na rođendanu'. Ovakvi primjeri zapravo pomažu da podijelite svoje osjećaje i frustracije bez da započinjete igru okrivljavanja, koja obično ne završi dobro.

6. Izbjegavajte hiperboličan jezik - poput 'uvijek' i 'nikad'

Jednom kada netko počne koristiti generalizirajuće riječi, poput 'uvijek' i 'nikad', automatski preuveličava situaciju, pokrećući drugu osobu da zapadne u obrambeno ponašanje. Ovakve se situacije mogu izbjeći ako se usredotočite na to da mirnim putem podijelite svoje osjećaje ili možda koristite manje agresivne riječi, poput 'povremeno'.

7. Učinite svoju kritiku konstruktivnom

Kritika je normalan i sastavni dio veze jer osoba ispred vas može imati mnogo mana i neka neprihvatljiva ponašanja. Međutim, kada svoje frustracije izrazite oštrim verbalnim napadima, partneru oduzimate samopoštovanje i stvarate emocionalnu distancu između vas. Umjesto toga, komunicirajte na prijateljski način koji se usredotočuje na samo ponašanje, a ne na osobu ispred vas. Možete upotrijebiti jednu tehniku u ovom slučaju - a podrazumijeva da nabacite nekoliko riječi hvale i ohrabrenja svom partneru na početku i na kraju kritike.

8. Budite svjesni svojih emocija

Svađe su teške i ako ne naučimo kontrolirati svoje emocije u teškim vremenima, mogli bismo krenuti na destruktivni put. S druge strane, možemo naučiti biti svjesni, upravljati svojim emocijama i ostati prisutni i pažljivi u kritičnim trenucima pa je zato, primjerice, meditacija jako hvaljena među stručnjacima za odnose.

9. Zatražite 'timeout' ako ga vi ili vaš partner trebate

Stvari mogu brzo eskalirati usred svađe, a ponekad netko od vas može doći do točke ključanja koja bi mogla dovesti do prozivanja, i uvreda. U ovom slučaju, najbolje je odustati od rasprave kako bi se ohladili i vratili na pravilno, kvalitetnije rješavanje sukoba. Stručnjaci kažu da 'timeout' ne bi trebao biti duži od 24 sata, inače će se sve jednostavno gurnuti pod tepih.

10. 'Preslikajte' govor tijela jedno drugog

Zrcaljenje nekoga odnosi se na čin usvajanja držanja, gesta i riječi te osobe. Prema psihološkim istraživanjima, ovo ponašanje je znak jake povezanosti jer nam zrcaljenje nekoga pomaže da dobijemo bolju predodžbu o tome što drugi doživljava iz njihove perspektive. Kada se to dogodi, oboje ćete osjetiti oblik empatije, utjehe i snagu povjerenja koju osjećate jedno prema drugome.

11. Zapamtite da ste u istom timu

Kada odlučite biti s nekim, ostavite svoj ego po strani kada rješavate probleme. To će značiti da se tada zapravo ne usredotočujete na to tko je u pravu - a tko u krivu, nego umjesto toga oboje radite na rješavanju problema. Sve postaje bolje kada priznate da ste suigrači, a ne neprijatelji.

Kurtizane i ljubavnice: Dame sumnjivog morala iz prošlosti koje i danas golicaju maštu
Kurtizane i ljubavnice: Dame sumnjivog morala iz prošlosti koje i danas golicaju maštu

12. Postavite međusobna pravila za svoje argumente

Nakon nekoliko svađa, počinjemo se učiti međusobno razumijevati i poštivati ​​granice jedni drugih. Na primjer, vaš partner možda ne voli da ga prekidaju ili možda odlazi usred svađe, a vi pak mrzite da vas stalno okrivljuju. Sljedeći put se oboje potrudite izbjegavati ta štetna ponašanja i postavite pravila o tome kako želite razgovarati o problemima, prenosi Bright Side.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 1
VIDEO

Ovo su radna vremena trgovina i šoping centara ove nedjelje
DETALJAN VODIČ

Ovo su radna vremena trgovina i šoping centara ove nedjelje

Radno vrijeme trgovina i trgovačkih centara nedjeljom: trgovine smiju raditi 16 nedjelja u godini. Trgovci odlučuju koje nedjelje su radne, a vodič s radnim vremenom svih dućana pogledajte ovdje

Dr. Josip Paladino: 'Kod kuće sam papučar, ne jedem ništa cijeli dan i odlično sam'
VELIKI INTERVJU

Dr. Josip Paladino: 'Kod kuće sam papučar, ne jedem ništa cijeli dan i odlično sam'

Naš najbolji neurokirurg, prof.dr. Josip Paladino iza sebe ima 46 godina rada u struci, i nema namjeru stati. Iako stručnjak za mozak, njega kroz život vodi srce, kaže nam
Talijanka Chiara Mangiatutto stigla u Karlovac pojesti pizzu od metra - mazala ju Nutellom!
POKUŠALA OBORITI REKORD

Talijanka Chiara Mangiatutto stigla u Karlovac pojesti pizzu od metra - mazala ju Nutellom!

Chiara je pokušala pojesti poznatu pizzu od metra kao 101. natjecatelj. Food influencerica stigla je sa Sicilije, a karlovačka pizza koju je mazala čokoladnim namazom sad nosi ime po njoj