Obavijesti

Lifestyle

Komentari 0

Istarski žgvacet: Gulaš koji to nije, radi se - obrnutim redom

Istarski žgvacet: Gulaš koji to nije, radi se - obrnutim redom

Riječ je o tradicionalnom jelu od pilećeg ili kokošjeg mesa koje se prvo prepeče na masti, pa tek onda dodaju sastojci od kojih se ukuhava saft, kako bi postao gust i bogat okusima

Istarski žgvacet  sličan je klasičnom gulašu ili mesu na saft, kakvo se priprema i u drugim krajevima Hrvatske, no postoji velika razlika u redoslijedu pripreme: Radi se obrnutim redoslijedom u odnosu na gulaš, tako da se u zdjelu prvo stavlja meso, pa tek onda luk. 

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+

Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.
Komentari 0
ANKETA Koliko novca smatrate da je pristojno dati za krizmu?
PROLJETNE FEŠTE

ANKETA Koliko novca smatrate da je pristojno dati za krizmu?

Nekada su se krizmanici veselili ručnom satu ili komadu nakita koje je poklanjao kum/a. Danas se na krizmu ide kao na svadbu, a većina ljudi daje novac