Lifestyle

Komentari 0

Istra ima fora projekt: Glazbeni filmovi gledat će se u vinogradu

Istra ima fora projekt: Glazbeni filmovi gledat će se u vinogradu

U organizaciji Kina Istra od 10. srpnja počinje program Kino u vinogradu, u okviru kojega će se u jedinstvenom ambijentu na otvorenom prikazati tri glazbena filma

Prvi na programu, u vinariji Fakin u Brkaču kod Motovuna, bit će film "Buena Vista Social Club", višestruko nagrađivani dokumentarac Wima Wendersa, koji se uputio u Havanu kako bi zabilježio suradnju jednog od najsvestranijih glazbenika današnjice Rya Coodera s njegovim prijateljima, vrhunskim kubanskim glazbenicima.

POGLEDAJTE VIDEO:

Dokumentarni film "Amy" o životu prerano preminule pjevačice Amy Winehouse prikazat će se 15. srpnja u vinariji Matošević u Krunčićima, najavljeno je s Motovun Film Festivala koji je nositelj programa. 

Tužna je to priča o golemom talentu uništenom krivim odabirima, koji su doveli do smrti mlade pjevačice neponovljiva glasa. U ovom intimnom portretu redatelj Asif Kapadia koristio je izvorne arhivske snimke, kućne video uratke iz njezina djetinjstva, službene i neslužbene snimke, napominje se u najavi.

Treći film u programu, čija je projekcija na rasporedu u vinogradu pored dvorca Belaj i tamošnje vinarije 18. srpnja, je "Ptica na žici", koji prati Leonarda Cohena na njegovoj europskoj turneji 1972. 

Kako se podsjeća, dugo se mislilo da je uradak Tonyja Palmera nestao te da ga se može vidjeti samo na neslužbenim izdanjima vrlo loše kvalitete, no 2009. u jednom holivudskom skladištu pronađeno je čak 296 zahrđalih limenki punih filmova, a među njima i taj film, koji je potom digitalno obrađen i doveden u izvorno stanje.

U cijenu ulaznice za projekciju (50 kuna) uključena je i "pokoja čaša vina dobrodošlice", a domaćica svih večeri je  kvizašica i odlična poznavateljica vina Morana Zibar. 

- Vino, film i glazba tri su užitka kojim ćemo nazdraviti životu, ali i skorašnjem Motovun Film Festivalu koji će se održati od 27. do 31. srpnja - kažu s festivala.

Najčitaniji članci