Obavijesti

Lifestyle

Komentari 12

Iva Mihalić otkriva: Sretna sam iako za ljubav nemam vremena

Iva Mihalić otkriva: Sretna sam iako za ljubav nemam vremena
3

Nakon plesnog iskustva u showu "Ples sa zvijezdama" poznata glumica Iva Mihalić razmišlja i o izletu u glazbene vode iako kad je pjevanje u pitanju ima veliku tremu

VIDEO

I u prenatrpanu satnicu zagrebačka glumica Iva Mihalić (28) ugurala je sudjelovanje u ovogodišnjem izdanju popularnog showa “Ples sa zvijezdama”. Talentirana glumica s plesnim partnerom Robertom Schubertom stigla je do četvrtfinala, ali ne žali previše što je ispala, iako su joj mnogi predviđali i pobjedu. Osim proba i predstava u HNK, našla je vremena da uvježbava plesne korake čak 3 do 4 sata - svaki dan.

- Kako nemam televizor kod kuće, gledala sam show kod mame ili prijatelja i jako mi se svidio. Kada su me pozvali, imala sam spreman odgovor. Svjestan si da u takvu showu možeš ispasti bilo kad, ali i pobijediti. Nisam posebno razočarana. Sve u svemu, bilo mi je gušt učiti plesati - govori Iva. 

Za svog plesnog partnera ima samo riječi hvale, a kaže da se nijednom nisu posvađali. Robert je bio sjajan mentor, profesionalan, ali i vrlo strog.

- Nisam imala profesionalnog plesačkog iskustva, koketirala sam kao mala s ritmikom, baletom i suvremenim plesom. Majka mi se bavila baletom, pa otuda plesački geni - smije se Iva i dodaje da je njezin favorit Mislav Čavajda i smatra da bi on trebao pobijediti jer - “fenomenalno” pleše.

Za ljubav zbog previše posla trenutačno nemam vremena. Romantična sam i volim da me muškarac zavodi, volim te igre zavođenja. Važno je da me ta osoba razumije i zna izvući najbolje iz mene...

U budućnosti bi se voljela okušati i u pjevanju jer i za to ima smisla...

- Od plesa nikad nisam zazirala, ali kad je pjevanje u pitanju, imam tremu. Možda zato što zapravo nisam nikad pjevala na sceni - govori Iva. Bolji poznavatelji glumačke umjetnosti zapazili su ovu mladu glumicu u filmu “Ćaća” (2011.) za koji je dobila i Zlatnu arenu, i u ulozi Helene Vasiljevne Kuragine u predstavi “Rat i mir” za koju je prošle godine primila i Nagradu hrvatskog glumišta. Tome se mogu pridodati i uloge u domaćim serijama “Nedjeljom ujutro, subotom navečer”, “Bitange i princeze”, “Luda kuća”...

- U posljednjih se godinu dana zaredalo osam predstava u kojima sam glumila. Raspored mi je prenatrpan, pa gotovo nemam privatan život. Radim i subotama navečer pa zbilja ne stignem izaći i zabavljati se, ali nije da ne volim ‘zapartijati’ s društvom i ‘začagati’. Čak i knjigu čitam u stankama između proba - govori Iva koja se već upušta u novi projekt. S Krešimirom Dolenčićem priprema predstavu “Luđakinja iz Chaillota”. Jednog bi dana, otkriva, s kolegicama voljela na kazališne daske postaviti vlastiti komad.

- Volim svoj posao i volim raditi te mi je gore kad ne radim, nego kad radim. Ali ne mogu reći da sam neki teški radoholičar - pripovijeda Iva. Priznaje da je ponekad imala teških trenutaka, kada se mučila s nekom ulogom, ali sada je sve iza nje.

- Konstruktivna i dobronamjerna kritika nije mi nešto strano. Naučila sam se s godinama primati i volim je čuti jer mi pomaže u razvoju - govori Iva koja za sebe kaže da je emotivna, kreativna, komunikativna ali i da zna biti vrlo direktna. Glumom se počela baviti u sedmom razredu osnovne škole i već je tada znala da će završiti na Akademiji. Prošla je iz drugog pokušaja. Kazalište joj je prva ljubav, ali voljela bi se jednog dana u zahtjevnijoj i intrigantnijoj filmskoj ulozi okušati i u inozemstvu. No svjesna je da je potrebno da joj se osmjehne sreća.

- Vjerujem da će mi ono što je moje doći, a što nije i neće. Zato danas mnogo lakše ‘puštam’ stvari od sebe, prihvaćam svoje mane i vrline. Sada sam sama sebi bolji prijatelj nego što sam bila s 22 ili 23 godine i veselim se tridesetima - otkriva Iva. Svjesna je da starenje ne može izbjeći, ali ne strahuje od bora.

- Možda zvuči kao klišej, ali ljudi najbolje izgledaju kada su zadovoljni sobom. Njegujem se i pazim na svoju kožu, ali, na primjer, nikad nisam otišla kozmetičaru jer ne podnosim da mi netko ‘prčka’ po licu. Nisam još razmišljala o estetskim tretmanima i liftingu.

Kuha kad god može.

- Trudim se hraniti zdravo, važna mi je kvaliteta namirnica. Piletinu, na primjer, naručim sa sela, a jaja nikad ne kupujem u dućanu. Zadnje što sam skuhala bio je divlji kelj na čušpajz s bulgurom. Volim i slatko, a osobito sam ljubitelj slastica koje nisu jako slatke. No nikad zbog toga nisam bila na nekom režimu prehrane. Konfekcijski broj nisam promijenila od osmog razreda osnovne škole. Jedino sam dobila na težini na prvoj godini Akademije, kada sam znala sve cijene sendviča u gradu - smije se Iva. 

Samostalan život počela je s dvadeset godina. Živi u podstanarskom stanu u samom središtu grada s tri cimerice.

Kao tinejdžerica prošla četverogodišnju punk-fazu kada je kosu bojila u ružičastu.

- Kad se danas osvrnem na to, pomislim: ‘Bože, koja je to bila volja’! U to doba išla sam po punk-koncertima, ali ponekad i danas odem sa starim društvom. Imam dugogodišnje prijatelje s kojima sam sve prošla - govori Iva. Među ostalim skvotirala je u Barceloni mjesec dana s prijateljem, a nisu se isprva mogli vratiti jer je karte, zajedno s papirom od sendviča koji je jela na aerodromu, bacila u smeće. Jedno je vrijeme živjela u New Yorku, za koji kaže da ju je oborio s nogu. A ima li kod nje na pomolu kakva ljubavna priča, odgovara: 

- Nisam trenutačno zaljubljena. Važan mi je kvalitetan odnos s partnerom, s naglaskom na partnerstvo, a da bih mogla biti s nekime, on mora biti zaljubljen u mene i ja u njega. Romantična sam i volim da me muškarac zavodi, odnosno volim igre zavođenja. Najromantičnija gesta bila je iznenađenje bivšeg dečka iz Beograda koji je bez najave došao i dočekao me ispred faksa. Kad sam izašla, imala sam koga vidjeti – prisjeća se Iva. Njezin će idealan partner biti onaj koji će joj biti kompatibilan i koji će iz nje znati izvući samo najbolje.

Važno je i da ti se u životu osmjehne sreća 

Vjerujem da će mi ono što je moje doći, a što nije i neće. Zato danas mnogo lakše “puštam” stvari od sebe, prihvaćam svoje mane i vrline. Sada sam sama sebi bolji prijatelj nego sam bila s 22 ili 23 godine, iskreno će Iva.

Joga i psić Nuška pomažu mi da budem u formi

Iva kondiciju održava šetanjem psa Nuške te ashtanga jogom u matičnom HNK-u koju je organizirala zajedno s kolegama glumcima jer su shvatili da moraju biti u fizičkoj formi za nastupe.

Plesati s Robertom za Ivu je bio čisti užitak 

Nisam nimalo razočarana što smo ispali iz showa. Bilo je lijepo sudjelovati, imati tako odličnog učitelja. Žao mi je samo što nismo otplesali rumbu, kaže Iva.

Preuzeto iz tjednika SuperMile - svake srijede besplatno ekskluzivno uz 24sata!

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 12
VIDEO

Ovo su radna vremena trgovina i šoping centara ove nedjelje
DETALJAN VODIČ

Ovo su radna vremena trgovina i šoping centara ove nedjelje

Radno vrijeme trgovina i trgovačkih centara nedjeljom: trgovine smiju raditi 16 nedjelja u godini. Trgovci odlučuju koje nedjelje su radne, a vodič s radnim vremenom svih dućana pogledajte ovdje

Veliki tjedni horoskop: Rak bi trebao paziti što potpisuje, a Ovna očekuje puno strasti
OD 28.4. DO 4. 5. 2024.

Veliki tjedni horoskop: Rak bi trebao paziti što potpisuje, a Ovna očekuje puno strasti

Osamljene Djevice će biti nagrađene pojavom srodne duše koja će samozatajno osvojiti njihova srca. Strijelac će se suočiti s neplaniranim obavezama i povećanom odgovornošću
Ajmo, znalci! Tko može riješiti svih 25 pitanja na ovom kvizu?
25 PITANJA

Ajmo, znalci! Tko može riješiti svih 25 pitanja na ovom kvizu?

Samo za čitatelje 24sata donosimo zabavan i izazovan kviz od 25 pitanja u kojem se testira vaše znanje iz filma, zemljopisa, povijesti, glazbe...