Lifestyle

Komentari 47

Ivan Pažanin i splitski chefovi u akciji: Naruči delicije Dalmacije, a novac ide za Petrinju i okolicu

Ivan Pažanin i splitski chefovi u akciji: Naruči delicije Dalmacije, a novac ide za Petrinju i okolicu

Od danas će na meniju biti tradicionalna dalmatinska jela - od pašticade do sipe, ukupno desetak vrsta vrhunske spize, koje će Dalmatinci moći kušati po cijeni od 60 kuna za porciju...

Slike koje do nas stižu iz potresom pogođenih područja su strašne, još uz korona virus koji je ušao u svaku poru društva, čini se gore nego kad je bio rat. 

POGLEDAJTE VIDEO: 

Odlučili smo pomoći, ali nismo željeli srljati jer su mnoge naše kolege već gore, svatko želi pomoći i svi zaista čine veliku stvar. Mi smo zato stali na ‘balun’ i promislili kako da damo svoj obol. Hrane gore ima sasvim dovoljno. Sad im najviše trebaju financijska sredstva, rekao nam je chef Braco Sanjin, koji je s kolegama, chefovima Ivanom Pažaninom i Hrvojem Zirojevićem, te Stjepanom Vukadinom, Sonibojem Grginom i timom restorana Kadena krenuo u veliku akciju prikupljanja novca. Oni će do nedjelje svaki dan kuhati jela koja Splićani mogu naručiti preko Wolta, a dostava je besplatna zahvaljujući njihovoj središnjici u Finskoj. Naime, odlučili su platiti dostavljače. Kako nam kaže chef Sanjin, Fincima je bilo jako drago kad su ih kontaktirali te su se bez zadrške uključili u akciju.

Kako bi prikupljeni novac otišao u prave ruke, splitski chefovi povezali su se sa Zakladom Solidarna.hr.   

- Imamo potpuno povjerenje u tu Zakladu i da će novac otići kome zaista treba. Oni imaju svoju komisiju, a i mi ćemo po završetku akcije sjesti u auto i otići u Banovinu. Želja nam je prikupiti dovoljno novca da renoviramo jednu kuću, a ova akcija vjerojatno nije i posljednja. Novac će stajati na računu dok ne odlučimo što ćemo, a koliko je prikupljeno i tko je sve dao svoj doprinos objavit ćemo po završetku akcije - otkriva nam Sanjin, koji je s Pažaninom i Zirojevićem te ostatkom tima već tri dana u kuhinji. Pripreme teku užurbano. Ipak je riječ o 300-tinjak porcija koje će se svaki dan nuditi. Kuhaju se tradicionalna dalmatinska jela, poput pašticade, sipe s bobom, janjetine s graškom, a bit će i raznih rižota te tjestenina, ukupno desetak vrsta vrhunske spize. Cijena porcije je 60 kuna. 

- Pridružili su nam se brojni OPG-ovi, ribari, mesari, pa i vinari. Tako će na četiri naručene porcije kupac dobiti bocu vina gratis, kao i mali poklon iznenađenja. S dostavom počinjemo od utorka. Puno ljudi se javilo da nam se žele pridružiti u kuhinji, ali nažalost morali smo odbiti. Ima nas desetak, a kuhinja je mala. Moramo se držati epidemioloških mjera pa smo odlučili pozvati pomoć ako netko iz tima bude umoran ili spriječen - kaže nam za kraj chef Sanjin. 

POGLEDAJTE VIDEO: I dalje spavaju u autu

Najčitaniji članci