Obavijesti

Lifestyle

Komentari 0

Izaberite naočale prema vašem obliku lica - nećete pogriješiti!

Izaberite naočale prema vašem obliku lica - nećete pogriješiti!

Ako ste u potrazi za novim sunčanim ili dioptrijskim naočalama na jednu stvar biste trebali pripaziti, a to je da kupite naočale koje odgovaraju vašem obliku lica

VIDEO

Kako biste izabrali idealne naočale koje vam savršeno odgovaraju prvo morate odrediti vaš oblik lica, ako ga već ne znate. Stanite ispred ogledala, maknite kosu s lica i pogledajte oblik i konture svog lica. Veličina okvira treba odgovarati vašem licu.

POGLEDAJTE VIDEO:

Pokretanje videa...

Maska za naočale 01:00

Postoji 7 osnovnih oblika lica, a to su okruglo, ovalno, duguljasto, srcoliko, lice u obliku obrnutog trokuta, dijamantno i četvrtasto.

1. Ovalni oblik

Ovalno lice se smatra idealnim zbog pravilnih proporcija. Njemu pristaju gotovo svi modeli različitih oblika i stilova. Kod ovog tipa lica odaberite okvire koji su jednako široki ili širi od lica, a također su dobri i okviri oblika oraha koji nisu previše duboki ili široki. 

2. Lice u obliku obrnutog trokuta

Kod ovog oblika lica gornji dio lica je vrlo širok, dok je donji dio vrlo uzak. Isprobajte okvire naglašene bojom, okvire koji imaju upadljivu gornju liniju okvira ili mačkaste okvire te tako dodajte širinu i naglasite gornju trećinu vašeg lica. 

3. Okruglo lice

Okruglo lice ima zaobljene linije, otprilike istu dužinu i širinu te nema rubova. Trebali biste nositi modele koji će vam vizualno izdužiti lice pa probajte uske okvire, a izbjegavajte okrugle.

4. Četvrtasti oblik 

Vama trebaju okviri koji će vam izdužiti i ublažiti kuteve i linije lica. Kako biste učinili četvrtasto lice dužim i mekšim, pokušajte s užim okvirima, okvirima koji idu više u širinu nego u dubinu te ovalne okvire užih proporcija.

5. Srcoliki oblik 

Srcoliko lice ima širi gornji i uži donji dio. Kako biste smanjili vidljivost razlike u širini, birajte okvire koji su širi na dnu. Tanki, lagani okviri ili čak naočale bez okvira, odličan su izbor. Idealno bi vam stajali avijatorski modeli naočala.

6. Dijamantni oblik

Dijamantno lice je uže na gornjem i donjem dijelu i ima široke jagodice koje su obično visoke i naglašene. To je najrjeđi oblik lica. Kako biste naglasili oči i učinili jagodice nježnijima, isprobajte naočale bez okvira ili mačkasti oblik.

7. Duguljasto 

Duguljasto lice je duže, nego šire i linije obraza su ravne. Kako bi lice izgledalo kraće i proporcionalnije, izaberite okvire koji imaju veću dubinu od širine. Idealni bi bili okviri s ukrasnim ručicama ili ručicama u boji, piše Glamour.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 0
VIDEO

Ovo su radna vremena trgovina i šoping centara ove nedjelje
DETALJAN VODIČ

Ovo su radna vremena trgovina i šoping centara ove nedjelje

Radno vrijeme trgovina i trgovačkih centara nedjeljom: trgovine smiju raditi 16 nedjelja u godini. Trgovci odlučuju koje nedjelje su radne, a vodič s radnim vremenom svih dućana pogledajte ovdje

Dr. Josip Paladino: 'Kod kuće sam papučar, ne jedem ništa cijeli dan i odlično sam'
VELIKI INTERVJU

Dr. Josip Paladino: 'Kod kuće sam papučar, ne jedem ništa cijeli dan i odlično sam'

Naš najbolji neurokirurg, prof.dr. Josip Paladino iza sebe ima 46 godina rada u struci, i nema namjeru stati. Iako stručnjak za mozak, njega kroz život vodi srce, kaže nam
Talijanka Chiara Mangiatutto stigla u Karlovac pojesti pizzu od metra - mazala ju Nutellom!
POKUŠALA OBORITI REKORD

Talijanka Chiara Mangiatutto stigla u Karlovac pojesti pizzu od metra - mazala ju Nutellom!

Chiara je pokušala pojesti poznatu pizzu od metra kao 101. natjecatelj. Food influencerica stigla je sa Sicilije, a karlovačka pizza koju je mazala čokoladnim namazom sad nosi ime po njoj