Obavijesti

Lifestyle

Komentari 0

Izaberite naočale prema vašem obliku lica - nećete pogriješiti!

Izaberite naočale prema vašem obliku lica - nećete pogriješiti!

Ako ste u potrazi za novim sunčanim ili dioptrijskim naočalama na jednu stvar biste trebali pripaziti, a to je da kupite naočale koje odgovaraju vašem obliku lica

VIDEO

Kako biste izabrali idealne naočale koje vam savršeno odgovaraju prvo morate odrediti vaš oblik lica, ako ga već ne znate. Stanite ispred ogledala, maknite kosu s lica i pogledajte oblik i konture svog lica. Veličina okvira treba odgovarati vašem licu.

POGLEDAJTE VIDEO:

Pokretanje videa...

Maska za naočale 01:00

Postoji 7 osnovnih oblika lica, a to su okruglo, ovalno, duguljasto, srcoliko, lice u obliku obrnutog trokuta, dijamantno i četvrtasto.

1. Ovalni oblik

Ovalno lice se smatra idealnim zbog pravilnih proporcija. Njemu pristaju gotovo svi modeli različitih oblika i stilova. Kod ovog tipa lica odaberite okvire koji su jednako široki ili širi od lica, a također su dobri i okviri oblika oraha koji nisu previše duboki ili široki. 

2. Lice u obliku obrnutog trokuta

Kod ovog oblika lica gornji dio lica je vrlo širok, dok je donji dio vrlo uzak. Isprobajte okvire naglašene bojom, okvire koji imaju upadljivu gornju liniju okvira ili mačkaste okvire te tako dodajte širinu i naglasite gornju trećinu vašeg lica. 

3. Okruglo lice

Okruglo lice ima zaobljene linije, otprilike istu dužinu i širinu te nema rubova. Trebali biste nositi modele koji će vam vizualno izdužiti lice pa probajte uske okvire, a izbjegavajte okrugle.

4. Četvrtasti oblik 

Vama trebaju okviri koji će vam izdužiti i ublažiti kuteve i linije lica. Kako biste učinili četvrtasto lice dužim i mekšim, pokušajte s užim okvirima, okvirima koji idu više u širinu nego u dubinu te ovalne okvire užih proporcija.

5. Srcoliki oblik 

Srcoliko lice ima širi gornji i uži donji dio. Kako biste smanjili vidljivost razlike u širini, birajte okvire koji su širi na dnu. Tanki, lagani okviri ili čak naočale bez okvira, odličan su izbor. Idealno bi vam stajali avijatorski modeli naočala.

6. Dijamantni oblik

Dijamantno lice je uže na gornjem i donjem dijelu i ima široke jagodice koje su obično visoke i naglašene. To je najrjeđi oblik lica. Kako biste naglasili oči i učinili jagodice nježnijima, isprobajte naočale bez okvira ili mačkasti oblik.

7. Duguljasto 

Duguljasto lice je duže, nego šire i linije obraza su ravne. Kako bi lice izgledalo kraće i proporcionalnije, izaberite okvire koji imaju veću dubinu od širine. Idealni bi bili okviri s ukrasnim ručicama ili ručicama u boji, piše Glamour.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 0
VIDEO

'Ja sam prosječna, a muž mi je prezgodan. Svi me pitaju kako imam samopouzdanja uz njega'
ŠALA NA SVOJ RAČUN

'Ja sam prosječna, a muž mi je prezgodan. Svi me pitaju kako imam samopouzdanja uz njega'

Hazel se ne srami priznati da ima supruga koji je zgodniji od nje, niti da ju to uopće ne smeta. Kako kaže, sigurna je u njihovom odnosu i u svojoj se koži osjeća odlično

Najpametniji znakovi Zodijaka: 'Najposebniji' je na vrhu liste
SLAŽETE SE?

Najpametniji znakovi Zodijaka: 'Najposebniji' je na vrhu liste

Naravno, svaki horoskopski znak je 'pametan' na svoj način, ali kada je riječ o inteligenciji, duhovitosti i analitičkoj sposobnosti, ovo su horoskopski znakovi koji po mišljenju astrologa imaju najviše prednosti
Dnevni horoskop za četvrtak 25. travnja: Rak neka odgodi bitne odluke, a Lavu sve ide od ruke
ASTRO PROGNOZA

Dnevni horoskop za četvrtak 25. travnja: Rak neka odgodi bitne odluke, a Lavu sve ide od ruke

Pročitajte dnevni horoskop za četvrtak 25. travnja i saznajte koga očekuje uspjeh na poslu ili u financijama, kakva je situacija na ljubavnom planu, ali i tko mora pripaziti na zdravlje