Lifestyle

Komentari 0

Izaberite naočale prema vašem obliku lica - nećete pogriješiti!

Izaberite naočale prema vašem obliku lica - nećete pogriješiti!

Ako ste u potrazi za novim sunčanim ili dioptrijskim naočalama na jednu stvar biste trebali pripaziti, a to je da kupite naočale koje odgovaraju vašem obliku lica

Kako biste izabrali idealne naočale koje vam savršeno odgovaraju prvo morate odrediti vaš oblik lica, ako ga već ne znate. Stanite ispred ogledala, maknite kosu s lica i pogledajte oblik i konture svog lica. Veličina okvira treba odgovarati vašem licu.

POGLEDAJTE VIDEO:

Postoji 7 osnovnih oblika lica, a to su okruglo, ovalno, duguljasto, srcoliko, lice u obliku obrnutog trokuta, dijamantno i četvrtasto.

1. Ovalni oblik

Ovalno lice se smatra idealnim zbog pravilnih proporcija. Njemu pristaju gotovo svi modeli različitih oblika i stilova. Kod ovog tipa lica odaberite okvire koji su jednako široki ili širi od lica, a također su dobri i okviri oblika oraha koji nisu previše duboki ili široki. 

2. Lice u obliku obrnutog trokuta

Kod ovog oblika lica gornji dio lica je vrlo širok, dok je donji dio vrlo uzak. Isprobajte okvire naglašene bojom, okvire koji imaju upadljivu gornju liniju okvira ili mačkaste okvire te tako dodajte širinu i naglasite gornju trećinu vašeg lica. 

3. Okruglo lice

Okruglo lice ima zaobljene linije, otprilike istu dužinu i širinu te nema rubova. Trebali biste nositi modele koji će vam vizualno izdužiti lice pa probajte uske okvire, a izbjegavajte okrugle.

4. Četvrtasti oblik 

Vama trebaju okviri koji će vam izdužiti i ublažiti kuteve i linije lica. Kako biste učinili četvrtasto lice dužim i mekšim, pokušajte s užim okvirima, okvirima koji idu više u širinu nego u dubinu te ovalne okvire užih proporcija.

5. Srcoliki oblik 

Srcoliko lice ima širi gornji i uži donji dio. Kako biste smanjili vidljivost razlike u širini, birajte okvire koji su širi na dnu. Tanki, lagani okviri ili čak naočale bez okvira, odličan su izbor. Idealno bi vam stajali avijatorski modeli naočala.

6. Dijamantni oblik

Dijamantno lice je uže na gornjem i donjem dijelu i ima široke jagodice koje su obično visoke i naglašene. To je najrjeđi oblik lica. Kako biste naglasili oči i učinili jagodice nježnijima, isprobajte naočale bez okvira ili mačkasti oblik.

7. Duguljasto 

Duguljasto lice je duže, nego šire i linije obraza su ravne. Kako bi lice izgledalo kraće i proporcionalnije, izaberite okvire koji imaju veću dubinu od širine. Idealni bi bili okviri s ukrasnim ručicama ili ručicama u boji, piše Glamour.

Najčitaniji članci