Obavijesti

Lifestyle

Komentari 0

Izbjegnite savjete prijatelja o vašoj ljubavnoj vezi - evo zašto

Izbjegnite savjete prijatelja o vašoj ljubavnoj vezi - evo zašto
8

U modernom dejtanju informacije se prenose velikom brzinom, a tako i potraga za savjetima za vezu ili zbunjenost, dok još ne znamo ni sami kako se osjećamo. Stručnjaci smatraju da se ne treba oslanjati na druge

VIDEO

Romantični spojevi u današnje doba ne završavaju kada se pozdravite na kraju izlaska, već se prenose u online svijet gdje se nastavlja dopisivanje, ali i dobro poznato javljanje svih detalja i dojmova svojim prijateljima. Screenshotanje razgovora dio je svakodnevice, kao i traženje savjeta od prijatelja koji su upućeni u našu novu vezu. Generacija Z provodi najviše vremena na svojim telefonima, a stranica za upoznavanje Hinge nedavno je obavila rezultate svog istraživanja o dejting navikama mlađe populacije.

POGLEDAJTE VIDEO:

Pokretanje videa...

prekid 01:03

Naime, 30 posto više onih iz generacije Z nego milenijalaca na aplikaciji je priznalo da osjećaju stres ukoliko se ne mogu posavjetovati s prijateljima oko velike odluke vezane za njihovu ljubavnu vezu. 

Čak 80 posto pripadnika generacije Z tvrdi da su im vrlo važni savjeti prijatelja, a 86 posto ih propituje te iste savjete. Velikoj većini se dogodilo da su zažalili što su poslušali savjete jer je to bila kriva odluka.

Logan Ury, direktor odjela za veze u Hingeu i autor knjige 'How Not to Die Alone' otkrio je za The Everygirl nekoliko savjeta kako se odmaknuti od savjeta koji nisu potrebni.

- Ključno je naučiti kako se prilagoditi vlastitim osjećajima i potrebama i shvatiti što osjećate prema nekome - rekao je, pa objasnio da ja važno imati na umu da osoba koja traži savjet obično izostavi neke detalje iz priče, dok njezin sugovornik neće uvijek dati potpuno iskren savjet. Oko 50 posto ispitanika priznalo je da ne daju savjete iskreno koliko bi voljeli jer ne žele povrijediti prijatelja ili smatraju da nije spreman čuti istinu. Ovo su njegovi savjeti:

1. Odredite svoje ciljeve

Kako biste bili što uspješniji u potrazi za partnerom, osim što trebate odrediti što tražite u njemu, važno je i razmisliti na čemu sami trebate poraditi. Razmišljanje o tome što točno želite u partneru i što želite drugačije s obzirom na svoja prijašnja iskustva pripremit će vas na buduće veze.

2. Tražite podršku, a ne savjet

Nakon što ste odlučili što želite, podijelite svoja razmišljanja s prijateljima. Kad dođe trenutak djelovanja, smatrajte ih svojim 'navijačima', a ne svojim 'trenerom'. Nek vas podsjete na vaše odluke, te podrže u njima.

Važne životne odluke dobro je donositi neposredno nakon vođenja ljubavi - ne žurite!
Važne životne odluke dobro je donositi neposredno nakon vođenja ljubavi - ne žurite!

3. Uzmite vremena da shvatite svoje osjećaje

Puno puta se dogodi da razgovaramo s prijateljima o problemu ili situaciji prije nego uopće shvatimo što sami misli o tome. Tad je vrlo lako poprimiti tuđe mišljenje, pa kasnije zažaliti nad krivom odlukom.

- Što više razumijemo svoje osjećaje, to ćemo se manje oslanjati na mišljenja prijatelja - objasnio je Ury.

4. Prijatelji nisu stručnjaci za veze, ali su stručni za vas

Nakon što ste formirali mišljenje i odlučili izaći s nekim, kad ga upoznate s prijateljima, pitajte ih kakvi ste vi uz novu osobu, a ne kako im se sviđa vaš nosi partner. Razlog tome je što težite pronaći nekoga uz koga ste vi najbolja verzija sebe, a iako vaši prijatelji nisu eksperti za veze, stručni su za vas.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 0
VIDEO

'Ja sam prosječna, a muž mi je prezgodan. Svi me pitaju kako imam samopouzdanja uz njega'
ŠALA NA SVOJ RAČUN

'Ja sam prosječna, a muž mi je prezgodan. Svi me pitaju kako imam samopouzdanja uz njega'

Hazel se ne srami priznati da ima supruga koji je zgodniji od nje, niti da ju to uopće ne smeta. Kako kaže, sigurna je u njihovom odnosu i u svojoj se koži osjeća odlično

Treći odjeljak ladice u perilici je jako koristan: Ovo mu je svrha
KORISTITE LI GA?

Treći odjeljak ladice u perilici je jako koristan: Ovo mu je svrha

Ako želite da vam perilica odradi i pretpranje, napunite sva tri odjeljka u ladici. U njega isto stavite deterdžent za pranje rublja po izboru, tekući ili onaj u prašku
Najpametniji znakovi Zodijaka: 'Najposebniji' je na vrhu liste
SLAŽETE SE?

Najpametniji znakovi Zodijaka: 'Najposebniji' je na vrhu liste

Naravno, svaki horoskopski znak je 'pametan' na svoj način, ali kada je riječ o inteligenciji, duhovitosti i analitičkoj sposobnosti, ovo su horoskopski znakovi koji po mišljenju astrologa imaju najviše prednosti