Obavijesti

Lifestyle

Komentari 3

Izgleda li ovo kao kupaonica ili ultimativna oaza opuštanja?

Izgleda li ovo kao kupaonica ili ultimativna oaza opuštanja?
5

Vodeći svjetski dizajneri kupaonicu vide kao utočište od svakodnevnog stresa, mjesto gdje se spaja priroda, čovjek i element koji život znači, voda. Pogledajte!

VIDEO

Privatna oaza svakog doma u kojoj se možete opustiti i zaboraviti na svakodnevni stres svakako je kupaonica. Američka tvrtka koja se bavi proizvodnjom sanitarija Hansgrohe okupila je vodeća svjetska dizajnerska imena koja svojim inovativnim dizajnom daju prostoru novo značenje upravo s tom svrhom, piše Home Designing

Španjolska dizajnerica Patricia Urquiola koju talijanski novinari nazivaju "Uragan Urquiola" zbog brzine kojom se probila u muški svijet dizajna, pomaknule je granice tradicionalnog dizajna. Umjesto strogih, obožava zaobljene linije i fluidnost. Velik naglasak stavlja na detalje i kombiniranje različitih materijala od keramike i drveta do metala i pruća. 

 - Svaki pojedinačni komad ima svojih kvaliteta, a zajedno tvore savršenu cjelinu - ističe Urquiola, dizajnerica koja je nadahnula lik Ulquiorra Cifer iz japanske animirane serije "Izbjeljivač" (Bleach). 

Phillippe Starck, francuski dizajner, poznat po remek djelu iscjeđivač limuna "Juicy Salif lemon squeezer" izloženom u Muzeju za umjetnost u New Yorku, kupaonicu vidi kao mjesto ljepote i samosvijesti. 

- Kupaonica nadilazi higijenske potrebe, ona je osobno utočište. Mjesto u kojem voda omogućuje buđenje svih osjetila - tvrdi Starck. 

Moj sljedeći cilj je promijeniti koncepciju tuša. On će postati središnji dio svake kupaonice odnosno pretvorit će se u luksuzni spa centar, dodaje. 

Arhitekt, inovator i dizajner, Jean-Marie Massaud dizajnirao je Estadio Chivas koji izgledom podsjeća na eruptirani vulkan. Osim toga primio je i nagradu za doprinos dizajnu kupaonica u hotelima. 

- Kupaonica je više nego prije postalo mjesto opuštanja, mjesto u kojem bježimo od stresa. Tu se možemo povezati sami sa sobom, ali i osnovnim elementom i izvorom života, vodom. U dizajnu sam se fokusirao na povezivanje ljudi, prirode i tehnologije. Da bi postigao sklad, kupaonica treba biti mjesto u kojem se osjećamo ugodno - objašnjava Massaud. 

Kako bi kupaonica bila upravo mjesto mirnoće i spokoja, treba je podijeliti na mjesto za uživanje i mjesto za uljepšavanje, zbog čega wc treba odvojiti, dodaje. 

Pod imenom Phoenix Design krije se dizajnerski duo, Andreas Haug i Tom Schönherr, inače dobitnici više od 400 nagrada. U kupaonici prevladavaju čiste i zaobljene linije te kombinacija bijele boje čak i na slavinama s pokojim detaljom od drveta. 

- Osnovne vrijednosti su estetika, etika, ekonomija,  ekologija, preciznost i ergonomija, pa je zato najbolja bolja za kupaonicu bijela. Ona iziskuje savršenstvo, a cilj je upravo to, susret ljudi sa savršenošću dizajna - objašnjava dizajnerski dvojac. 

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 3
VIDEO

Ovo su radna vremena trgovina i šoping centara ove nedjelje
DETALJAN VODIČ

Ovo su radna vremena trgovina i šoping centara ove nedjelje

Radno vrijeme trgovina i trgovačkih centara nedjeljom: trgovine smiju raditi 16 nedjelja u godini. Trgovci odlučuju koje nedjelje su radne, a vodič s radnim vremenom svih dućana pogledajte ovdje

Veliki tjedni horoskop: Vagama se ne sviđa situacija na poslu, a Ribe će se zbližiti s partnerom
od 5. do 11. 5.

Veliki tjedni horoskop: Vagama se ne sviđa situacija na poslu, a Ribe će se zbližiti s partnerom

Blizanci će upotrijebiti pravu riječ u pravo vrijeme i odškrinuti vrata suradnji. Mnoštvo korisnih informacija bit će vam dostupnije nego inače, a vaša kreativnost i snalažljivost bit će istaknuti
Misliš da ti sive ćelije rade bolje nego Poiroitu? Riješi 25 pitanja na ovom kvizu i saznaj istinu!
MOŽETE LI DO 25 BODOVA?

Misliš da ti sive ćelije rade bolje nego Poiroitu? Riješi 25 pitanja na ovom kvizu i saznaj istinu!

Samo za čitatelje 24sata donosimo zabavan i izazovan kviz od 25 pitanja u kojem se testira vaše znanje iz filma, zemljopisa, povijesti, glazbe...