Na portal se također možeš prijaviti i
putem svog Facebook ili Google računa.
ili Prijava Prijavi se
35 komentara

Izgradio je kuću kao iz bajke za samo 1200 kuna, iznajmljuje ju

U njoj su kuhinja i blagovaonica, koja je ujedno i mali dnevni boravak, te krevet na kat. Struje nema, a voda se nosi iz obližnjeg izvora. Za toplinu je zadužena peć na drva

35 komentara

Michael Buck, umirovljeni profesor likovne umjetnosti iz Oxfordshirea u Velikoj Britaniji, odlučio je zabaviti se gradnjom kućice u podnožju svojeg vrta od materijala koje je pronašao u okolini. Vodio se starom tehnikom gradnje, kako su to ljudi radili u davna vremena - od zemlje, gline i slame bez upotrebe bilo kakvih modernih alata. 

British farmer Michael Buck creates his cob house by just spending $250 http://www.homeharmonizing.com/2013/11/27/british-farmer-michael-buck-creates-his-cob-house-by-just-spending-250/

Objavljuje Home HarmonizingSrijeda, 27. studenoga 2013.

No, on je odlučio da njegova neće biti obična, već kućica u stilu onih kakve imaju Hobbiti u Gospodaru prstenova. Drveni pod je napravio od ostataka koje je pronašao na otpadu, a stakla za prozore uzeo je sa starog, zapuštenog kamiona.

This cob cottage in Deddington, England cost almost nothing to build. It was built by Michael Buck almost exclusively...

Objavljuje Back To Green EarthNedjelja, 18. kolovoza 2013.

Za realizaciju svoje ideje potrošio je svega 150 funti (oko 1200 kuna), a ne bi morao ni toliko da mu nije ponestalo slame i čavala. Dozvolu za gradnju nije trebao jer se njegova građevina smatra sjenicom. Cilj mu je bio napraviti jeftinu kućicu posve neškodljivu za okoliš pa je zidove obojio kredom i smolom.

Michael Buck’s $250 Cob Cottage Read more at: http://goo.gl/2RA1OY

Objavljuje Tiny House DesignČetvrtak, 12. prosinca 2013.

Nije spomenuto koliko kvadrata ima, no u njoj su kuhinja i blagovaonica (ujedno i dnevni boravak) te krevet na kat. Struje nema, a voda se nosi iz obližnjeg izvora. Za toplinu je zadužena peć na drva. U njoj je iznenađujuće toplo jer je drevna metoda stavljanja izolacije fantastična. Zahod se nalazi izvan kuće.

Objavljuje Dianna McGeeNedjelja, 14. veljače 2016.

U svojoj kućici proveo je dvije godine, a potom ju je dao na korištenje ženi koja radi na susjednoj farmi i najam mu plaća simbolično - nekoliko litara domaćeg mlijeka.

Ta kućica bila je tek prva u nizu, a sagradio ju je 2013. godine. Kasnije je napravio još nekoliko kuća od zemlje, gline i slame te je čak podučavao seljane u susjedstvu kako da to naprave sami. Pozvao bi ih u lokalnu pub i sve im objasnio.

Objavljuje Dianna McGeeNedjelja, 14. veljače 2016.

Smatra kako bi ovakva, ekološka i vrlo jeftina gradnja mogla biti rješenje stambenog problema mnogih ljudi, kako u Velikoj Britaniji, tako i u cijelom svijetu, prenosi Oxford Mail.

Objavljuje Yuva ChandraČetvrtak, 19. studenoga 2015.

- Htio sam pokazati da kuće ne moraju koštati gotovo ništa. Živimo u društvu u kojemu provodimo život u otplaćivanju kredita, a u tome nitko ne uživa. Uz odgovarajuće održavanje ovakva kuća mogla bi trajati vječno, a isto tako, stopila bi se s prirodom kada je više ne bi trebali - rekao je.

Pogledajte u videu kako izgleda:

NJIMA NE TREBA VJEROVATI: Ovih 5 horoskopskih znakova su najveće tračare i ne znaju kad treba stati 

Možda vas zanima i ovo:
Naši partneri pišu
Message