Obavijesti

Lifestyle

Komentari 0

Japandi je postao hit u uređenju interijera - evo kako da i vaš dom 2021. bude u trendu

Japandi je postao hit u uređenju interijera - evo kako da i vaš dom 2021. bude u trendu

Ako je suditi po trendovima, stil Japandi bit će iznimno popularan u uređenju interijera u 2021. godini. Radi se o stilu u kojem se susreću japanski dizajn i skandinavski minimalizam

Iz Pinteresta su objavili da se pretrage za pojmom Japandi povećavaju za 100% svake godine, a pretrage za neuralnim bojama utrostručile su se. Još je više povećan interes za modernim, drvenim krevetima i minimalističkim kupaonicama i kuhinjama.

POGLEDAJTE VIDEO:

Pokretanje videa ...

Lucija Gorički preuredila dom 01:16

Japandi kao takav nije ništa novo, ali Pinterest previđa da će to biti hit trend u 2021. godini, piše HuffPost.

Ukoliko želite takav stil postići i doma, razmislite o funkcionalnom namještaju, minimalističkom uređenju, prirodnim materijalima poput gline i drveta te se fokusirajte na jednostavne linije, neutralne boje i umirujući raspored.

Spavaća soba

Helen White, kreativna direktorica Houseofa, kaže kako je cijela ideja iza trenda da si date prostora za disanje, što je upravo ono što nam svima treba u narednoj godini. 

- Kada pokušavate rekreirati ovaj smirujući stil, koristite 'manje je više' pristup te odaberite nekoliko upečatljivih detalja i svakom dajte njegov prostor - savjetuje White i dodaje da je dobra ideja upariti lagano drvo s gusto pletenim tkaninama.

Adele Shotton-Pugh, iz trgovine namještaja Terrys, preporučuje da prostor vaše spavaće sobe bude neutralan u nijansama bijele i bež boje, a trend unesite kroz jeftinu dodatnu opremu. To bi mogao biti umjetni prostirač od ovčje kože, dodaci od prirodnog pamuka ili ratana.

- Umjetnička djela također su fantastičan način da se trend oživi. Potražite neutralne i apstraktne ispise uparene s crnim crtanim crtežima za pojednostavljeni, a stilski izgled - dodala je.

Jedan savjet Nadije McCowan Hill, Wayfairove savjetnice za stil: nemojte se previše zafrkavati oko detalja. 

- Ovaj je trend usmjeren na pronalaženje ljepote u nesavršenostima, poput detalja sirovih ivica užeta ili ručno oslikanih motiva na drvu. Diskretniji i suptilniji dizajni ići će ruku pod ruku s prostorom spavaće sobe, stvarajući umirujuću atmosferu nalik na utočište - kaže ona.

Dnevni boravak

Ključ ovog trenda je u micanju nereda iz svog doma te fokusiranje na nekoliko odabranih detalja s karakterom, kaže Tracy Appleby, voditeljica interijera u tvrtki I Love Wallpaper.

- Rustikalni dio ovog trenda može se lako i jeftino postići odabirom drvenih dodataka poput okvira za fotografije od tamnog drveta, polica od prirodnog drveta i polica za knjige - kaže ona.

Što se tiče palete boja u stilu Japandi, prigušeni tonovi ružičaste, plave i mente s bazom bijele ili sive drže stvari elegantnima, dodaje ona, a funkcionalni ukrasni predmeti poput vaza i zdjela s voćem u ovim nijansama mogu dodati boju.

Shotton-Pugh, prodavačica iz Terrysa, preporučuje da namještaj bude jednostavan, čistih linija i neutralnih tonova te da se detalji dodaju "pažljivo" - uvodeći samo neophodne elemente. 

- Jednostavna knjiga na stoliću, tkana košara za pohranu i pampas kombiniraju se zajedno kako bi stvorili osobni, funkcionalan prostor - objašnjava ona.

Kuhinja

Možda se pitate kako unijeti Japandi trend u svoju kuhinju, ali postoje jednostavni načini da se to učini bez potrebe za kupovanjem novih jedinica.

- Japandi interijeri nastoje prihvatiti prirodno unošenjem vanjskog prostora, pa je uvrštavanje biljaka u vašu kuhinju izvrstan način da kuhinja bude u trendu. Za brzo i isplativo unošenje Japandi stila u kuhinjski prostor, maknite kromirane ručke ormarića u korist mjedenih. Oni će potpuno promijeniti dojam prostora - kaže Shotton-Pugh.

McCowan Hill preporučuje da trend dovedete na svoj stol za večeru putem različitog keramičkog posuđa u kombinaciji s rustikalnim tkanim podmetačima.

Kupaonica

Danas su kupaonice manje ograničene na klinički bijelu, poliranu keramiku i čisti suvremeni osjećaj, kaže Abbie Schofield, voditeljica dizajna u kupaonicama Ribble Valley.

Umjesto toga, ljudi u kupaonicu sve više unose vanjski prostor te stvaraju ugođaj nalik toplicama koje stapaju staro i novo.

- Ovo savršeno odražava privlačnost interijera u stilu Japandi. Cilj stvaranja bogate, osjetilne konotacije s prirodom i dalje raste u popularnosti. Dizajn kupaonice Japandi pohvalit će se površinama i neutralnim tonovima koji smanjuju stres i poboljšavaju kreativnost, a sadržavat će materijale koji oponašaju one pronađene na otvorenom. Viktorijanske kade ostat će ključna komponenta u elegantnoj kupaonici 2021. godine, ali to će biti skladno uklopljeno s modernim, elegantnim nišama, toplijim toniranim površinama, drvetom stvarnog izgleda i zakrivljenim linijama za razliku od hladnih i oštrih površina koje se inače mogu naći u kupaonicama - zaključila je.