Obavijesti

Lifestyle

Komentari 30

Je li vaš partner stvarno onaj pravi? Odgovorite na 15 pitanja i saznajte imate li budućnosti

Je li vaš partner stvarno onaj pravi? Odgovorite na 15 pitanja i saznajte imate li budućnosti
12

Psihologinja je otkrila 15 pitanja na koja bi svi parovi trebali znati odgovoriti. Pomažu partnerima da prepoznaju jesu li jedno drugome suđeni

VIDEO

Je li vaš partner zaista onaj pravi? Osvrnite se na 15 pitanja za koja psiholog kaže da biste oboje trebali moći odgovoriti ako želite dugo izdržati kao par. Pomažu parovima da prepoznaju jesu li jedno drugome 'dugotrajni izbor'.

POGLEDAJTE VIDEO:

Pokretanje videa...

Razvodi se od sebe VIDEO

Američka psihologinja dr. Carmen Harra napravila je popis kako bi pomogla ljudima da pronađu 'onog pravog'. Psihologinja je otkrila 15 pitanja na koja bi svi parovi trebali moći iskreno odgovoriti kako bi prepoznali jesu li jedno drugome 'dugotrajni izbor'.

Trebali bismo tražiti partnera s vrijednostima koje odražavaju poštenje, integritet i pouzdanost, kvalitete koje mogu podržati stabilnu vezu s vremenom. 'Onaj pravi neće biti savršena osoba, ali će biti savršena za vas', objasnila je dr. Carmen. Dodala je da će razmišljanje o ovim pitanjima pomoći u određivanju kompatibilnosti i trajnosti vaše veze.

Donosimo popis pitanja dr. Carmen, a koja bi svaki par trebao razmotriti ako želi vezu koja ima budućnost.

1. Kako izgleda vaša budućnost?

Možete li zamisliti da je zajedno gradite? Možete li zamisliti kako starite s ovom osobom? Ako vaš partner ima ozbiljne karakterne mane - poput ovisnosti bilo kojeg oblika, sklonosti uvredljivosti ili patološkog laganja - možda nećete moći vidjeti budućnost pored njih. Vizualizirajte svoju vezu za pet, deset, čak 20 godina kasnije. Kako očekujete da će se promijeniti? Što je još važnije, kako očekujete da će se razvijati?

2. Kako vaš partner gleda na obitelj?

Ima li bliske veze s članovima svoje obitelji? Je li mu obitelj prioritet? Čak i ako je vaš partner doživio neke obiteljske razdore, je li mu bilo dovoljno stalo da pokuša riješiti stvari? Način na koji osoba brine o svojoj obitelji dovoljno govori o načinu na koji će se ponašati prema vama ako i kada postanete dio njihovog kućanstva.

Jeste li dovoljno hrabri? Neke seksualne odluke bi svi parovi trebali donijeti u novoj godini
Jeste li dovoljno hrabri? Neke seksualne odluke bi svi parovi trebali donijeti u novoj godini

3. Možete li oboje napraviti kompromis?

Ako je ikada postojala tajna trajne veze, onda je to kompromis. Vjerujete li vi i vaš partner u kompromis? Jesu li spremni na dogovor oko bitnih stvari? Odnos bez kompromisa je put sa zajamčenom slijepom ulicom. Govorite li isti 'jezik'? Jezik se odnosi na sustave vjerovanja i perspektive oko bitnih i velikih životnih tema. Dijelite li iste stavove i ciljeve? Sličan moral i vrijednosti? Problem će predstavljati ako jedan od vas želi putovati svijetom, dok se drugi želi skrasiti i imati djecu. Vjerojatnije je da će partneri koji imaju paralelne ciljeve ostati zajedno nego oni čije se ambicije kreću u suprotnim smjerovima.

5. Jeste li emocionalno intimni?

Intimnost seže daleko dublje od fizičke razine. Emocionalna intimnost je biti u kontaktu s 'unutarnjom' suštinom vašeg partnera; to je magnet koji spaja i drži dvoje ljudi. Da li vas ta osoba razumije bez da se morate objašnjavati? Da se ne osjećate dobro, bi li znali što vam donijeti prije nego što biste ih uopće pitali? Biti emocionalno intiman s drugom osobom znači razumjeti ju bez 'napora'.

6. Koje emocije izaziva vaš partner u vama?

Osoba koja izaziva uglavnom tjeskobu, brigu i bol nije dobra za vas. Ali osoba koja umiruje emocije u vama, donoseći mir i sklad, poput vode je u vrtu - to je partner koji vam može pomoći da procvjetate u svoje najviše, najnevjerojatnije ja. Zapamtite da najveći dar koji vam itko može dati jest mir.

7. Možete li im vjerovati?

Gdje nema povjerenja, nema ni odnosa. Pobuđuje li ova osoba osjećaj sigurnosti i samopouzdanja u vama? Ili preispitujete njihove motive i tvrdnje? Svi griješe, ali partner s iskrenim namjerama priznat će svoje greške i poduzeti prave korake da ih ispravi. Osjećat ćete nepokolebljivo povjerenje u osobu koja vam je pravi par.

8. Trebate li ih?

Partneri kojima je suđeno da budu zajedno ne žele samo jedno drugo, oni trebaju jedno drugo. Nakon napornog dana, čeznu za međusobnim zagrljajem i pažnjom. Potrebne su im utješne riječi njihove druge polovice, iscjeljujuća prisutnost partnera i jedinstven dodir. Ova vrsta ljubavi nadilazi želju - to je čežnja iz sjedišta duše. Dakle, zapitajte se - želite li svog partnera ili ga trebate?

9. Kakvi su u usporedbi s drugim partnerima?

Jeste li u svoj život doveli partnera koji je kopija vaše bivše ljubavi? Ili ova osoba posjeduje pozitivne kvalitete koje su nedostajale prethodnim partnerima? Ako u potpunosti ne izliječite i ne razriješite karmu prošlih veza, vjerojatno ćete ponovno privući sličnog suputnika. Usporedite obrasce koji su postojali u bivšim vezama s vašim trenutnim ljubavnim odnosom kako biste bili sigurni da napredujete.

Kako oraspoložiti partnericu za seks? Isprobajte ovih 10 načina
Kako oraspoložiti partnericu za seks? Isprobajte ovih 10 načina

10. Možete li tolerirati međusobne slabosti?

Odnosi zahtijevaju određeni stupanj tolerancije koji će nesumnjivo testirati vaše strpljenje. Možete li podnijeti sve partnerove greške? Svaku od njihovih loših navika? S druge strane, poštujete li stvari koje vole i možete li se prilagoditi njihovom ukusu? Bezuvjetna ljubav nas poziva da prihvatimo partnerove slabosti na isti način kao i njihove snage.

11. Pokušava li se vaš partner poboljšati?

Svi bismo trebali svaki dan činiti male korake prema samopoboljšanju, na fizički, emocionalni i mentalni način. Male stvari, poput učenja da budemo ljubazniji prema drugima ili rada na svom strpljenju, pokazuju da pokušavamo napredovati kao ljudska bića. Vidite li da vaš partner radi na sebi? Ili su zapeli u zoni udobnosti i odbijaju se promijeniti na bolje? Ono što je najvažnije je čovjekov potencijal za poboljšanjem i spremnost da se svakim danom poboljša, piše Daily Mail.

12. Dijelite li 'duboku' vezu?

Srodna duša je kao dio slagalice koji nedostaje. Duševne veze su daleke i rijetke, ali kada se pojave, očite su za oba partnera i prolaze test vremena. Među znakovima srodne duše javljaju se snažan osjećaj déjà vua, mentalitet 'mi protiv svijeta', znatiželjan intenzitet koji ne nestaje i utješan osjećaj sigurnosti.

13. Učite li od njih?

Pravi partner bit će vaš učitelj. Partneri koji su usklađeni imat će mnogo za naučiti jedni od drugih. Bilo da se radi o lekcijama o ljubavi, poslu, financijama, opraštanju ili bilo kojem drugom aspektu života, vaš će vas idealni partner motivirati da proširite svoj um i podignete svoj duh. Što vas je partner naučio?

14. Je li vaš partner velikodušan?

Ne samo prema vama, već i drugima. Iako vam neće biti ponuđeno sve na srebrnom pladnju, zaslužujete partnera koji je pošten i vraća onoliko koliko uzme. Daruju li vam slobodno svoje vrijeme, suosjećanje i ljubav? Takve nagrade su neprocjenjive.

Što poklon od partnera otkriva o njegovim osjećajima prema vama? Dešifrirali smo sve vrste!
Što poklon od partnera otkriva o njegovim osjećajima prema vama? Dešifrirali smo sve vrste!

15. Očekujete li čuda?

Često možete predvidjeti tijek svoje veze prije nego što se ona razvije; obično od početka možete osjetiti je li neka osoba dobra ili loša za vas. Kada je osoba prava osoba za vas, instinktivno osjećate da će se lijepe stvari sigurno dogoditi. Autentična ljubav nudi vam nadu, a partner s čistim namjerama čini da vjerujete u blagoslove koji dolaze. Kakva čuda vi osjećate da vas čekaju u vašoj vlastitoj vezi?

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 30
VIDEO

Koristite tu kraticu cijeli život, a znate li što 'WC' zapravo znači?
MNOGI SU SE IZNENADILI

Koristite tu kraticu cijeli život, a znate li što 'WC' zapravo znači?

U 19. stoljeću riječ zahod nije se izgovarala u pristojnom društvu, niti su tjelesne funkcije bile povezivane s korištenjem toaleta. Kratica 'WC' smatrala se prikladnom i dovoljno dalekom od pravog značenja

Ovo je Gunther, najbogatiji pas na svijetu. I želi doći u Zagreb...
ZVIJEZDA NETFLIXOVE SERIJE

Ovo je Gunther, najbogatiji pas na svijetu. I želi doći u Zagreb...

Njemački ovčar Gunther VI. zvijezda serije 'Gunther's Millions', navodno je naslijedio bogatstvo od 65 milijuna dolara. Priča o tim milijunima puna je kontroverzi, ali je nedvojbeno da je pas planirao put u Zagreb...
Ružičasti Mjesec utjecat će na svaki znak Zodijaka - kod jednih na financije, drugih na ljubav...
SAZNAJTE ŠTO VAS ČEKA

Ružičasti Mjesec utjecat će na svaki znak Zodijaka - kod jednih na financije, drugih na ljubav...

Škorpionom vlada Pluton, planet koji upravlja i uništenjem i transformacijom, tako da ovaj Mjesec naglašava potrebu za suočavanjem s tim skrivenim problemima, kaže astrologinja Rose Smith