Raffaello kuglice baš kao one kupovne! Svima nam je to cilj kad ih pripremamo kod kuće. Zato donosimo čak 3 recepta za ove divne, snježnobijele kolačiće koji će se kod mnogih naći na blagdanskom stolu.
POGLEDAJTE VIDEO:
00:34
Slastičarka Suzana Kvesić otkriva kako napraviti najbolje dizano tijesto
|
Video: Davorin Višnjić/PIXSELL
Isprobajte sva 3 recepta i javite nam svoje dojmove...
Raffaello kuglice |
Foto: Shutterstock
Raffaello kuglice od samo 3 sastojka
Sastojci:
- Slatko vrhnje, 200 ml
- Bijela čokolada, 400 g
- Naribani kokos, 150 g
Postupak:
- Slatko vrhnje ugrijte do vrenja pa dodajte bijelu čokoladu. Miješajte smjesu dok se čokolada ne otopi.
- Dodajte 100 g kokosa (preostalih 50 g je za kasnije, za uvaljati kuglice), sjedinite sve sastojke i ostavite smjesu da se ohladi (1-2 sata).
- Smjesu grabite žličicom, oblikujte kuglice pa ih uvaljajte u kokos (50 g).
Raffaello kuglice s pudingom od vanilije
Sastojci:
- Mlijeko, 250 ml
- Šećer u prahu, 4 žlice
- Prašak za puding od vanilije, 1 kom
- Maslac, 100 g
- Naribani kokos, 150 g
- Opcionalno - lješnjaci, bademi (cijeli)
Postupak:
- Skuhajte puding od vanilije s mlijekom i šećerom u prahu. U još vrući puding dodajte maslac i kokos, dobro pomiješate i stavite u zamrzivač da se smjesa stvrdne.
- Od smjese oblikujte kuglice, uvaljajte ih u kokos i uživate!
- Po želji, u svaku kuglicu stavite po jedan lješnjak ili badem.
Raffaello kuglice |
Foto: Shutterstock
Raffaello kuglice s mlijekom u prahu
Sastojci:
- Mlijeko u prahu, 400 g
- Naribani kokos, 200 g
- Šećer, 400 g
- Maslac, 250 g
- Voda, 150 ml
- Naribani kokos, 100 g
- Bademi 200 g
Postupak:
- Zakuhajte vodu i šećer te pustite da lagano provrije. Dodajte maslac izrezan na tanke listiće, pa zatim kokos i mlijeko u prahu (dobro razmutite kako ne bi bilo grudica).
- Sve sastojke izmiješajte i sjedinite te ostavite u hladnjaku najmanje 2-3 sata. Kad se smjesa dobro stisne, oblikuje kuglice.
- U svaku kuglicu utisnite po jedan blanširani badem, a zatim ju uvaljajte u kokos.