Obavijesti

Lifestyle

Komentari 8

Jednostavni trikovi koji djeluju: Naučite kako snimiti savršenu fotografiju za društvene mreže

Jednostavni trikovi koji djeluju: Naučite kako snimiti savršenu fotografiju za društvene mreže

Otkako je osnovala svoju tvrtku, Amerikanka Christine Buzan tvrdi da zna sve savjete i trikove kada su u pitanju osvjetljenje, kutovi, filteri i poze za savršenu fotografiju

VIDEO

Nikada nemojte snimati fotografije odozgo i uvijek se smiješite i očima i ustima, preporuke su to Amerikanke Christine Buzan (32) koja podučava kako pozirati za selfie fotografije.

POGLEDAJTE VIDEO:

Pokretanje videa...

Bizarni anti-age tretmani 01:29

Bivša djelatnica časopisa pokrenula je svoju tvrtku 'Look Good In Photos' 2020. Stručnjakinja za selfije otkriva kako zaista možete impresionirati pratitelje na društvenim mrežama, dijeleći svoje najbolje savjete o tome kako dobiti savršenu fotografiju. 

Trikovi kako znojenje lica držati pod kontrolom i ne cijediti se
Trikovi kako znojenje lica držati pod kontrolom i ne cijediti se

Neki od savjeta uključuju i taj da je loše reći 'cheese' i kako biste umjesto toga trebali izgovarati 'money' kako bi vaše lice izgledalo najbolje.

Christine inzistira da je sjajnu fotografiju lako dobiti - ako znate kako.

Otkako je osnovala svoju tvrtku, tvrdi da zna sve savjete i trikove kada su u pitanju osvjetljenje, kutovi, filteri i poze. Također je rekla da bi oni koji se fotografiraju trebali postaviti čelo prema objektivu kamere te nikada ne fotografirati odozgo i paziti na to da se smiješe očima, a ne samo ustima.

Ovo su njezini savjeti koji osiguravaju 'savršen selfie':

Savjet 1: Rasvjeta je sve

- Osvjetljenje ima sposobnost trenutno transformirati način na koji izgledate ispred kamere. Loše osvjetljenje odvlači pozornost na bore i fine linije i može stvoriti iluziju da ste umorni ili izgledate godinama starije nego što zapravo jeste - objašnjava Christine.

Izbjegavajte snimanje fotografija s pozadinskim osvjetljenjem poput onih koji se nalaze ispred prozora, na izravnoj, podnevnoj sunčevoj svjetlosti ili pod fluorescentnom rasvjetom.

- Umjesto toga odaberite prirodno svjetlo okrenuto prema prozoru, sjenu, oblačno nebo ili vrijeme neposredno nakon izlaska ili prije zalaska sunca - pojašnjava stručnjakinja.

Savjet 2: Odaberite neutralniji kut kamere

- Često pojedinci imaju tendenciju ići vrlo visoko sa svojim kutovima kamere kako bi sakrili dvostruku bradu, ili vrlo nisko, što onda izgleda kao da je kamera prema naprijed okrenuta i slučajno uključena. Obje ove pogreške čine da izgledate zastarjelo - ističe ona.

Umjesto toga, preporučuje držanje leće u visini između nosa i obrva za neutralniji i prirodniji izgled.

Savjet 3: Ne oslanjajte se na telefon, naučite koji je najbolji kut vašeg lica

Mnogi često kažu da im se ne sviđa kako izgledaju kad ih drugi fotografiraju.

- Otkrila sam da je to često zato što se oslanjaju na kut pod kojim je postavljen telefon, umjesto da uče kako postaviti lice. Ključno je da znate 'dobru stranu' lica i najbolje kutove - kaže Buzan.

Savjet 4: Opustite lice

- Lako je postati napet kad ste ispred kamere, jer to može djelovati stvarno neprirodno i zastrašujuće. Tri su ključna mjesta na kojima se pojavljuje napetost, a to su ruke, čeljust i oči. Dva su na vašem licu, pa je važno da ih držite opuštene dok snimate selfije - napominje Buzan.

Najbolje je, prema njezinom mišljenju, 'protresti' lice, opustiti se i svakako napraviti pauze između snimanja.

Savjet 5: Čelo prema objektivu kamere

- Možda zvuči glupo, ali 'gurnite' čelo prema objektivu kamere. Izdužit će vam vrat, smanjiti dvostruku bradu i pomoći da izgledate povezanije s kamerom - predlaže Christine.

Savjet 6: Nemoj reći 'cheese'

- Oduvijek su nam govorili da kažemo 'cheese' za vrijeme fotografiranja. Međutim, oblik usta kada izgovaramo te riječi postaje vrlo nelaskav, gotovo poput grimase. Umjesto toga, recite 'hej', 'money' ili samo 'cheee', jer zadnji dio ove riječi ne izgleda dobro na licu - kaže ona, dodajući da isprobate sva tri i vidite što vam najviše odgovara.

Savjet 7: Nasmijte se koristeći oči, ali i usta

- Ne zaboravite se nasmiješiti očima. Čak i ako pozirate s opuštenim ustima, važno je misliti i na pogled - ističe Buzan.

Savjet 8: Vježbajte

- Nitko nije rođen fotogeničan, to je vještina koja se uči tijekom vremena i koju možete poboljšati vježbom. Istina je da što više vježbate, bit ćete bolji. I što budete bolji, to ćete više uživati - ističe.

Učenje poziranja i fotografiranja promijenilo joj je život. Bez obzira što sada radite, prvi dojam ostavljate na internetu, pojašnjava, navodeći četiri stupa fotogeničnosti - percepcija, perspektiva, pozicioniranje i poziranje, donosi Daily Mail.

- Toliko ljudi osjeća nesigurnost gledajući sebe na fotografijama. Želim im dati alate da budu sretni i samouvjereni - kaže Buzan.

Christine je bila dio modne industrije, radeći u časopisu u kojem je pomagala pri fotografiranju s modelima. Učila je od drugih modela i čak je 18 sezona posjećivala tjedan mode u New Yorku, tako je znala točno kako izgledati savršeno pred kamerama.

Ona je 'holistički plastični kirurg' i ovo su njezina glavna pravila za dobrobit i ljepotu
Ona je 'holistički plastični kirurg' i ovo su njezina glavna pravila za dobrobit i ljepotu

No 2013., nakon što je dobila neke lijekove zbog kojih se znatno udebljala, morala je od nule učiti kako pozirati za fotografije sa svojim novim izgledom. 2018. dobila je ideju svoje znanje o poziranju i fotografiji oblikovati u neku vrstu posla kako bi educirala druge žene koje su sramežljive.

Do 2020. pokrenula je tvrtku, gdje podučava stotine žena na tečaju poziranja. Također prodaje vodiče za poziranje.

Christineine primarne mušterije su milenijalci i generacija X - no ona otkriva da sve više i više onih iz generacije Z koji razumiju društvene mreže također žele doći do njezinih savjeta.

Korejke mladolik izgled postižu svakodnevnom rutinom: Od masaže lica do kreme od puževa
Korejke mladolik izgled postižu svakodnevnom rutinom: Od masaže lica do kreme od puževa

- Čini se da je generaciji Z ugodnije vidjeti sebe u digitalnom obliku, ali za starije generacije to nije tako autentično. Ja sam stariji milenijalac, moja generacija je odrasla s jednokratnim fotoaparatima na kojima se nije moglo snimiti puno. Mlađe generacije nemaju taj način razmišljanja o oskudici gdje fotografije moraju biti savršene, sada ih možete snimiti koliko god želite i izbrisati ih ako ih ne želite. To je ljepota moderne tehnologije - objasnila je. Ako vam se fotografije ne sviđaju, možete probati opet sutra, međutim starije generacije ne razmišljaju tako. 

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 8
VIDEO

Spremate se uplatiti srećku? Ovi savjeti serijskog pobjednika povećavaju izglede za dobitak
NJEMU JE UPALILO... SEDAM PUTA!

Spremate se uplatiti srećku? Ovi savjeti serijskog pobjednika povećavaju izglede za dobitak

Ove ideje i savjete su pobjednici koristili prije, a smatraju ih korisnima u lovu na dobitak. Nipošto nisu jamstvo za osvajanje nagrade, ali mogu povećati šanse za dobitak

Nikad nije oprao 'onu stvar', a spavao je s četrdeset žena?!
STRAVA I UŽAS

Nikad nije oprao 'onu stvar', a spavao je s četrdeset žena?!

Zach je odlučio posjetiti dr. Naomi Sutton uvjeren da ga je penis 'izdao' kad mu se počelo događati da zbog preuske kožice na vrhu spolovila ne može doživjeti orgazam
Najopasniji znakovi Zodijaka: Manipuliraju, agresivni su, ljubomorni, temperamentni...
MISLITE DA STE MEĐU NJIMA?

Najopasniji znakovi Zodijaka: Manipuliraju, agresivni su, ljubomorni, temperamentni...

Vješto skrivaju svoje pravo lice i s njima se nikako ne želite naći u konfliktu. Manipulacija, ljubomora i agresivnost samo su neke od njihovih 'vrlina'