Obavijesti

Lifestyle

Komentari 2

Jedva čekam zapjevati u TV showu 'Zvijezde pjevaju'...

Jedva čekam zapjevati u TV showu 'Zvijezde pjevaju'...
3

Rokerica s malih ekrana Martina Validžić za SuperMilu govori o životnim izazovima, glazbi i ljubavi te otkriva zašto su je Havaji i Miami najviše oduševili, a Tajland najmanje

VIDEO

Na prvu bi se opisala kao energična, čak i kad je najumornija, strastvena, velika dobrica i emotivac na “entu potenciju”. Kao novinarka, voditeljica, urednica i reporterka Martina Validžić (37) daje se do zadnjeg atoma snage, a onda spas potraži u glazbi, koja joj je ispušni ventil. Obožava pjevati otkad zna za sebe. S prijateljima je osnovala bend Obrad Kosovac koji je zbog obveza stavila na led. A sad je dobila prigodu zapjevati pred malo većom publikom u showu “Zvijezde pjevaju”.

Oduvijek sam htjela pjevati, ali nisam imala samopouzdanja. Koliko god izgledam samouvjereno, toliko sam iznutra mišić. Televizija mi je mnogo pomogla za moje samopouzdanje. Ricardo je odličan mentor i baš me zanima što će mi reći žiri

- Jedva sam dočekala da me pozovu (smijeh). Pristala sam bez razmišljanja, ali tek mi je poslije došlo do glave u što sam se uvalila. Već sad imam nenormalnu tremu - govori. Iako ju je strah žirija, jedva čeka što će joj reći. Dotad rokerica marljivo vježba s glazbenim partnerom, latinomajstorom Ricardom Luqueom.

- Odličan je mentor. Natjerao me da otpjevam pjesme za koje sam rekla: ‘Nema šanse’, ali iznenadila sam samu sebe. E sad, nije to ni blizu Mariah ili Whitney, no meni su uvijek bile draže druge glasovne boje. Nadam se da će mi se pružiti prigoda da otpjevam neki rock u emisiji - kaže. Ipak, kao djevojčica nije maštala da bude pjevačica nego glazbena novinarka. Bila je “ovisna” o glazbenim časopisima. Dok su mnoge klinke obožavale New Kids on the Block, ona je “štovala” Guns N’ Roses. Tadašnji uzor bila joj je MTV-jeva voditeljica Vanessa Warwick, koja je intervjuirala sve glazbene face.

- Kad počneš raditi taj posao, ne možeš odmah biti glazbeni novinar. Ne možeš imati 20 godina i razgovarati s prekaljenim glazbenikom na istoj razini. Trebaš malo odrasti i steći iskustvo - dodaje. Iako je skoro upisala novinarstvo, završila je kroatistiku i češki. Zato lektori, smije se, nemaju mnogo problema sa mnom. No prije nego što je izbrusila talent, nije bila izbirljiva. Tako je ni manje ni više karijeru počela u poljoprivrednoj emisiji.

- Bile su mi tad 22 godine. Na OTV-u su tražili novinare za poljoprivrednu emisiju. Nije mi bilo važno kakva je emisija. Prijavila sam se, otišla na audiciju i prošla. Nakon dva tjedna postavili su me za voditeljicu, bila sam izbezumljena. Ali tamo sam sve naučila. Ta je televizija sjajan poligon za sve mlade novinare jer naučiš raditi u najgorim uvjetima i postaneš snalažljiv. Nema toga ‘ne može se’, ‘sve se može’ - prisjeća se. Profesionalizam joj je na prvome mjestu, ali bez svestranosti novinar teško može uspjeti.

- Dobrog novinara sve mora zanimati. Zato je HTV najbolja televizija  s tim u vezi jer mogu biti i novinarka, i reporterka, i urednica. Ako si dobar samo u jednoj stvari, brzo će te odnijeti struja. Meni odgovara taj multitasking jer kad bih morala raditi samo jednu stvar, brzo bih izgorjela. Uz sve radim i kao glazbena urednica na radiju, pišem za glazbeni časopis, spikiram, pišem scenarije... i to me ispunjava - govori i dodaje da joj je najvažnije da ima pametno pitanje i dobro procijeni sugovornika:

- Moraš biti dobar psiholog. Na različite načine moraš razgovarati s djecom, političarima, starijima... Ti si taj koji se prilagođavaš drugima. Ako vidim da je nekom nelagodno, našalim se na svoj račun da ga malo opustim. Žao mi je što ima toliko zanimljivih ljudi koji nikad ne dođu u medije. 

A na putu je bilo i smiješnih anegdota kojih se rado sjeti.

- Tek sam došla u Svilanov ‘Glamour Cafe’. Bilo mi je važno da se dokažem. Trebali smo snimiti diplomatski bal pod maskama u Rijeci. Kad smo došli u hotel, rekli su nam da nas nemaju na popisu. Ubrzo smo shvatili da smo došli tjedan dana prije. Tresla sam se ko šiba, ali našla sam drugu priču koja je ispala još bolja - govori. Od brojnih je novinarskih kolega mnogo naučila, ali posebna joj je bila čast raditi s Joškom Martinovićem.

- On mi je kod nas novinarski uzor. Bio je anđeo na zemlji, tako dobroćudno biće - kaže. Upravo ju je on i preporučio da izvještava sa Svjetskoga nogometnog prvenstva u Njemačkoj 2006., što je Martini bio dosad najveći poslovni izazov.

- Svaki dan smo bili u drugom gradu. Pripremala sam se dva tjedna prije odlaska, ali kad dođeš na teren, to je druga priča. Doslovno sam na ulici tražila zanimljive stvari od kojih bih mogla napraviti priču. Radili smo po cijele dane. Baš je bio spartanski režim, ali mislim da je dobro da to svaki novinar iskusi. Toliko sam radila da nisam bila ni na jednoj utakmici - govori. Iza nje su angažmani u brojnim emisijama (“Boje turizma”, “Globalno sijelo”, “Osmi kat”, “Hrvatska uživo”, “Shpitza”...), a trenutačno je dio ekipe “Dobro jutro, Hrvatska”, “Subotom ujutro”i “Volim Hrvatsku” s Danielom Martinović. Kaže da joj nedostaje “život u koferu” kad je putovala svijetom i donosila priče iz Mone Carla, Tajlanda, Miamija, Dubaija...

- Cate Blanchett me najviše oduševila. Ima takvu kraljevsku karizmu, predivna je i pametna. No najviše me ipak bilo strah Liama Gallaghera iz Oasisa. Kad sam se pripremala za intervju, pogledala sam na YouTubeu video u kojem on udara novinarku. Nije mi bilo svejedno (smijeh). Završilo je tako da mi je umjesto deset minuta dao dvostruko više vremena jer je rekao asistentu da smo mu super. Dobila sam intervju kakav bi svaki novinar mogao samo poželjeti - kaže. Iako rođena u Zagrebu, kaže da je Slavonka po mami i Dalmatinka po tati. Jedino ističe da se malo bolje osjeća u Zagori jer su svi njezinih (visokih) dimenzija.

- Roditelji su mi životni uzor. Imam još dvije sestre i kao obitelj jako smo povezani. Prije sam razmišljala da se odselim van, ali nikad si nisam mogla zamisliti da budemo razdvojeni. Odgojili su me na najljepši mogući način i podupirali me u svemu, čak i kad sam se kao heavy metalka odijevala u crno od glave do pete (smijeh). Zahvalna sam redatelju odozgora na njima - ističe. Unatoč tomu što je nedavno završila predivnu ljubavnu priču, poput onih iz povijesnih romana, vjeruje u ljubav. A dok ne dođe onaj pravi, “škica” TV simpatiju Anthonyja Bourdaina. 

- On je idealan frajer, panker. Voli jesti i putovati. Ima najbolje emisije. Tako bih ja nešto htjela imati - kaže. Priznaje da su je na početku znali neozbiljno doživljavati zbog njezina rokerskog izgleda. 

- Imala sam nepromišljenih poteza, ali sam iz svega nešto naučila. Možda bi bilo drukčije da sam na početku bila fino ‘ispeglana’, možda bi se neke stvari prije dogodile, ali sad me nitko ne želi mijenjati. TV reporteri moraju imati istaknutu osobnost, pa zašto ja ne bih bila ja - zaključuje.

Najviše su je oduševili Havaji, najmanje Tajland

Nedostaje mi “život u kuferu”. Radeći za razne emisije, proputovala sam pola svijeta i vidjela mnogo. Havaji i Miami su me posebno oduševili, a na Tajlandu mi se nikako nije svidjela hrana. Još je stalno padala kiša. Nisam individualac, timski sam igrač, zato mi je raditi na televiziji super, kaže Martina. 

Preuzeto iz tjednika SuperMile - svake srijede besplatno ekskluzivno uz 24sata!

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.
Komentari 2

VIDEO

Evo što ste bili u prošlom životu prema horoskopskom znaku
ASTRO PROŠLOST

Evo što ste bili u prošlom životu prema horoskopskom znaku

Zvijezde su svjedočile našoj prisutnosti u svim oblicima života pa možemo pretpostaviti da astrologija može reći kakvi ste bili u prošlom životu na temelju vašeg horoskopskog znaka

Dnevni horoskop za petak 24. svibnja: Lav će sve 'pretvarati u zlato', Ribe su pod povećalom
PROGNOZA ZA KRAJ RADNOG TJEDNA

Dnevni horoskop za petak 24. svibnja: Lav će sve 'pretvarati u zlato', Ribe su pod povećalom

Pročitajte dnevni horoskop za petak 24. svibnja i saznajte koga očekuje uspjeh na poslu ili u financijama, kakva je situacija na ljubavnom planu, ali i tko mora pripaziti na zdravlje
Svaku noć su ga budili divljom akcijom, a onda ih je iznenadio pismom: 'Dragi susjedi,...'
BILO MU JE DOSTA SVEGA

Svaku noć su ga budili divljom akcijom, a onda ih je iznenadio pismom: 'Dragi susjedi,...'

Nije mogao više slušati zvukove iz susjednog stana pa je odlučio nešto poduzeti. Kaže da je premoren odlazio na posao jer je to trajalo tjednima, baš svaku noć