Lifestyle

Komentari 42

Jesi li jabuka ili pak dijamant? Haljina se bira prema tipu tijela

Jesi li jabuka ili pak dijamant? Haljina se bira prema tipu tijela

Proučite odnos ramena, struka i kukova pa odaberite idealnu haljinu za najluđu noć u godini. Slavne ljepotice znaju kako naglasiti svoje prednosti, a sakriti mane

Seksepil čini 50 posto onog što imate i 50 posto onog što drugi misle da imate, davno je izjavila jedna od najsenzualnijih žena svih vremena, talijanska glumica Sophia Loren.

Proučite odnos ramena, struka i kukova te se pronađite u jednom od šest osnovnih tipova ženskog tijela - atletskom ili dječačkom, trokutu, obrnutom trokutu, građi poput jabuke, kruške ili dijamanta. Kad to odredite, proučite koji su vaši atributi, a što treba prikriti. U slučaju dječačke građe, poput glumice Keire Knightley, cilj je stvoriti iluziju oblina, a prednost je u tome što se možete poigrati krojevima i bojama.

POGLEDAJTE VIDEO:

Isprobajte asimetrično odrezanu haljinu, a izgled upotpunite štiklama. Ako ste građeni poput jabuke ili dijamanta koje odlikuje veliko poprsje, “must have” je dobar grudnjak.

No ako vašu figuru odlikuju obline, poput kruške ili pješčanog sata, poigrajte se ženstvenim krojevima i istaknite tanki struk. A imate li poput Naomi Campbell građu obrnutog trokuta, vaš su adut duge, vretenaste noge pa odaberite kraću haljinu. Ne zaboravite na modne dodatke i cipele kojima također ističete atribute.

Građa obrnutog trokuta

Građu poput one Naomi Campbell odlikuju šira ramena, a uži struk i kukovi. Modni im je cilj istaknuti noge i ublažiti gornji dio tijela.

Dječački ili atletski tip građe

Dječačku građu poput Anne Hathaway odlikuju ramena i kukovi jednake širine, bez izraženog struka. Atributi su noge i ruke, a modni je cilj stvoriti obline.

Figura koja podsjeća na pješčani sat

Građu pješčanog sata, poput one koju ima Eva Longoria, karakteriziraju jednaka širina ramena i kukova te izražen struk. Atributi ove građe su obline, a modni je cilj istaknuti ih.

Oblik tijela poput trokuta ili kruške

Donji dio tijela kruškolike građe, poput onoga glumice i pjevačice J. Lo, širi je od gornjeg. Stražnjica je istaknuta i okrugla, a struk tanak i izražen. Atributi su lijepa ramena i ravan trbuh, a modni je cilj za žene kruškolike građe istaknuti uski struk, kao i cijeli gornji dio tijela. 

Građa poput dijamanta ili okrugli tip tijela

Ženama okrugle građe poput Catherine Zeta Jones cilj je istaknuti dekolte i noge, koji su njihovi glavni atributi, a istodobno skrenuti pogled s trbuha i bokova. 

Kate Winslet ima građu tijela poput jabuke

Glavne karakteristike vaše tjelesne građe, takozvane jabuke, šira su ramena i jake grudi te vitke noge i uži bokovi. Istaknite donji dio tijela.

POGLEDAJTE NOVU EPIZODU SERIJALA 'ZENZACIJA' S IVANOM ŠARIĆEM:

Najčitaniji članci