Lifestyle

Komentari 28

Jeste li tip za čaj ili kavu? Evo što to govori o vašoj osobnosti

Jeste li tip za čaj ili kavu? Evo što to govori o vašoj osobnosti

Ljubav prema kavi je povezana s 'traženjem senzacija, impulzivnošću i sklonošću preuzimanju rizika', što znači da će ljubitelji kave češće uživati ​​u ekstremnim sportovima i žudjeti za novim iskustvima

Ekstroverti više vole čaj.

Prema rezultatima anketa koje je u SAD-u proveo OnePoll, ekstroverti i ambiverti (oni u sredini spektra introvert-ekstrovert) su češće ljubitelji čaja, dok introverti češće vole piti kavu.

POGLEDAJTE VIDEO: Što znate o kavi?

Pokazalo se da ljubitelji kave trebaju biti na oprezu jer je istraživanje koje je proveo Andrew P. Smith sa Sveučilišta Cardiff zaključilo da kofein pomaže ekstrovertima s radnim učinkom, a introverti bolje rade kad nemaju kofeina u organizmu. 

Ljubitelji kave riskiraju.

Ovo istraživanje pokazalo je da je konzumacija kave povezana s 'traženjem senzacija, impulzivnošću i sklonošću preuzimanju rizika', što znači da će ljubitelji ovog popularnog pića vjerojatnije uživati ​​u aktivnostima poput ekstremnih sportova i češće žudjeti za novim iskustvima.

Čajoljupci bolje spavaju.

Rezultati istraživanja pokazuju da se ljudi koji više vole čaj identificiraju kao 'prosječni spavači'. Istodobno, ljubitelji kave mogu iskusiti neke probleme s ovim aspektom života: o sebi misle kao o 'laganim spavačima'.

Ljubitelji čaja imaju slatki zub.

Ispitanici koji su više voljeli čaj češće su mu dodavali šećer, dok oni koji piju kavu uživaju u svom napitku bez dodataka.

Ljubitelji kave su ljubitelji pasa.

Na pitanje o tome bi li radije imali mačke ili pse za ljubimce, više ljubitelja kave odabralo je pse, a oni koji više vole čaj su češće odabirali mačke.

Oni koji piju čaj obično su kreativniji.

Prema ovom istraživanju, čaj nam pomaže da budemo kreativniji i olakšava smišljanje novih ideja. Istodobno, drugo istraživanje pokazalo je da unatoč tome što nema pozitivan utjecaj na kreativnost, kava pooštrava vaše vještine rješavanja problema.

Ljubitelji kave su više pod stresom, ali rjeđe depresivni.

Istraživanje provedeno na Sveučilištu u Kentuckyju pokazalo da što više posla studenti moraju obaviti tijekom semestra, to popiju više kave. S obzirom na to da je kofein stimulativna tvar, to nije slučajno.

Međutim, postoji i pozitivna strana pijenja kave: utvrđeno je da je među ljudima koji često piju kavu razina depresije je bila 32% niža od razine među ljudima koji ju ne konzumiraju.

Najčitaniji članci