Obavijesti

Lifestyle

Komentari 174

Jesu li vaše grudi normalne? Ovo će vas riješiti svih sumnji

Kod većine žena lijeva je dojka i do pola broja veća nego desna, oko 60 posto žena ima dlačice oko bradavica, a ne postoje "propisane" mjere ni oblici za grudi

VIDEO

Žene često sumnjaju u svoj fizički izgled i proučavaju stvari "pod povećalom". Tako će se svaka druga žena barem jednom u životu zapitati jesu li njezine grudi normalne, odnosno odskaču li od prosjeka po proporcijama, obliku ili drugim detaljima.

Pogledajte video koji govori više o tome:

VIDEO

Činjenice o grudima

  • Kod većine žena grudi nisu jednake veličine, a lijeva je dojka najčešće veće nego druga. Iako je razlika jedva primjetna, veličina može varirati do jedne polovine košarice.
  • Dlačice oko bradavica su sasvim normalne, a izraženije su i u većem broju kod žena s policističnim jajnicima ili nekim drugim stanjem koje je povezano s hormonalnom neravnotežom. Najbolje ih je skratiti sa škarama ako vas smetaju, a čupanje izbjegavajte jer lako dolazi do urastanja dlačica.
  • Veličina grudi nema nikakve veze s veličinom bradavica, a i jedno i drugo prvenstveno ovise o genetici, a drugi faktor je količina ukupnog masnog tkiva u tijelu. Žene s više kilograma u pravilu imaju i veće grudi te obrnuto. Nije neobično da su velike bradavice na malim grudima ili male na velikima.
  • Grudi se ne mogu povećati prirodnim načinom, no vježbanje prsnih mišića imat će efekt podizanja, zbog čega one mogu izgledati veće.
  • Ako iz bradavica izlazi tekućina, to nije čudno ako ste trudni ili nedavno rodili. U suprotnom, dobro bi bilo posjetiti liječnika.
  • Boja bradavica također ovisi od žene do žene, pa neke mogu imati svijetloružičaste, a neke smeđe. Boja bradavica mijenja se u trudnoći i kod dojenja obično u tamniju boju.
  • Strije na grudima su normalna pojava nastale uslijed naglog rasta - u pubertetu, u trudnoći ili kod naglog debljanja. S vremenom postaju sve manje vidljive.
  • Od 10 do 20 posto žena ima jednu uvučenu bradavicu. To nije problem ako su bradavice oduvijek bile takve.
  • Kvržice u dojkama nisu odmah znak za zabrinutost, jer velik broj žena ima ciste u njima. No, pojavi li se nova kvržica ili osjećate bol, svakako posjetite liječnika.


Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 174
VIDEO

Ovo su radna vremena trgovina i šoping centara ove nedjelje
DETALJAN VODIČ

Ovo su radna vremena trgovina i šoping centara ove nedjelje

Radno vrijeme trgovina i trgovačkih centara nedjeljom: trgovine smiju raditi 16 nedjelja u godini. Trgovci odlučuju koje nedjelje su radne, a vodič s radnim vremenom svih dućana pogledajte ovdje

Veliki tjedni horoskop: Rak bi trebao paziti što potpisuje, a Ovna očekuje puno strasti
OD 28.4. DO 4. 5. 2024.

Veliki tjedni horoskop: Rak bi trebao paziti što potpisuje, a Ovna očekuje puno strasti

Osamljene Djevice će biti nagrađene pojavom srodne duše koja će samozatajno osvojiti njihova srca. Strijelac će se suočiti s neplaniranim obavezama i povećanom odgovornošću
Ajmo, znalci! Tko može riješiti svih 25 pitanja na ovom kvizu?
25 PITANJA

Ajmo, znalci! Tko može riješiti svih 25 pitanja na ovom kvizu?

Samo za čitatelje 24sata donosimo zabavan i izazovan kviz od 25 pitanja u kojem se testira vaše znanje iz filma, zemljopisa, povijesti, glazbe...