Lifestyle

Komentari 1

Još jedno prekrasno talijansko selo prodaje domove za 1 euro

Još jedno prekrasno talijansko selo prodaje domove za 1 euro

'Želimo dobrodošlicu svim obiteljima, grupama prijatelja, rođacima i svakom tko želi živjeti i investirati kod nas', kaže gradonačelnik talijanskog mjesta Bisaccia u regiji Campania

Najnovije u nizu pitoresknih talijanskih mjesta koje svoje nekretnine nudi za smiješno male novce je selo Bisaccia u regiji Campania, a sve s ciljem oživljavanja mjesta i povećanja stanovništva. Priroda, mir, tišina i dobro društvo, sve je što vam treba za život na ovoj idiličnoj lokaciji, kažu lokalci iz ove idilične talijanske regije, a mnogima je ideja kupnje jeftinog doma ili vikendice u Italiji ostvarenje snova.

 Bisaccia nudi preko 90 svojih nekretnina, od kojih većina zahtjeva ozbiljnije renovacije, nada se oživjeti zajednicu poticanjem ljudi da se dosele. Neke od tih napuštenih kuća doista su povijesni primjerci, nalaze se u najstarijem dijelu mjesta, a neke čak dijele i zajednički ulaz, piše CNN

- One su idealne za obitelji i ljude koji se međusobno poznaju te koji žele ujediniti snage u investicijama - rekao je zamjenik gradonačelnika, Francesco Tartaglia.

Potencijalnim kupcima, koji bi platili više od početne cijene od jednog eura, nude se pak razni porezni popusti.

Pametna investicija

Neki su se iz cijele Europe već i odazvali sličnim talijanskim pozivima, a njihova iskustva kažu da su nekretninama koje su dobili besplatno, vrijednosti nakon obnavljanja porasle najmanje tri puta.

Uz to, sva je prilika da bi tim nekretninama vrijednost mogla skočiti još i višestruko ukoliko se ulagaču posreći da mjesto u kojem si je obnovio dom iz snova, živne, da prestane biti zabačeno selo za kojeg nitko ni ne zna.

Ova mjesta tijekom dugog niza godina demografski su stradavala iz niza razloga; nezaposlenost, prirodne katastrofe, a neka su odavno pusta. Među istaknutijim gradićima koji se koliko toliko oporavljaju na ovaj način su Gangi na Siciliji, Carrega Ligure u Pijemontu i Lecce nei Marsi u Abruzzu.

POGLEDAJTE VIDEO SERIJAL 'ZENZACIJA' S IVANOM ŠARIĆEM:

Najčitaniji članci