Obavijesti

Lifestyle

Komentari 1

Kako čistiti kante za smeće? To bi trebalo raditi jednom tjedno

Kako čistiti kante za smeće? To bi trebalo raditi jednom tjedno
1

Kante za smeće magnet su za insekte i bakterije pa ih je zato važno održavati čistima. Nije ih dovoljno samo prebrisati i izvaditi vrećicu sa smećem

VIDEO

Ovo se odnosi na uobičajenu kantu za smeće, kantu za biootpad i kantu za recikliranje otpada.

POGLEDAJTE VIDEO:

Pokretanje videa...

čišćenje 00:58
  • Prije svega, koristite kantu s poklopcem kako biste zadržali neugodne mirise i spriječili ulazak insekata. Imajte na umu da kante s pokretnim poklopcem nisu uvijek najpraktičnije, jer će vam ruke vjerojatno dodirnuti poklopac svaki put kad bacite smeće, pa i on može postati neuredan. Kante s pedalama su idealne.
  • Svakodnevno obrišite poklopac i kantu antibakterijskim sredstvom za prskanje i papirnatim ručnicima. Neka ovo postane redoviti dio vaše rutine čišćenja.
  • Dubinsko čišćenje primijenite jednom tjedno:  kantu temeljito operite i dezinficirajte vrućom vodom i tekućim dezinficijensom. Snažno istrljajte četkom, obraćajući posebnu pozornost na dno kante jer su tu najneugodniji mirisi.

Alternativa:

Upotrijebite sodu bikarbonu: Pospite malo sode bikarbone na dno kante i ulijte vodu da otopi sve nakupine i da se dno dobro očisti.

Kora citrusa: Ovo je privremeno rješenje. ali stavljanje malo limunove ill narančine kore u kantu za smeće pomoći će kratkoročno spriječiti neugodne mirise.

Kupite mirisne obloge za kante: Na tržištu postoje mirisne podstave za smeće sa snažnim svježim mirisom kako bi prikrili neugodne mirise.

Čišćenje vanjske kante za smeće

Kante za smeće magneti su za bakterije i insekte, a mogu privući i muhe, ose, lisice, miševe i štakore ako postoji jak miris ili ako je kanta prepuna, piše House Beutiful

  • Da biste smanjili neugodne mirise, prethodno isperite ambalaže kao što su limenke i boce, te istisnite zrak iz vreća za smeće i zavežite ih prije nego što ih stavite u kantu (nedostatak zraka usporava brzinu razgradnje).
  • Ako je moguće, čuvajte vanjske kante u hladu kako biste umanjili neugodne mirise i smanjili vjerojatnost privlačenja muha. Ako je kanta izložena sunčevoj svjetlosti, to će samo ubrzati učinak truljenja.
  • Vanjske kante operite jednom mjesečno dodajući u njih malo izbjeljivača i napola ih napunivši vodom. Obrišite kantu okolo i ostavite da tako odstoji sat vremena. Izlijte prljavu vodu i ponovno isperite kantu, iznutra i izvana, čistom vodom. Okrenite naopako da se ocijedi.

 

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 1
VIDEO

Čuvarkuću bi svi trebali imati kod kuće: Evo zašto je korisna
SVESTRANA BILJKA

Čuvarkuću bi svi trebali imati kod kuće: Evo zašto je korisna

Skromna čuvarkuća ima vrlo slična svojstva kao aloe vera, no njezino je djelovanje nešto blaže. Nisu zahtjevne za uzgoj i brzo će se razmnožiti na suhim mjestima, čak i krovovima

'Igrala sam se vatrom i odnijela titulu najljepše mame Hrvatske'
VRTLARICA, PLESAČICA, NOVINARKA....

'Igrala sam se vatrom i odnijela titulu najljepše mame Hrvatske'

Rođena Zagrepčanka Daisy Osmičević (34) s adresom u Vinkovcima osvojila je titulu najljepše mame Hrvatske, a oduševila je svojim nastupom
VIDEO Pogledajte znakove koji mogu upućivati na dijabetes
REAGIRAJTE NA VRIJEME

VIDEO Pogledajte znakove koji mogu upućivati na dijabetes

Od neobično napuhnutog trbuha do mrlja na vratu, niz je znakova koji upućuju na to da se tijelo može približavati stanju koje dovodi do bolesti dijabetesa