Obavijesti

Lifestyle

Komentari 1

Kako do dobrog odreska od teletine i tune? Chefovi znaju

Kako do dobrog odreska od teletine i tune? Chefovi znaju

Teleći odresci Jamieja Olivera slast dobivaju zbog začina koje stavlja na njih nakon pečenja, a Gordon Ramsay otkrio je kako savršeno ispeći odreske tune

VIDEO

Kako biste dobili ukusnu koricu na površini odreska, obvezno ga morate staviti u dobro zagrijanu tavu, savjetuje slavni kuhar Jamie Oliver. 

Važno je da temperatura pečenja bude visoka jer će se pore zatvoriti, a sok će ostati u mesu. S prejake vatre meso će biti žilavo; iznimka je marinirani odrezak koji će dobiti miris roštilja. Da bi se ravnomjerno pržili, odresci moraju biti i ravnomjerno debeli pa ih valja dobro istući, najbolje između dviju folija, slažu se kuhari. Gordon Ramsay ističe kako je tajna savršenog odreska ipak u dobroj marinadi. 

POGLEDAJTE VIDEO:

Pokretanje videa...

02:16

Tvrđa mesa poput govedine i junetine bilo bi idealno ostaviti barem 24 sata da se mariniraju u hladnjaku. A piletini ili puretini dovoljno je i pola sata. Meso će biti sočnije ako ga premažete s malo maslaca, ali tek prije kraja pečenja. Osim toga, mnogi griješe jer bodu meso tijekom pečenja - time ono gubi na sočnosti. Koliko god bili primamljivi, prije posluživanja odreske obvezno pustite da odstoje barem pet minuta kako bi se stigli još malo omekšati. 

Kate Hudson otkrila je recept za svoj smoothie: Pun je kalcija
Kate Hudson otkrila je recept za svoj smoothie: Pun je kalcija

Jamiejevi vatreni odresci

Sastojci: 2 teleća odreska, po žličica papra i soli, 2 cm svježeg đumbira, 1/2 čili papričice, češanj češnjaka, limeta

Priprema: Stavite odreske na dasku te ih pospite paprom i solju. Prelijte ih maslinovim uljem pa popržite na tavi. Vratite ih na dasku, opet prelijte uljem te pospite nasjeckanim đumbirom, čilijem i češnjakom. Prelijte limetinim sokom, narežite ih i poslužite s tjesteninom.

Ramsayevi odresci od tune

Sastojci: 4 odreska tune, 1,5 žličica sjemenki korijandra, 250 g kus-kusa, 150 ml povrtnog temeljca, 100 ml vode, sol, papar, 4 žlice maslinova ulja, žlica octa, limunov sok, povrće 

Priprema: Posolite i popaprite tunu, pospite korijandrom i prelijte maslinovim uljem. Popržite ih na tavi pa prelijte mješavinom maslinova ulja, octa i limunova soka. Kus-kus stavite u vrući temeljac i vodu s malo maslinova ulja pa pustite 20-ak min. Poslužite tunu s kus-kusom i pečenim povrćem prema želji. 

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 1
VIDEO

Koristite tu kraticu cijeli život, a znate li što 'WC' zapravo znači?
MNOGI SU SE IZNENADILI

Koristite tu kraticu cijeli život, a znate li što 'WC' zapravo znači?

U 19. stoljeću riječ zahod nije se izgovarala u pristojnom društvu, niti su tjelesne funkcije bile povezivane s korištenjem toaleta. Kratica 'WC' smatrala se prikladnom i dovoljno dalekom od pravog značenja

Sprej WD-40 većina ima, ali ne zna što znači njegova kratica: Iznenadit ćete se odgovorom
JESTE LI ZNALI?

Sprej WD-40 većina ima, ali ne zna što znači njegova kratica: Iznenadit ćete se odgovorom

Za sprej WD-40 manje ili više svi znaju. Pomaže u rješavanju više od 2000 problema, a sada su se mnogi iznenadili kada su otkrili da ta kratica znači 'Water Displacement', a evo što broj 40 predstavlja
Ružičasti Mjesec utjecat će na svaki znak Zodijaka - kod jednih na financije, drugih na ljubav...
SAZNAJTE ŠTO VAS ČEKA

Ružičasti Mjesec utjecat će na svaki znak Zodijaka - kod jednih na financije, drugih na ljubav...

Škorpionom vlada Pluton, planet koji upravlja i uništenjem i transformacijom, tako da ovaj Mjesec naglašava potrebu za suočavanjem s tim skrivenim problemima, kaže astrologinja Rose Smith