Obavijesti

Lifestyle

Komentari 1

Kako do dobrog odreska od teletine i tune? Chefovi znaju

Kako do dobrog odreska od teletine i tune? Chefovi znaju

Teleći odresci Jamieja Olivera slast dobivaju zbog začina koje stavlja na njih nakon pečenja, a Gordon Ramsay otkrio je kako savršeno ispeći odreske tune

Kako biste dobili ukusnu koricu na površini odreska, obvezno ga morate staviti u dobro zagrijanu tavu, savjetuje slavni kuhar Jamie Oliver. 

Važno je da temperatura pečenja bude visoka jer će se pore zatvoriti, a sok će ostati u mesu. S prejake vatre meso će biti žilavo; iznimka je marinirani odrezak koji će dobiti miris roštilja. Da bi se ravnomjerno pržili, odresci moraju biti i ravnomjerno debeli pa ih valja dobro istući, najbolje između dviju folija, slažu se kuhari. Gordon Ramsay ističe kako je tajna savršenog odreska ipak u dobroj marinadi. 

POGLEDAJTE VIDEO:

Pokretanje videa...

02:16

Tvrđa mesa poput govedine i junetine bilo bi idealno ostaviti barem 24 sata da se mariniraju u hladnjaku. A piletini ili puretini dovoljno je i pola sata. Meso će biti sočnije ako ga premažete s malo maslaca, ali tek prije kraja pečenja. Osim toga, mnogi griješe jer bodu meso tijekom pečenja - time ono gubi na sočnosti. Koliko god bili primamljivi, prije posluživanja odreske obvezno pustite da odstoje barem pet minuta kako bi se stigli još malo omekšati. 

Kate Hudson otkrila je recept za svoj smoothie: Pun je kalcija
Kate Hudson otkrila je recept za svoj smoothie: Pun je kalcija

Jamiejevi vatreni odresci

Sastojci: 2 teleća odreska, po žličica papra i soli, 2 cm svježeg đumbira, 1/2 čili papričice, češanj češnjaka, limeta

Priprema: Stavite odreske na dasku te ih pospite paprom i solju. Prelijte ih maslinovim uljem pa popržite na tavi. Vratite ih na dasku, opet prelijte uljem te pospite nasjeckanim đumbirom, čilijem i češnjakom. Prelijte limetinim sokom, narežite ih i poslužite s tjesteninom.

Ramsayevi odresci od tune

Sastojci: 4 odreska tune, 1,5 žličica sjemenki korijandra, 250 g kus-kusa, 150 ml povrtnog temeljca, 100 ml vode, sol, papar, 4 žlice maslinova ulja, žlica octa, limunov sok, povrće 

Priprema: Posolite i popaprite tunu, pospite korijandrom i prelijte maslinovim uljem. Popržite ih na tavi pa prelijte mješavinom maslinova ulja, octa i limunova soka. Kus-kus stavite u vrući temeljac i vodu s malo maslinova ulja pa pustite 20-ak min. Poslužite tunu s kus-kusom i pečenim povrćem prema želji. 

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+

Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.
Komentari 1
Dnevni horoskop za petak 11. srpnja: Blizanci će biti aktivni, Rak će nerazumno trošiti...
ZVIJEZDE DONOSE...

Dnevni horoskop za petak 11. srpnja: Blizanci će biti aktivni, Rak će nerazumno trošiti...

Pročitajte dnevni horoskop za petak 11. srpnja i saznajte koga očekuje uspjeh na poslu ili u financijama, kakva je situacija na ljubavnom planu, ali i tko mora pripaziti na zdravlje
Ne trebate ni do bankomata za otići do buketomata: Cvijeće za sve prigode dostupno non-stop
SVJEŽE CVIJEĆE, MOLIM

Ne trebate ni do bankomata za otići do buketomata: Cvijeće za sve prigode dostupno non-stop

Buketi i flower boxovi, ukupno različitih 13 modela, dostupni su od 0 do 24 sata, stoje od 25 do 50 eura, a plaćanje je moguće i karticama