Obavijesti

Lifestyle

Komentari 0

Kako do lijepe kose? Uz zeleno povrće i što manje gadgeta

Kako do lijepe kose? Uz zeleno povrće i što manje gadgeta
1

Kvalitetu kose smo naslijedili od roditelja, no pravilnom njegom i prehranom iz nje možemo izvući ono najbolje, dok je pegle i figara koje koristimo najviše uništavaju

VIDEO

Kvaliteta kose mijenja se s vremenom, no pravilnim njegovanjem i tretiranjem možete je osnažiti i učiniti bujnijom.

- Kao prvo, ako primijetite ozbiljno opadanje kose, vrijeme je da posjetite dermatologa, kako bi otkrio što se krije iza toga, razlozi mogu biti razni – savjetuje dermatolog Lawrence A. Schnachner za Harper's Bazaar.

- Rast kose uglavnom je genetski programirani proces, kvalitetu smo naslijedili od roditelja, no pravilnim pristupom možete izvući najbolje iz vaše kose – komentira dermatologica Doris Day iz New Yorka.

Tretmani koji smanjuju upalne procese pojačavaju kvalitetu kose, a primjer su laseri dostupni u dermatološkim ordinacijama ili šamponi na bazi kofeina koji utječu na sam korijen kose i potiču cirkulaciju u skalpu.  

Nije svejedno koji šampon koristimo, prijedlog su formule s peptidima koji jačaju las u korijenu te smanjuju mogućnost pucanja lasi.

- Predlažem što manje korištenje pegli i ostalih gadgeta koji isušuju vlas. Čak kad malo smanjite njihovo korištenje, barem jedan dan u tjednu, ako ga često koristite, primijetit ćete veliku razliku – savjetuje frizer Harry Josh, koji radi i s modelom Gisele.

Ne zaboravite na šišanje, čak i kad puštate kosu, jer što češće kratite vrhove, vrhovi će manje pucati.

Također, možete razmisliti o promjeni prehrane.

70th Emmy Awards - Arrivals - Los Angeles

- Moguće je da kosa ima problem radi nutrijenata koje unosite u tijelo – podsjeća frizer Mark Townsend, koji među klijenticama i Jessicu Biel.

– Svakako na meniju imajte zeleno povrće kao što je špinat koji sadrži vitamine A i C te djeluje kao prirodni pojačivač strukture lasi. Chia sjemenke su također odlične za lijepu kosu, kao i sjemenke bundeve, a preporuka su i jaja, piletina i riba - .

Kosa je građena od proteina keratina, stoga je dovoljan unos proteina u hrani logičan put do lijepe, čvrste i zdrave kose.

Od dodataka prehrani, za kosu je odličan i biotin – predlaže Townsend. – Ovaj sastojak usput jača i nokte - .

POGLEDAJTE VIDEO SERIJAL 'ZENZACIJA' S IVANOM ŠARIĆEM:

Pokretanje videa...

16:51
Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 0
VIDEO

Čuvarkuću bi svi trebali imati kod kuće: Evo zašto je korisna
SVESTRANA BILJKA

Čuvarkuću bi svi trebali imati kod kuće: Evo zašto je korisna

Skromna čuvarkuća ima vrlo slična svojstva kao aloe vera, no njezino je djelovanje nešto blaže. Nisu zahtjevne za uzgoj i brzo će se razmnožiti na suhim mjestima, čak i krovovima

'Igrala sam se vatrom i odnijela titulu najljepše mame Hrvatske'
VRTLARICA, PLESAČICA, NOVINARKA....

'Igrala sam se vatrom i odnijela titulu najljepše mame Hrvatske'

Rođena Zagrepčanka Daisy Osmičević (34) s adresom u Vinkovcima osvojila je titulu najljepše mame Hrvatske, a oduševila je svojim nastupom
VIDEO Pogledajte znakove koji mogu upućivati na dijabetes
REAGIRAJTE NA VRIJEME

VIDEO Pogledajte znakove koji mogu upućivati na dijabetes

Od neobično napuhnutog trbuha do mrlja na vratu, niz je znakova koji upućuju na to da se tijelo može približavati stanju koje dovodi do bolesti dijabetesa