Obavijesti

Lifestyle

Komentari 8

Kako doma napraviti savršenu pedikuru - jednostavno možete do prave salonske kvalitete

Kako doma napraviti savršenu pedikuru - jednostavno možete do prave salonske kvalitete
5

Posvetite sebi malo vremena, tako što ćete si priuštiti pravi salonski tretman njege i ljepote, ali kod kuće. Dok se odmarate i opuštate, uljepšat ćete svoje nokte na nogama

VIDEO

Napraviti si manikuru dovoljno je jednostavno, ali odvojiti vrijeme za kućnu pedikuru također je vrijedna aktivnost. Ne traje dugo i zapravo je prilično jednostavan proces.

Osim toga, to je opuštajući način da malo vremena posvetite sebi.

POGLEDAJTE VIDEO:

Pokretanje videa...

Napravila manikuru novorođenčetu 00:53

Ali kako točno dobiti taj salonski tretman kod kuće?

Srećom, možete si priuštiti savršenu pedikuru uz pravo vodstvo.

Kako se brinuti o zanokticama?
Kako se brinuti o zanokticama?

1. Nabavite sve što je potrebno

Prije nego što bilo što počnete, svakako prikupite predmete koji će vam trebati za pedikuru. To uključuje - odstranjivač laka za nokte, pamučne jastučiće, škare s ravnim rubom, turpiju s dvostrukom granulacijom, turpiju za stopala, losion, sapun za namakanje stopala ili tekući sapun, serum za zanoktice, ručnik, osnovni premaz, lak za nokte, brzosušeći nadlak.

Nakon što prikupite potrebne predmete, smjestite se na ugodno, odgovarajuće mjesto gdje ćete moći udobno sjediti i raditi.

2. Uklonite stari lak za nokte

Važno je uvijek započeti pedikuru ispočetka, stoga uklonite sav stari lak za nokte prije početka.

- Upotrijebite odstranjivač laka za nokte i obrišite sve tragove starog laka za nokte ili bilo kakav višak ulja na noktu - kaže Niquishia Hassette, estetičarka i vlasnica salona za ljepotu.

Za obični lak za nokte, namočite vatu u odstranjivač laka za nokte i nanesite na nokte, trljajući kružnim pokretima. Ponavljajte dok se ne uklone svi tragovi starog laka. Za akril i gel lak, isturpijajte gornji sloj nokta, a zatim na nokat nanesite vatu natopljenu acetonom. Odmah zamotajte aluminijem 10-20 minuta. Dodajte još jedan namočeni pamučni jastučić ako je potrebno.

3. Namočite stopala i opustite se

Ovo je zabavan dio pedikure jer svatko zaslužuje malo odmora.

- Napunite kadu toplom vodom i Epsom soli, dodajte 3 kapi eteričnog ulja lavande i ostavite stopala 15 minuta - savjetuje Hassette.

U međuvremenu, dok se odmarate i opuštate, možete nanijeti čak i masku za lice.

4. Uklonite mrtvu kožu

Ako osjećate da vas stopala svrbe ili su gruba, možda ćete morati ukloniti nakupine mrtve kože.

- Nakon što osušite stopala, turpijom za stopala uklonite mrtvu kožu sa žuljevitih, tvrdih područja - predlaže Hassette. Obratite pozornost na vrhove stopala, bočne strane i pete. Obradite ta područja dok ne budu glatka, ali nemojte pretjerivati jer možete izazvati iritaciju.

5. Nanesite ulje za zanoktice i hidratizirajte

Ne pokušavajte rezati zanoktice kod kuće, umjesto toga, prepustite taj korak profesionalcima. No, možete ih tretirati uljem za zanoktice. Na podnožje nokta nanesite bilo koje ulje za zanoktice po izboru.

Nakon nanošenja, ulje umasirajte u kožicu dok ga koža ne upije. Zatim nanesite losion i masirajte 3-5 minuta. Zatim navlažite stopala bilo kojim losionom kako bi koža ostala hidratizirana i glatka.

- Ulje za zanoktice održava stopala mekima i vlažnima - kaže stručnjakinja.

applying cream on feet

6. Izmasirajte stopala i noge

Jedan neobavezan korak koji će sigurno dati osjećaj 'salonskog tretmana' je piling nogu i stopala. Dobra masaža pilingom od soli ili šećera omekšava kožu i uklanja mrtve stanice koje još vrebaju. Osim toga, osjećat ćete se opuštenije i osvježeno. Ako imate partnera koji vam želi pomoći, on može učiniti ovaj dio za vas.

Savjeti za zdrave i lijepe nokte: Rast može ubrzati ulje kokosa, pripazite i na prehranu
Savjeti za zdrave i lijepe nokte: Rast može ubrzati ulje kokosa, pripazite i na prehranu

7. Isturpijajte i oblikujte nokte

Koristite trimer za nokte kako biste postigli željenu duljinu i oblik. Izrežite nokat ravno poprijeko, držeći ga što je moguće ravnijim. Zatim rašpicom za nokte oblikujte, polako se krećući s lijeva na desno, a zatim s desna na lijevo, na svakom nožnom prstu.

- Preporučujem rezanje ravno poprijeko i zatim ulazak s turpijom za nokte kako biste ispolirali kutove. Kutikula je barijera za zaštitu okolne kože i zaštitu od infekcije, stoga ih ne dirajte - dodaje Hassette.

8. Nanesite temeljni sloj

Podloga je ovdje poput temeljnog premaza na licu - drži sve na mjestu. Važno je nanijeti temeljni sloj jer on daje laku za nokte nešto na što se može prianjati osim na stvarnim noktima. Nakon nanošenja temeljnog sloja, ostavite ga da se osuši dvije minute, prenosi YourTango.

Dreamstime

9. Nanesite lak za nokte

Sada ste spremni za dodavanje boje. Nanesite dva do tri sloja laka, pazeći da se svaki sloj osuši prije nanošenja sljedećeg. Nanesite tanke slojeve laka jer će debeli izgledati grudasto i trebat će im više vremena da se osuše. Obavezno uklonite tragove losiona i ulja za zanoktice.

- Lakirajte počevši od baze nokta, odmah iznad zanoktica, krećući se do slobodnog ruba, vrha nokta. Koristeći jednu kap laka na jednoj strani četkice, pokušajte pokriti cijeli nokat s 2-3 poteza prema gore. To će osigurati da lak bude uredan, ali i gust - upućuje Hassette. 

10. Završite brzosušećim nadlakom

Završite nadlakom kako bi nokti zadržali visok sjaj. To održava nokte blistavima i čvrstima te dulje održava boju i sjaj. Hassette preporučuje da stavite stopala u hladnu vodu na nekoliko minuta kako bi se lak za nokte stvrdnuo. Konačno, suzdržite se od nošenja cipela.

- S 2 do 3 sloja laka za nokte i brzo sušećim nadlakom, lak će se stvrdnuti. Ali običnom laku za nokte treba 8 sati da se potpuno osuši, pa se savjetuje da izbjegavate nošenje cipela unutar tog vremenskog okvira, kako biste smanjili razmazivanje - objašnjava ona.

Manikure u stilu prirodnih boja: Divni pigmenti zelene i smeđe
Manikure u stilu prirodnih boja: Divni pigmenti zelene i smeđe
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 8
VIDEO

Najgori parovi Zodijaka: Nekad nema smisla ni pokušavati...
SUPROTNOSTI KOJE SE NE PRIVLAČE

Najgori parovi Zodijaka: Nekad nema smisla ni pokušavati...

Blizanci često ne uspijevaju predočiti Ribama probleme koje imaju u vezi što stvara ogromne rascjepe između njih. Lavovi mrze stav Bikova da se uvijek drže pravila i nikada ne riskiraju

Pravilno čišćenje TV ekrana: Sredstva za pranje prozora su loša ideja, dobra krpica je bitna
NE ŽELITE UNIŠTITI EKRAN

Pravilno čišćenje TV ekrana: Sredstva za pranje prozora su loša ideja, dobra krpica je bitna

Iako na tržištu postoje razna sredstva za čišćenje ekrana, jeftinije je napraviti nešto takvo kod kuće. Jednostavno je. Samo pomiješajte destiliranu vodu s bijelim octom u jednakom omjeru
'Moja braća su djeca mog muža, varao me s mojom mamom...'
ŠOKANTNO OTKRIĆE

'Moja braća su djeca mog muža, varao me s mojom mamom...'

Prema riječima muža, njezina mama ga je 'zavela' kad su imali 18 godina i živjeli u njihovoj kući. Od tada su imali nezaštićene spolne odnose barem jednom mjesečno