Obavijesti

Lifestyle

Komentari 0

Kako se brinuti o zanokticama?

Kako se brinuti o zanokticama?

Ako se ne brinete dovoljno o njima, one lako mogu postati suhe i uzrokovati bol. Umjesto rezanja, kožicu gurnite i zatim odrežite samo vidljivu mrtvu kožu

VIDEO

Neki kažu da je najbolji pristup održavati ih hidratiziranima i samo ih lagano pogurati, dok ih drugi vole odrezati tijekom manikure. Drugi je pristup sve popularniji i zbog ruske manikure.

POGLEDAJTE VIDEO:

Pokretanje videa...

01:51

Bez obzira što preferirate, jedno je jasno - pravilna njega zanoktica je najvažnija. Ako se ne brinete dovoljno o njima, one lako mogu postati suhe i uzrokovati bol.  Na tržištu postoji širok raspon proizvoda namijenjen upravo njezi kutikula, a kozmetičari su otkrili kako se pravilno brinuti o njima.

Što su kutikule?

Kutikule su zapravo tanki slojevi mrtve kože koji se skupljaju na dnu ploče nokta. Budući da se sastoje od mrtvih stanica kože, ne boli kad ih odrežete. Međutim, ako ih nepravilno uklanjate, recimo gulite, potencijalno možete izazvati krvarenje, pa čak i infekciju. 

Zašto brinuti o njima?

- Zanoktice djeluju kao zaštita za rast noktiju i štite nokte od bilo kakve deformacije - objašnjava Soon. A Pattie Yankee, kozmetičarka i dodaje da je njihova njega najvažnija.

Matirane usne: Savršeni beauty efekt za predivan jesenski look
Matirane usne: Savršeni beauty efekt za predivan jesenski look

- Zanoktice izgledaju mnogo zdravije kada su njegovane i hidratizirane - dodaje. Dakle, ako već trošite vrijeme i novac na manikuru ili lakiranje noktiju kod kuće, uključite njegu zanoktica kao prirodni dio procesa.

Neki smatraju kako je u redu potpuno ih ukloniti, na siguran način, dok drugi, poput stručnjaka pozivaju ljude da to ne čine, osim ako nije prijeko potrebno.

- Uklanjanje kutikule uzrokovat će da kožica ponovno izraste deblja i tvrđa, budući da tijelo prirodno zamjenjuju oštećeni dio kože  kako bi koža lakše zacijelila - kaže Soon.

Kako brinuti?

Umjesto rezanja, kožicu gurnite i zatim odrežite samo vidljivu mrtvu kožu, onu koja polako počinje visiti, ne samu kutikula nokta. Ako dobro pogurate kožicu nokta, uopće nećete morati koristiti škarice kako biste odrezali višak. Kod guranja noktiju, bitno je obratiti pozornost i na nježan potiskivač, onaj koji će zagladiti neravne površine, lagano ukloniti mrtvu kožu i smanjiti pojavu zanoktica. Ako je potiskivač grub ili se nepravilno koristi, može doći do izgrebane i oštećene površine nokta. 

Njega kože tijela ususret jeseni: Više losiona, manje pilinga...
Njega kože tijela ususret jeseni: Više losiona, manje pilinga...

Ako radite manikuru kod kuće, na kožicu i nokte prvo nanesite ulje kako biste zaštitili nokte od oštećenja. Ako ih počnete gurati bez pripreme ili ih uklanjate bez prethodnog iskustva, to ne samo da šteti noktima, nego može dovesti i do infekcije, kažu stručnjaci. Nakon što ste izgurali zanoktice, koristite losion za ruke kako biste područje održali vlažnim, piše InStyle.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 0
VIDEO

Čuvarkuću bi svi trebali imati kod kuće: Evo zašto je korisna
SVESTRANA BILJKA

Čuvarkuću bi svi trebali imati kod kuće: Evo zašto je korisna

Skromna čuvarkuća ima vrlo slična svojstva kao aloe vera, no njezino je djelovanje nešto blaže. Nisu zahtjevne za uzgoj i brzo će se razmnožiti na suhim mjestima, čak i krovovima

'Igrala sam se vatrom i odnijela titulu najljepše mame Hrvatske'
VRTLARICA, PLESAČICA, NOVINARKA....

'Igrala sam se vatrom i odnijela titulu najljepše mame Hrvatske'

Rođena Zagrepčanka Daisy Osmičević (34) s adresom u Vinkovcima osvojila je titulu najljepše mame Hrvatske, a oduševila je svojim nastupom
VIDEO Pogledajte znakove koji mogu upućivati na dijabetes
REAGIRAJTE NA VRIJEME

VIDEO Pogledajte znakove koji mogu upućivati na dijabetes

Od neobično napuhnutog trbuha do mrlja na vratu, niz je znakova koji upućuju na to da se tijelo može približavati stanju koje dovodi do bolesti dijabetesa