Za Uskrs tradicionalno biramo pincu ili slatki kruh, kuglof, makovnjaču ili orahnjaču, no ukoliko poželite nešto kremastije, odličan izbor je cheesecake sa svježim jagodama
Restoran koji vlastitu hranu opisuje kao 'ne baš tako dobru' pohvalili su korisnici Twitteru zbog 'izuzetno iskrenog' jelovnika, a mnogi su napisali da će sigurno naručivati kinesku hranu iz njihovog restorana
Na glavnom zagrebačkom trgu postavljen je bor, a za očekivati je da će ga ovih dana biti i okićen božićnim ukrasima. Grad zasad još nije objavio otkud je drvo stiglo
Kad kombinirate okus pirjanog lovorovog lista s ostatkom okusa u jelu, više će biti poput slatkog dodatka, a ne gorkog. Lovorov list može poboljšati druge okuse
Danas ćete teško upoznati Trogir kroz tanjure koji se obično nude gostima, jer u gradu možete pojesti malo toga će vam pripremom i receptima kazivati o običajima, tradiciji, muci težaka i žuljevima ribara
Svim gostima hotela Restaurant Villa Neretva nudi se nezaboravno iskustvo – fotosafari kroz dolinu Neretve. Izlet kroz kanale rijeke Neretve prava je radost za oči i dušu. U ponudi je i berba mandarina...
Većina začina stoji negdje u dnu ormara, dok najčešće koristimo svega 2 do 3. Slavna kuharica otkriva kako je to greška, jer s njima možemo dati posve nov okus omiljenim jelima
U Zagrebu božićna drvca prodaju na više destaka mjesta, a cijene ovise o tome koliko je koje posjećeno. Najtraženija su ona visoka zmeđu 1,5 i 2,2 metra. Takve obične smreke mogu se pronaći i za 100 kuna
Od janjetine i mladog luka preko toplih sendviča do voća i grickalica. Sve se to jede dok se nervozno očekuju rezultate izbora za zastupnike u Europski parlament
Pripremite pileći file s pršutom, rajčicom i sirom, fantastičnu salatu od piletine s citrusnim preljevom ili tagliatelle s domaćim pestom chefa Tomislava Ćurde iz novog restorana Mime's
TRGOVI I ULICE U Zagrebu će se božićna drvca prodavati na 150 mjesta, a stajat će između 70 i 150 kuna. U Splitu su nordijske jele po 150 kuna
ZA SVAKOG PONEŠTO Gastrožiri 24sata izabrao je i najbolja jela sa zagrebačkih trgova. Ima ih za 25, ali i za 350 kuna. Najvažnije odredište lutajućih gurmana je Fuliranje na Trgu Josipa Jurja Strossmayera
Zagreb, Zadar, Split, Osijek, Varaždin... Ma, gdje god se nalazili možete od ovog tjedna uživati u specijalitetima. Što ića, a što pića, što tradicionalnog, a što onog modernog...
Zlatko Puntijar, vlasnik najveće zbirke kuharica u Europi, otkriva 10 najboljih recepata. Pripremite teletinu u limunovu soku ili knedle od jabuka prema receptima iz prve kuharice na hrvatskom
Već godinama se na globalnoj sceni raspravlja o prednostima i nedostacima kupnje umjetnog božićnog drvca. Nova saznanja ipak promoviraju kupnju pravog bora ili jele....
Cijene svježih božićnih drvca variraju od grada do grada. U Varaždinu je najjeftinija rezana nordijska jela 150 kn, a najskuplja na tržnici u Rijeci za 400 kuna. U Sl. Brodu drvce čak i po 30 kuna
Jela je najizdržljivija i ne gubi iglice pa može dugo izdržati u grijanim prostorima. Srebrna smreka je savršena za dekoriranje, a što je boja intenzivija to je i skuplja
Probali smo kuhane kobasice na 14 štandova i odabrali pet najukusnijih, dobar ručak s pivom je 50 kn, a sarmu, grah i gulaš je teško pronaći jer planu čim se naprave....
Vina se odlično sljubljuju u jelima s krvavicama, gulašima i divljači, ali i s desertom od kestena. Jesenska jela najbolje pašu uz jača vina, a uz svako od njih donosimo najbolju vinsku preporuku
U slanim jelima bundeva se odlično slaže s curryjem i češnjakom, a u slasticama s agrumima i cimetom. Možete ju blanširati, zamrznuti, staviti u gulaše ili rižota. A jeste li probali tortu s bundevom?