Obavijesti

Lifestyle

Komentari 2

Kako izravnati odjeću bez pegle

Kako izravnati odjeću bez pegle

Ako nemate peglu pri ruci, zakuhajte vodu u metalnoj posudi, a nakon što voda proključa, vodu izlijte. Koristit ćete dno lonca umjesto glačala na svom odjevnom predmetu, a rezultati će biti jednaki

VIDEO

Najgore je kada se spremate za neki bitan događaj, a košulja ili hlače su vam zgužvani i nemate ih vremena opeglati. No za tu situaciju postoji efikasno rješenje. U nastavku saznajte kako izglačati odjeću bez upotrebe glačala.

POGLEDAJTE VIDEO: Trikovi za dom

Pokretanje videa...

čišćenje 00:58

Neke od ovih metoda će vas vjerojatno iznenaditi, a neke će vam biti posebno korisne na putovanjima. 

1. Izglačajte odjeću u sušilici

Ukloniti nabore s odjeće možete i tako da ju samo ubacite u sušilicu. Najprije provjerite simbole na etiketama odjevnih predmeta kako biste utvrdili je li sigurno sušiti je u stroju. Ako možete, pošpricajte odjeću vodom i ubacite je u sušilicu s vlažnim predmetom ili dva (poput vlažnih čarapa). Možete čak baciti i nekoliko kockica leda u sušilicu. Kako se tope, one će ispustiti paru koja će pomoći izravnati nabore na odjeći. Izgužvanu odjeću stavite u sušilicu oko 15 minuta na srednju temperaturu.

Četiri jednostavna trika s octom jako olakšavaju čišćenje doma
Četiri jednostavna trika s octom jako olakšavaju čišćenje doma

2. Koristite fen za kosu

Položite naborani predmet na ravnu površinu i 'sušite' ga vrućim zrakom iz fena za kosu. Držite fen nekoliko centimetara iznad tkanine i sušite prednji i stražnji dio odjeće. Nabori će ubrzo nestati pred vašim očima. Možete poprskati ili nanijeti nekoliko kapi vode na predmet prije nego što ga osušite kako biste ga omekšali.

3. Izravnajte nabore pod tušem

Izgužvani predmet objesite u kupaonicu i uključite tuš i najtopliju vodu. Zatvorite vrata kako biste stvorili efekt saune. Provjerite odjeću za otprilike 10 minuta, ali imajte na umu da ovo može potrajati i do 20 minuta da nabori potpuno nestanu. Ako objesite odjevni predmet na šipku za tuširanje, vodite računa da glava tuša bude okrenuta dalje od odjeće kako je ne biste smočili.

Water running from shower head and faucet in modern bathroom.

4. Pomaže i pegla za kosu

Pegla za kosu jako dobro djeluje na tvrdokorne nabore, posebno na područjima koja se teško glačaju poput ovratnika i rukava. Samo pazite da pegla nije zahrđala, zamrljana proizvodima za kosu ili da na njoj ima vlasi. Također obratite pažnju na postavke topline i pritisak koji koristite. Ne želite oštetiti odjeću ili se opeći.

5. I vlažan ručnik će pomoći

Ovo je jako jednostavna metoda, a zaista jako dobro funkcionira. Na ravnu površinu stavite vlažan ručnik preko naborane odjeće. Rukama pritisnite i zagladite duboke nabore. Objesite odjevni predmet da se osuši na zraku. Prije odlaska na događaj, provjerite ima li zalutalih dlačica od ručnika i uklonite ih.

Evo kako pravilno prati i sušiti ručnike da budu što mekaniji
Evo kako pravilno prati i sušiti ručnike da budu što mekaniji

6. Nabavite sprej protiv nabora

Uvijek držite bočicu profesionalnog spreja protiv nabora u svojoj kupaonici. Postoji nekoliko brendova koji drže ove proizvode, a možete ih pronaći u drogerijama ili internet trgovinama. Sprej samo poprskajte po odjeći i u tren oka će se nabori izravnati.

7. Pokušajte s octom u spreju

Možete napraviti i svoj vlastiti sprej protiv nabora pomoću bijelog octa. To je jeftina, a nježna alternativa bez kemikalija. Naboranu odjeću naprskajte mješavinom octa i vode u omjeru 1:3, a zatim je ostavite da se osuši na zraku. Ocat je izvrstan za rublje jer djeluje kao prirodni dezodoransi i čisti odjeću.

window glass is sprayed with hand hold spray cleaner sprayed wit

8. Nabore izravnajte kuhalom za čaj

Nemate parnu peglu pri ruci? Naučite kako ukloniti bore s odjeće s čajnikom. Zakuhajte vodu u čajniku, a zatim držite odjevni predmet oko metar od pare i nabori će ubrzo nestati.

9. Napravite peglu od lonca

Zakuhajte vodu u metalnoj posudi, a nakon što voda proključa, izlijte vodu. Koristit ćete dno lonca umjesto glačala na svom odjevnom predmetu. Ipak, pazite da dno lonca bude čisto i budite oprezni jer će dno posude biti jako vruće.

Ove predmete nikad ne smijete ostavljati na kuhinjskom pultu
Ove predmete nikad ne smijete ostavljati na kuhinjskom pultu

10. Stavite odjeću pod madrac

Položite odjevni predmet na ravnu površinu, izravnajte nabore, a zatim ga zarolajte kao burrito. Gurnite svoj burrito od tkanine ispod madraca i pričekajte 15 do 30 minuta. Kada ga uklonite, nabora više neće biti, piše Reader's Digest.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 2
VIDEO

Ovo su radna vremena trgovina i šoping centara ove nedjelje
DETALJAN VODIČ

Ovo su radna vremena trgovina i šoping centara ove nedjelje

Radno vrijeme trgovina i trgovačkih centara nedjeljom: trgovine smiju raditi 16 nedjelja u godini. Trgovci odlučuju koje nedjelje su radne, a vodič s radnim vremenom svih dućana pogledajte ovdje

Veliki tjedni horoskop: Rak bi trebao paziti što potpisuje, a Ovna očekuje puno strasti
OD 28.4. DO 4. 5. 2024.

Veliki tjedni horoskop: Rak bi trebao paziti što potpisuje, a Ovna očekuje puno strasti

Osamljene Djevice će biti nagrađene pojavom srodne duše koja će samozatajno osvojiti njihova srca. Strijelac će se suočiti s neplaniranim obavezama i povećanom odgovornošću
Tajna dobrog vođenja ljubavi ne krije se u mnoštvu centimetara
VIŠE UŽITKA

Tajna dobrog vođenja ljubavi ne krije se u mnoštvu centimetara

Malo je muškaraca koji u erekciji ne mogu doseći veličinu dovoljnu da zadovolji svaku ženu, dok oni koji sumnjaju u veličinu svog alata mogu razvijati druge prednosti i vještine, kažu stručnjaci