Obavijesti

Lifestyle

Komentari 0

Kako otkriti prirodni razdjeljak vaše kose i kako ga promijeniti?

Kako otkriti prirodni razdjeljak vaše kose i kako ga promijeniti?

Kod biranja razdjeljka možete se pridržavati stila koji pristaje vašem obliku lica ili odabrati onaj koji vam se više sviđa. Ipak, stručnjaci savjetuju da ga je za zdrav rast kose ponekad dobro promijeniti

Jednostavan način da pronađete svoj prirodni razdjeljak je da uzmete češalj sa širokim zubcima i očešljate kosu prema natrag kad je suha.

- Vaša kosa će pasti na jednu ili drugu stranu odnosno tamo gdje prirodno želi -  otkrio je frizer Marcus Francis.

Kosu možete počešljati i dok je mokra tako da je isto začešljate prema natrag, a zatim je nekoliko puta protresete gore-dolje. Nakon toga vaši pramenovi će pasti na prirodnu stranu.

POGLEDAJTE VIDEO:

Pokretanje videa ...

Drugi način da odredite svoj prirodni razdjeljak je da otkrijete obrazac rasta kose. Pogledajte svoju liniju kose u zrcalu i primijetite u kojem smjeru raste vaša kosa. Ako vidite da kosa raste prema jednoj strani na liniji kose, to je također pokazatelj koju stranu vaša kosa favorizira, dodaje Francis.

Za sjest i plakat: Izvukli njihove brojeve za jackpot od 182 milijuna funti, uplata nije prošla
Za sjest i plakat: Izvukli njihove brojeve za jackpot od 182 milijuna funti, uplata nije prošla

Ako otkrijete da vaša kosa zapravo ne raste u određenom smjeru, što je uobičajeno za kovrčavu kosu, možda nećete imati vidljivi prirodni razdjeljak. Ipak, on ni ne mora biti obvezan - neka pramenovi padnu tamo gdje mogu za prekrasan volumen.

Kako napraviti razdjeljak na sredini kose?

Počešljajte kose unatrag i sa šiljastim krajem češlja povucite ravnu crtu po sredini. Dobro pravilo je pratiti crtu nosa kako bi bili sigurni da je vaš razdjeljak na sredini. Nanesite sprej za oblikovanje kose na one pramenove koji žele ići u suprotnu stranu. Počešljajte taj dio. Onu stranu koja vas 'ne sluša' dodatno možete učvrstiti s nekoliko kopčica dok ne osušite kosu.

Kako napraviti razdjeljak sa strane

Ako želite razdjeljak prebaciti sa strane, slijedit ćete slične korake kao gore. Prvo odaberite s koje strane želite razdjeljak. Počešljajte kosu unatrag i sa šiljastim krajem češlja napravite razdjeljak tamo gdje želite da on bude. Nanesite sprej za oblikovanje kose na one pramenove koji žele ići u suprotnu stranu. Počešljajte taj dio. Onu stranu koja vas 'ne sluša' dodatno možete učvrstiti s nekoliko kopčica dok ne osušite kosu, piše mindbodygreen.