Obavijesti

Lifestyle

Komentari 29

Kako pohraniti luk: Nasjeckani možete čuvati i u zamrzivaču

Kako pohraniti luk: Nasjeckani možete čuvati i u zamrzivaču

Ne preporučuje se zamrzavanje cijelog luka jer će se jako stvrdnuti i neće se dobro odmrznuti, ali zamrzavanje nasjeckanog luka je preporučljivo. Samo ga spremite u nepropusnu plastičnu vrećicu

Kako čuvati cijeli luk?

Cijeli luk ne stavljate u hladnjak. Hladnjak je hladno i vlažno okruženje i može uzrokovati da luk omekša i pokvari se. Najbolje mjesto za čuvanje cijelog luka je tamno, hladno, suho i dobro prozračeno mjesto.

POGLEDAJTE VIDEO:

Pokretanje videa...

01:26

Kada ste u trgovini i birate luk, opipajte ga prije nego ga stavite u košaru. Izbjegnite oštećeni s mrljama jer neće imati svježi okus niti će dugo trajati. Kada dođete kući nemojte skidati kožicu jer ona štiti i čuva unutrašnjost.

Recepti za šest vrsta doručka koji će ukloniti naslage s trbuha
Recepti za šest vrsta doručka koji će ukloniti naslage s trbuha

Kako pohraniti narezani ili nasjeckani luk?

Narezani ili nasjeckani luk možete pohraniti u hermetički zatvorenoj posudi ili plastičnoj vrećici u hladnjaku, ali svakako ga iskoristite u roku od pet do sedam dana. Što dulje stoji to je jači miris, a ne želite da vaš hladnjak zaudara na luk. 

Woman hand cut fresh onion on white table

Može li se zamrznuti luk?

Ne preporučuje se zamrzavanje cijelog luka jer će se jako stvrdnuti i neće se dobro odmrznuti, ali zamrzavanje nasjeckanog luka je preporučljivo. Ako vam ostane višak, samo ga pohranite u nepropusnu plastičnu vrećicu i zamrznite, piše Real Simple.

Uštedite i pomozite prirodi: Hranu zamrznite u staklenkama
Uštedite i pomozite prirodi: Hranu zamrznite u staklenkama

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+

Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.
Komentari 29
Isprobajte recept za juhu kojom je Plenković 'istopio' kilograme
SMRŠAVIO 20-AK KILOGRAMA

Isprobajte recept za juhu kojom je Plenković 'istopio' kilograme

Gazpacho je juha iz Andaluzije koja se priprema od rajčica, krastavaca, paprike, luka, češnjaka, maslinovog ulja i malo octa, a sve se zajedno izblenda i poslužuje hladno