Lifestyle

Komentari 7

Kako prepoznati da želi seks na jednu noć? Ženama to ide bolje

Kako prepoznati da želi seks na jednu noć? Ženama to ide bolje

Želi li netko seks samo za jednu noć možete prepoznati samo ako gledate tu osobu, kažu stručnjaci. Smatra se da su muškarci koji imaju veće crte lica i velike oči, a žene vitkog lica i manjih očiju promiskuitetnije

Australska istraživači sa Sveučilišta Macquarie ispitivali su heteroseksualne muškarce i žene bi li pristali na neobavezan seks. Također su ih fotografirali, a fotografije pokazali ostalima koji su sudjelovali u istraživanju. Istraživači su tako htjeli vidjeti kako će ispitivači, samo na temelju izgleda, zaključiti je li netko zainteresiran za neobavezan seks.

POGLEDAJTE VIDEO:

Žene su uglavnom bile u pravu u svojim pretpostavkama, ali muškarci su često pogrešno mislili da manje crte lica i manje usne znače da su spremne za seks na jednu noć.

- Pokazalo se da su žene doista dobro procjenjivale jesu li muškarce zanimale samo kratkotrajne neobavezne veze. Ovo je zaista vrijedna vještina jer bi ženama omogućila donošenje podsvjesnih odluka o tome koji bi im muškarci dobro odgovarali, u skladu s njihovim ciljevima - rekao je koautor Joe Antar.

Istraživači su otkrili da će računala biti sposobna donositi točne prognoze o namjerama muškaraca uzimajući u obzir samo njihova lica.

- Mislimo da ovo upućuje na ulogu testosterona.Više razine testosterona povezane su s muževnijim crtama lica i s uobičajenim ponašanjem muškarca poput interesa za kratkoročne, nepovezane veze. Budući da testosteron igra puno manju ulogu u ženskom razvoju, to bi moglo objasniti zašto informacije o namjeri nisu prisutne i na ženskim licima - dodao je Antar, a piše The Sun.

Najčitaniji članci