Obavijesti

Lifestyle

Komentari 48

Kako se vagina mijenja nakon poroda, zašto dubina ponekad varira i što to znači za seks

Kako se vagina mijenja nakon poroda, zašto dubina ponekad varira i što to znači za seks

Prosječan vaginalni kanal dubok je oko sedam do deset centimetara, ali može se rastegnuti tijekom seksa ili poroda. Tijekom menopauze on se može skratiti, ali redovita seksualna aktivnost pomaže

VIDEO

Prosječna dubina vagine je sedam do deset centimetara. Međutim, vaginalni kanal je vrlo fleksibilan i koliko je duboka vagina u određenom trenutku često ovisi o osobi, kao i o okolnostima poput seksualnog uzbuđenja, trudnoće, poroda i menopauze.

POGLEDAJTE VIDEO:

Pokretanje videa...

Striper: ‘Mladenka je razbila zube na mojoj lubanji’ | 10 BIZARNIH PITANJA 04:28

Prema maloj studiji iz 2005., prosječna duljina vagine je 9,6 centimetara. Međutim, ona ima sposobnost rastezanja kada je osoba seksualno uzbuđena. Ona se tako rasteže kako bi se prilagodila penisu. Vagina se također može rastegnuti i do 15 centimetara ili više tijekom poroda kako bi se prilagodila djetetovoj glavi i ramenima, kaže Maureen Whelihan, ginekologinja.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.

- Međutim, trenutačni dokazi sugeriraju da duljina vagine nije povezana sa seksualnim zadovoljstvom. Većina žena se uzbuđuje iz klitorisa koji je neovisan o duljini vagine - kaže Oz Harmanli, profesor medicine.

Osim toga, studija iz 2010. koja je uključivala više od 500 heteroseksualnih žena pokazala je da duljina vagine ne utječe na njihovu seksualnost.

Moj suprug može dobiti seks tek kad obavi sve kućanske poslove
Moj suprug može dobiti seks tek kad obavi sve kućanske poslove

Kako se vagina mijenja s vremenom?

Dob i način života imaju veliki utjecaj na to kako se vagina mijenja tijekom vremena. Konkretno, porod i prolazak kroz menopauzu su možda dva primarna događaja u životu žene koja će značajno promijeniti njezinu vaginu.

Porod

Porod može utjecati na dubinu rodnice jer se mišići dna zdjelice, koji podupiru zdjelične organe kao što su maternica, mjehur i crijeva, rastežu kako bi podupirali težinu djeteta. Studija iz 2009. pokazala je da se mišići zdjeličnog dna rastežu više od tri puta od svoje normalne veličine tijekom poroda.

Rodnica može ostati 'labava' nakon poroda i do godinu dana, ovisno o veličini djeteta ili broju rođenih beba, kaže Whelihan.

- Glavni razlog za to je opuštanje dna zdjelice kao posljedice trudnoća, a posebno vaginalnog poroda - kaže Harmanli.

Stručnjaci kažu da Kegelove vježbe i vježbe za zdjelično dno mogu pomoći u povratku mišićne snage u zdjeličnom dnu, što povećava seksualno uzbuđenje.

Menopauza

Tijekom menopauze, razina estrogena pada, zbog čega je vaginalni kanal kraći i uži, kaže Harmanli.

Osobe u postmenopauzi mogu se osjećati kao da unutar vagine ima manje mjesta za penis. Međutim, redovita vaginalna seksualna aktivnost čak i nakon menopauze pomaže u održavanju duljine i širine vagine te smanjuje suhoću.

Kada je riječ o penetrativnom seksu, postoji sveprisutan mit da će više seksa učiniti vaginu 'labavom' i da će seks biti manje ugodan. Međutim, to nije točno.

Nevjerojatni vrhunci: Moguće ih je postići odgađanjem orgazma
Nevjerojatni vrhunci: Moguće ih je postići odgađanjem orgazma

'Labava' vagina može ukazivati ​​na nedostatak uzbuđenja ili odražavati partnerov mali penis ili nemogućnost održavanja čvrste erekcije, kaže Whelihan.

Stoga, ako se kvaliteta vašeg seksualnog iskustva smanjila, važno je komunicirati s partnerom o međusobnim željama, potrebama i otvorenosti za isprobavanje novih stvari, piše Insider.

 

Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 48
VIDEO

Manjak magnezija: Evo koji su prvi simptomi i što uzimati
KOJE SU OPTIMALNE DOZE?

Manjak magnezija: Evo koji su prvi simptomi i što uzimati

S obzirom na to da kakao sadrži visoku dozu magnezija, pozitivan učinak na san možete imati i od šalice toplog kakaa prije spavanja. U toj su kategoriji i indijski oraščići i bademi

Najgori parovi Zodijaka: Nekad nema smisla ni pokušavati...
SUPROTNOSTI KOJE SE NE PRIVLAČE

Najgori parovi Zodijaka: Nekad nema smisla ni pokušavati...

Blizanci često ne uspijevaju predočiti Ribama probleme koje imaju u vezi što stvara ogromne rascjepe između njih. Lavovi mrze stav Bikova da se uvijek drže pravila i nikada ne riskiraju
Pravilno čišćenje TV ekrana: Sredstva za pranje prozora su loša ideja, dobra krpica je bitna
NE ŽELITE UNIŠTITI EKRAN

Pravilno čišćenje TV ekrana: Sredstva za pranje prozora su loša ideja, dobra krpica je bitna

Iako na tržištu postoje razna sredstva za čišćenje ekrana, jeftinije je napraviti nešto takvo kod kuće. Jednostavno je. Samo pomiješajte destiliranu vodu s bijelim octom u jednakom omjeru