Obavijesti

Lifestyle

Komentari 5

Kako udovoljiti sebi nakon stalnog udovoljavanja drugima?

Kako udovoljiti sebi nakon stalnog udovoljavanja drugima?

Uglavnom smo odrasli u uvjerenju da članove obitelji i prijatelje moramo staviti ispred nas samih. Logično je da želimo ugoditi i dokazati vlastitu vrijednost, no ponekad je previše

VIDEO

Briga o obitelji vrlo je važna, no prioritet ipak nam mora biti naša dobrobit. Iako je ponekad dobro staviti potrebe članova obitelji na prvo mjesto, ipak u tom čitavom procesu ne smijemo zaboraviti sebe.

Family,Relaxing,On,Sofa,At,Home,Watching,Television

1. Umirite um

Najbolje je početi smirivanjem uma, što za mnoge može biti dosta teško. Naime, treba pronaći način, praksu, meditaciju ili molitvu kojom ćete umiriti um.

POGLEDAJTE VIDEO:

Pokretanje videa...

Obitelj uz Ellu Dvornik 00:43

Ako ste vjernik, pomoći će vam razne molitve jer kada je um smiren svakodnevica postaje lakša, a osoba sretnija.

2. Obratite pažnju na samosvijest

Povežite se sa svojim 'unutarnjim' i i svakodnevica će biti lakša. Možda vam tijelo nešto 'govori', otkriva znakove koje ste možda propustili primijetiti.

3. Postavite granice s obitelji

Ovaj korak vrlo je bitan kako biste postali slobodni. Naime, jedan od načina za to je izrada tjednog kalendara i odlučivanje o tome tko će što preuzeti, bilo da se radi o aktivnostima djece, pranju suđa ili iznošenju smeća, kako biste vi uspješno postavili granice.

4. Družite se s ljudima koji vam daju energiju

Kad provedemo vrijeme s ljudima koji nas motiviraju i inspiriraju, osjećat ćemo se bolje. No, ako nas netko umara, znak je da s tom osobom treba provesti što manje vremena.

Obratite pažnju na to s kime ćete provoditi vrijeme. Naučite reći ne ljudima koji isisavaju energiju iz vas, posebno u nekim teškim danima.

Sposobnost reći ne jedna je od najvažnijih vještina koje nam trebaju tijekom života. Također, u redu je odbiti nekoga tko traži vašu pomoć, ako niste u stanju to uistinu izvršiti. Zamolite da potraži nekog drugog i time ćete staviti sebe na prvo mjesto.

5. Fizički se pokrenite

Da biste cijenili sebe, morate ostati fizički aktivni. Tijelo je čudesan stroj, brinite o njemu.

Otkrijte koji tip vježbe volite, pronađite nešto što će vam odgovarati poput hodanja, plesanja, joge, trčanja, tenisa ili bilo čega drugoga. Neki ljudi vole društvene sportove u kojima se bolje osjećaju, svatko radi na vlastiti način.

6. Jedite zdravu hranu

Ljudima se može dogoditi da štede na vlastitoj prehrani, kako bi imali više vremena za obitelj, ali ovdje treba razmisliti i o tome da i ta osoba koja se brine ipak ostane zdrava. 

Prvi put nakon dijagnoze raka! Evo kada će se kralj Charles III. ponovno pojaviti na dužnosti
Prvi put nakon dijagnoze raka! Evo kada će se kralj  Charles III. ponovno pojaviti na dužnosti

Treba dati prioritet vlastitoj prehrani i brizi o sebi, jer samo se tako osoba može dobro brinuti o obitelji. Također, treba voditi računa o tome da otkrijete koja hrana vam daje energiju.

7. Spavajte kvalitetno

Izuzetno je važno uspostaviti dobre navike spavanja. Prije odlaska u krevet treba se opustiti i primiriti te odrediti uvijek isto vrijeme, kako bi tijelo znalo za ritual.

I obitelj treba znati da vam treba odmor - ne treba se ustručavati oko toga.

8. Odaberite smislen posao

Veliki dio života provodimo na poslu, zato je bolje pronaći nešto što nas ispunjava.

Business meeting

Neki poslovi služe nam samo da bismo platili račune, no idealno je imati neki viši smisao koji će nas ispunjavati. Ono daje balans nama i našem životu.

9. Možete malo i odrijemati

Ako je raspored prenatrpan, slobodno malo prilegnite, nema ništa loše u tome. Naime, na taj način ćete dobiti nešto energije te se opustiti i biti spremni za nove avanture.

Kratki san od 15 do 20 minuta će vam puno pomoći.

Ako niste zadovoljni svojim životom, uvijek je pravo vrijeme da razmislite - što je za vas dobro, a što ne, piše Your tango.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 5
VIDEO

Ovo su radna vremena trgovina i šoping centara ove nedjelje
DETALJAN VODIČ

Ovo su radna vremena trgovina i šoping centara ove nedjelje

Radno vrijeme trgovina i trgovačkih centara nedjeljom: trgovine smiju raditi 16 nedjelja u godini. Trgovci odlučuju koje nedjelje su radne, a vodič s radnim vremenom svih dućana pogledajte ovdje

Veliki tjedni horoskop: Rak bi trebao paziti što potpisuje, a Ovna očekuje puno strasti
OD 28.4. DO 4. 5. 2024.

Veliki tjedni horoskop: Rak bi trebao paziti što potpisuje, a Ovna očekuje puno strasti

Osamljene Djevice će biti nagrađene pojavom srodne duše koja će samozatajno osvojiti njihova srca. Strijelac će se suočiti s neplaniranim obavezama i povećanom odgovornošću
Dnevni horoskop za nedjelju 28. travnja: Vagu čekaju povjerljivi razgovori, a Lava trzavice u vezi
KAKAV VAS DAN OČEKUJE?

Dnevni horoskop za nedjelju 28. travnja: Vagu čekaju povjerljivi razgovori, a Lava trzavice u vezi

Pročitajte dnevni horoskop za nedjelju 28. travnja i saznajte koga očekuje uspjeh na poslu ili u financijama, kakva je situacija na ljubavnom planu, ali i tko mora pripaziti na zdravlje