Obavijesti

Lifestyle

Komentari 5

Kako udovoljiti sebi nakon stalnog udovoljavanja drugima?

Kako udovoljiti sebi nakon stalnog udovoljavanja drugima?

Uglavnom smo odrasli u uvjerenju da članove obitelji i prijatelje moramo staviti ispred nas samih. Logično je da želimo ugoditi i dokazati vlastitu vrijednost, no ponekad je previše

VIDEO

Briga o obitelji vrlo je važna, no prioritet ipak nam mora biti naša dobrobit. Iako je ponekad dobro staviti potrebe članova obitelji na prvo mjesto, ipak u tom čitavom procesu ne smijemo zaboraviti sebe.

Family,Relaxing,On,Sofa,At,Home,Watching,Television

1. Umirite um

Najbolje je početi smirivanjem uma, što za mnoge može biti dosta teško. Naime, treba pronaći način, praksu, meditaciju ili molitvu kojom ćete umiriti um.

POGLEDAJTE VIDEO:

Pokretanje videa...

Obitelj uz Ellu Dvornik 00:43

Ako ste vjernik, pomoći će vam razne molitve jer kada je um smiren svakodnevica postaje lakša, a osoba sretnija.

2. Obratite pažnju na samosvijest

Povežite se sa svojim 'unutarnjim' i i svakodnevica će biti lakša. Možda vam tijelo nešto 'govori', otkriva znakove koje ste možda propustili primijetiti.

3. Postavite granice s obitelji

Ovaj korak vrlo je bitan kako biste postali slobodni. Naime, jedan od načina za to je izrada tjednog kalendara i odlučivanje o tome tko će što preuzeti, bilo da se radi o aktivnostima djece, pranju suđa ili iznošenju smeća, kako biste vi uspješno postavili granice.

4. Družite se s ljudima koji vam daju energiju

Kad provedemo vrijeme s ljudima koji nas motiviraju i inspiriraju, osjećat ćemo se bolje. No, ako nas netko umara, znak je da s tom osobom treba provesti što manje vremena.

Obratite pažnju na to s kime ćete provoditi vrijeme. Naučite reći ne ljudima koji isisavaju energiju iz vas, posebno u nekim teškim danima.

Sposobnost reći ne jedna je od najvažnijih vještina koje nam trebaju tijekom života. Također, u redu je odbiti nekoga tko traži vašu pomoć, ako niste u stanju to uistinu izvršiti. Zamolite da potraži nekog drugog i time ćete staviti sebe na prvo mjesto.

5. Fizički se pokrenite

Da biste cijenili sebe, morate ostati fizički aktivni. Tijelo je čudesan stroj, brinite o njemu.

Otkrijte koji tip vježbe volite, pronađite nešto što će vam odgovarati poput hodanja, plesanja, joge, trčanja, tenisa ili bilo čega drugoga. Neki ljudi vole društvene sportove u kojima se bolje osjećaju, svatko radi na vlastiti način.

6. Jedite zdravu hranu

Ljudima se može dogoditi da štede na vlastitoj prehrani, kako bi imali više vremena za obitelj, ali ovdje treba razmisliti i o tome da i ta osoba koja se brine ipak ostane zdrava. 

Prvi put nakon dijagnoze raka! Evo kada će se kralj Charles III. ponovno pojaviti na dužnosti
Prvi put nakon dijagnoze raka! Evo kada će se kralj  Charles III. ponovno pojaviti na dužnosti

Treba dati prioritet vlastitoj prehrani i brizi o sebi, jer samo se tako osoba može dobro brinuti o obitelji. Također, treba voditi računa o tome da otkrijete koja hrana vam daje energiju.

7. Spavajte kvalitetno

Izuzetno je važno uspostaviti dobre navike spavanja. Prije odlaska u krevet treba se opustiti i primiriti te odrediti uvijek isto vrijeme, kako bi tijelo znalo za ritual.

I obitelj treba znati da vam treba odmor - ne treba se ustručavati oko toga.

8. Odaberite smislen posao

Veliki dio života provodimo na poslu, zato je bolje pronaći nešto što nas ispunjava.

Business meeting

Neki poslovi služe nam samo da bismo platili račune, no idealno je imati neki viši smisao koji će nas ispunjavati. Ono daje balans nama i našem životu.

9. Možete malo i odrijemati

Ako je raspored prenatrpan, slobodno malo prilegnite, nema ništa loše u tome. Naime, na taj način ćete dobiti nešto energije te se opustiti i biti spremni za nove avanture.

Kratki san od 15 do 20 minuta će vam puno pomoći.

Ako niste zadovoljni svojim životom, uvijek je pravo vrijeme da razmislite - što je za vas dobro, a što ne, piše Your tango.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 5
VIDEO

'Ja sam prosječna, a muž mi je prezgodan. Svi me pitaju kako imam samopouzdanja uz njega'
ŠALA NA SVOJ RAČUN

'Ja sam prosječna, a muž mi je prezgodan. Svi me pitaju kako imam samopouzdanja uz njega'

Hazel se ne srami priznati da ima supruga koji je zgodniji od nje, niti da ju to uopće ne smeta. Kako kaže, sigurna je u njihovom odnosu i u svojoj se koži osjeća odlično

Sprej WD-40 većina ima, ali ne zna što znači njegova kratica: Iznenadit ćete se odgovorom
JESTE LI ZNALI?

Sprej WD-40 većina ima, ali ne zna što znači njegova kratica: Iznenadit ćete se odgovorom

Za sprej WD-40 manje ili više svi znaju. Pomaže u rješavanju više od 2000 problema, a sada su se mnogi iznenadili kada su otkrili da ta kratica znači 'Water Displacement', a evo što broj 40 predstavlja
Treći odjeljak ladice u perilici je jako koristan: Ovo mu je svrha
KORISTITE LI GA?

Treći odjeljak ladice u perilici je jako koristan: Ovo mu je svrha

Ako želite da vam perilica odradi i pretpranje, napunite sva tri odjeljka u ladici. U njega isto stavite deterdžent za pranje rublja po izboru, tekući ili onaj u prašku