Obavijesti

Lifestyle

Komentari 0

Kako vam to što volite ugađati drugima može pokvariti vezu?

Kako vam to što volite ugađati drugima može pokvariti vezu?

Udovoljavanje može dovesti do stresa i izgaranja. Kada je riječ o drugoj strani u nekom odnosu, partneri i prijatelji mogu postati frustrirani ovakvim ponašanjem, a možete biti i iskorišteni

VIDEO

Ako ste netko tko voli ugađati drugima, na pet načina to može utjecati na vaše odnose, od toga da budete ogorčeni do toga da izgorite.

POGLEDAJTE VIDEO:

Pokretanje videa...

Pravila za vezu 01:05

Dr. Lalitaa Suglani, psihologinja sa sjedištem u Birminghamu, u nedavnoj objavi na društvenim mrežama otkrila je pet načina na koje ugađanje drugima može biti problematično.

Suglani redovito objavljuje postove o mentalnom zdravlju i psihološkim temama. U nedavnoj je objavi raspravljala o tome što je ugađanje i navela neke od neželjenih posljedica koje to može imati na naše veze.

Prema psihologinji, oni koji ugađaju rade 'ono što oni misle da drugi žele'. Definirala je udovoljavanje kao ponašanje koje poduzimamo u nastojanju da osjetimo vrijednost zadovoljavajući potrebe drugih tako da im se svidimo, a to čini da se osjećamo dobro.

Napomenula je da se to često pojavljuje kao rezultat toga što se mnogi ne osjećaju dovoljno dobro u sebi pa traže potvrdu od drugih.

- Dio odnosa s drugima uključuje uzimanje u obzir njihovih želja, potreba i osjećaja. No pokušaj pridobivanja poštovanja drugih obično znači da zanemarujete vlastite potrebe i osjećaje jer vam je prioritet dobiti prihvaćanje, što može značiti da svoje potrebe stavljate na dno popisa - objašnjava Suglani.

U osnovi radite ono što mislite da drugi žele pa im se sviđate, zbog toga.

- S vremenom ugađanje može naštetiti vama i vašim odnosima, a namjera ove objave je pokazati kako se to događa - upozorila je.

Među pet mogućih negativnih posljedica ugađanja, rekla je da možete postati frustrirani i ogorčeni. Osim toga, primjećuje, ako volite ugađati, možete otkriti da vas vaši odnosi ne zadovoljavaju.

Nadalje, udovoljavanje u odnosima može dovesti do stresa i izgaranja. Kada je riječ o drugoj strani u vezi, rekla je da partneri i prijatelji mogu postati frustrirani ovakvim ponašanjem te dodaje da ako volite zadovoljavati tuđe potrebe, drugi vas mogu i iskorištavati.

Psihologinja se ovom temom pozabavila i prethodno, objašnjavajući da postoji nekoliko razloga zašto možete postati 'ugađač'.

Dr. Lalitaa navela je četiri čimbenika koji mogu navesti nekoga da se upusti u takvo ponašanje, uključujući to što smo mi sami, ili neki naši dijelovi, bili nepoželjni ili kritizirani u prošlim vezama te specifično 'dječje' razmišljanje o tome da je ljubav uvjetovana.

Također je navela da učenje koje je karakteristično za djetinjstvo - o tome da je odobravanje jako važno te davanje pohvala i pažnje kada se nešto radi za druge - može biti jedan od razloga zbog kojih netko može postati 'ugađač', prenosi Daily Mail.

5 načina na koje ugađanje drugima može utjecati na odnose:

1. Osjećate se frustrirano i ogorčeno

2. Ljudi vas mogu iskoristiti

3. Vaše veze vas ne zadovoljavaju

4. Stres i izgaranje

5. Partneri i prijatelji mogu postati frustrirani vama

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 0
VIDEO

Zvijezde ih vole: Horoskopski znakovi koji su lijepi i pametni
JESTE LI MEĐU NJIMA?

Zvijezde ih vole: Horoskopski znakovi koji su lijepi i pametni

Ponekad ljepota ne isključuje pamet, stoga neki horoskopski znakovi otkrivaju znakove karaktera koji upućuju na sklad svih tih pozitivnih karakteristika

Žena pokazala kako se obranila od krpelja: Ljepljiva traka je hit!
OBRANA OD OPASNIH NAPASTI

Žena pokazala kako se obranila od krpelja: Ljepljiva traka je hit!

Ne mogu ih gledati, užasni su, samo je jedan od komentara pratitelja na hrpu krpelja koji su se ulovili u 'klopku' oko ženinog gležnja. Pokazala je trik kako se zaštititi od ovih opasnih napasti - a evo i što ako ugrizu
Dnevni horoskop za srijedu 8. svibnja: Blizance muče ljubavni problemi, Ribama stiže novac
ZVIJEZDE OTKRIVAJU

Dnevni horoskop za srijedu 8. svibnja: Blizance muče ljubavni problemi, Ribama stiže novac

Pročitajte dnevni horoskop za srijedu 8. svibnja i saznajte koga očekuje uspjeh na poslu ili u financijama, kakva je situacija na ljubavnom planu, ali i tko mora pripaziti na zdravlje