Obavijesti

Lifestyle

Komentari 7

'Cleanfluenceri' dižu milijune na savjetima za čišćenje i organizaciju doma

Fotografije savršeno uređenih i organiziranih domova mogu se pronaći na bezbroj blogova na Instagramu, a neslužbene procjene idu za tim da neki od influencera time zarađuju milijune kuna

VIDEO


S dodatnim vremenom na raspolaganju tijekom izolacije zbog pandemije korona virusa, mnogi od nas odlučili su preurediti svoj dom ili ga barem dovesti u red tako da izbace suvišne stvari, očiste i unesu malo ravnoteže u svoj prostor. To je u prvi plan dovelo influencere koji svoj društveni utjecaj zahvaljuju savjetima za čišćenje i organizaciju doma više nego ikad.

POGLEDAJTE VIDEO: Napravite sami dezinficijens

Pokretanje videa...

Domaći dezinficijensi 01:26

Među najboljim britanskim 'čistačima domova' već se neko vrijeme nalazi gospođa Hinch, čije objave imaju više od 3,8 milijuna pratitelja na Instagramu. S obzirom na to, njeni najpopularniji postovi donose i po 10.000 funti, odnosno oko 84.000 kuna i moglo bi se reći da je čišćenjem dosad 'počistila' već brojne račune bogatih i slavnih. 

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.

Tvrtka za čišćenje Fulcare pregledala je postove vezane uz savjete za čišćenje i organizaciju doma na Instagramu i procijenila njihovu vrijednost te napravila tablicu deset 'čistača' koji na tome dobro zarađuju. Evo ih redom: 

10. Kraljica čistoće s tragičnom prošlošću

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Objavu dijeli Lynsey Queen Of Clean (@lynsey_queenofclean)

Zarada po objavi na Instagramu: 800 funti, ili oko 6700 kuna

Lynsey Crombie okrenula se čišćenju nakon šoka uslijed hapšenja njenog supruga, direktora televizije, zbog pedofilije, i to dok je ona bila trudna s blizancima u 24. godini života. Početkom godine izdala je knjigu savjeta kako uz minimalni napor održati kuću besprijekorno čistom. 

Ta mama iz Peterborougha, koja nije imala pojma o njegovim navodnim zločinima, kaže da je njegovo šokantno uhićenje 2005. godine dovelo do njezine kompulzivne potrebe za čistoćom. To se pogoršalo nakon što je nekoliko tjedana nakon toga rodila blizankinje Oliviju i Molly.

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Objavu dijeli Lynsey Queen Of Clean (@lynsey_queenofclean)

- Živo se sjećam kako sam izbijelila površine oko sebe i svoje ruke. Bilo je čudno. Djevojke su morale imati sterilno okruženje, pa mi je i to bio motiv - priča. 

Kaže da joj je čišćenje postalo terapija, a od tada i posao, koji joj je također pomogao da prebrodi probleme. 

- Kad god bih bila napeta i pod stresom, započela bih s čišćenjem. Sve dok sam ribala nešto, osjećala sam se bolje - kaže. Tako je osnovala tvrtku za čišćenje i nakon kratkog pojavljivanja u emisiji o opsesivno-kompulzivnim navikama čišćenja na  kanalu Channel 4 postala popularna. 

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Objavu dijeli Lynsey Queen Of Clean (@lynsey_queenofclean)

Danas ima 184.000 pratitelja na Instagramu i može zaraditi oko 800 funti po objavi, što godišnje iznosi oko 41.637 funti, ili gotovo 349.000 kuna. 

9. Dom je tamo gdje je kuća Hartlepool

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Objavu dijeli DANIELLE 🖤 (@housetohomeatlast)

Blogerica Danielle Dixon sa sjedištem u Hartlepoolu, nakon što je 2016. kupila kuću s partnerom s kojim je bila 11 godina u vezi, počela je objavljivati fotografije obnove i uređenja doma na Instagramu. Par se preselio iz Cirencestera u zapadnoj Australiji. 

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Objavu dijeli DANIELLE 🖤 (@housetohomeatlast)

Kuću u Hartlepoolu Danielle je uredila uz zapanjujuću kombinaciju sivih tonova. Ova mama desetogodišnje djevojčice i sedmogodišnjeg dječaka svakodnevno objavljuje slike svog besprijekornog doma i videozapise o brzom čišćenju, uključujući savjete kako dezinficirati površine u vrijeme pandemije Covid-19.

8. Majka petero djece savršeno urednog uma

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Objavu dijeli SO | Home ® (@simplyorganized)

Zarada po objavi na Instagramu: 851 funti, odnosno oko 7100 kuna

Kao majka petero djece, u rasponu od 10 do 17 godina, Samantha Pregenzer zna puno toga o raščišćavanju nereda, što dijeli na svom blogu i Instagram stranici.

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Objavu dijeli SO | Home ® (@simplyorganized)

Njen dom je savršeno organiziran do detalja, pa čak i garaža izgleda savršeno. 

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Objavu dijeli SO | Home ® (@simplyorganized)

Blog je uspjela i monetizirati suradnjom s brojnim robnim markama, uključujući tvrtku za uređenje kuhinja i doma, te onu za posteljinu. 

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Objavu dijeli SO | Home ® (@simplyorganized)

Na Instagramu ima 222 tisuće pratitelja, a godišnji prihod od objava procjenjuje se na oko  44.272 funte, ili 372.000 kuna.

7. Život joj dao limune, ona napravila limunadu

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Objavu dijeli Toni Hammersley (@abowlfulloflemons)

Zarada po objavi na Instagramu: 3572 funti ili gotovo 30.000 kuna 

Toni Hammersley autorica je dviju jako prodavanih knjiga - The Complete Book of Home Organization i The Complete Book of Clean - te bloga putem kojeg nudi praktične savjete za čišćenje, recepte, pa čak i savjete za upravljanje dugom, kako bi pomogla njezinim obožavateljima da što bolje vode domaćinstvo. 

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Objavu dijeli Toni Hammersley (@abowlfulloflemons)

Najnoviji blogovi uključuju tjedni izazov za organizaciju kuće, u kojem se detaljno opisuje najbolji način za opuštanje u svakoj sobi u kući.

Ona ističe da postoji pet stvari koje morate napraviti svaki dan, bez obzira na to koliko ste zauzeti: spremite krevet čim se probudite, operite gomilu rublja, uvijek počistite kuhinju svaku večer nakon večere, čistite dok odlazite iz prostorije i na kraju odradite brzih pet minuta sređivanja svaku večer prije nego što odete u krevet.

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Objavu dijeli Toni Hammersley (@abowlfulloflemons)

- Bez obzira jeste li mama koja je stalno kod kuće, ili imate posao 40 sati tjedno, svatko može učiniti ovih pet stvari tijekom dana - kaže. Njezina stranica na Instagramu ima 235 tisuća pratitelja i uključuje linkove za proizvode koji omogućavaju kupnju, od ljuljački na otvorenom do tanjura za večeru.

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Objavu dijeli Toni Hammersley (@abowlfulloflemons)

Procjena je da godišnje zarađuje oko 46.568 funti, ili oko 390.000 kuna. 

6. Brak i bebe doveli do pristojne svote

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Objavu dijeli RíOrganize™️ (@riorganize)

Zarada po objavi na Instagramu: 948 funti po objavi, ili oko 7900 kuna

Ria Stafford iz Kalifornije pronašla je inspiraciju nakon vjenčanja. Naime, kaže kako prije toga nije bila organizirana.  

- Tek kad sam se udala i rodila prvo od svoje troje djece, počela sam shvaćati što dobra organizacija može učiniti za moj život - kaže. Osnovala je i vlastitu tvrtku za reorganizaciju 'RiOrganize', koja ima četiri podružnice diljem SAD-a. Tvrtka klijentima nudi mnoge usluge, uključujući 'personalizirano čišćenje', sortiranje i označavanje stvari u bilo kojoj sobi u kući te pomoć u uređenju novog doma nakon preseljenja.

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Objavu dijeli RíOrganize™️ (@riorganize)

- Od ladica za smeće do glavnih ormara, vaši prostori daju ton početku i završetku svakog dana. Vrijeme je da definirate svoj prostor, ne dopustite da vas definira vaš prostor  - poruka je sa stranica tvrtke. 

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Objavu dijeli RíOrganize™️ (@riorganize)

Ria na Instagramu ima 632 tisuće pratitelja, a godišnje zaradi oko 51.917 funti ili 430.500 kuna. 

5. Slučajni sastanak doveo do međunarodne franšize

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Objavu dijeli NEAT Method ® (@neatmethod)

Zarada po objavi na Instagramu: 9090 funti ili oko 75.500 kuna.

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Objavu dijeli NEAT Method ® (@neatmethod)

Ashley Murphy i Molly Graves dijele ljubav prema zapuštenom prostoru te pohranjivanju i označavanju svega, što je ključ njihove urednosti. Uz pravilnu organizaciju, ostava iza njih postaje pravo umjetničko djelo. 

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Objavu dijeli NEAT Method ® (@neatmethod)

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Objavu dijeli NEAT Method ® (@neatmethod)

Njihovih 594.000 pratitelja uživa u postovima o besprijekorno uređenom prostoru, uključujući i garaže. Ovog ljeta lansirali su vlastitu liniju proizvoda za kuhinju, kupaonicu i garderobu. 

Procjenjuju se da godišnje zarađuju 118.176  funti, ili oko 990.000 kuna. 

4. 'Clean Mama' podijelila dnevne poslove na 15 minuta

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Objavu dijeli Clean Mama® (@cleanmama)

Zarada po objavi na Instagramu: 2475 funti, ili oko 20.500 kuna.

Becky Rapinchuk na Instagramu je poznata kao 'Clean Mama' i dosad je stekla 650.000 pratitelja. Imponira svojim odmjerenim pristupom kućanskim poslovima, posebno prijedlogom da zadatke podijelimo po fazama od 10 do 15 minuta na dan. 

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Objavu dijeli Clean Mama® (@cleanmama)

Na primjer, tako da se prašina briše utorkom, podovi peru četvrtkom i slično. 

Becky je blog pokrenula 2009. godine i autorica je vrlo prodavanih knjiga. 

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Objavu dijeli Clean Mama® (@cleanmama)

Uz naknadu za knjige i prihod od oglašavanja na svojoj web stranici, ova vrlo zauzeta mama, koja se budi u 4 ujutro da bi otišla u teretanu, pripremila djecu za školu i očistila oko sebe prije nego započne s radom, zarađuje oko 128.749 funti godišnje (ili oko 1,080.000 kuna.)

3. Ponude od milijun funti

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Objavu dijeli Sophie Hinchliffe (@mrshinchhome)

Zarada po objavi na Instagramu: 9690 funti ili oko 81.280 kuna.

Zapanjujuće uredan dnevni boravak gospođe Hinch, koja najviše uživa u druženju sa suprugom Jamiejem i sinčićem Ronniejem zaslužan je za njezin meteorski uspon na društvenim mrežama koji je započeo u ožujku 2018. godine, kad je svoju opsesiju čišćenja odlučila zabilježiti na Instagramu.

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Objavu dijeli Sophie Hinchliffe (@mrshinchhome)

Tri mjeseca kasnije, domaćica iz Essexa - pravim imenom Sophie Hinchcliffe - dosegla je milijun fanova i sada ima 3,8 milijuna pratitelja. 

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Objavu dijeli Sophie Hinchliffe (@mrshinchhome)

Uz savjete za čišćenje i preporuke za proizvode, gospođa Hinch na svojoj stranici dijeli i detalje iz svog osobnog života, pa tako i fotografije sa vjenčanja i onih nakon rođenja njihovog prvog djeteta Ronnieja, u lipnju prošle godine. 

Prošle godine za prvu knjigu pod naslovom 'Hinch Yourself Happy', dobila je ugovor na milijun funti i otad je izdala tri knjige, uključujući i svoje memoare. 

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Objavu dijeli Sophie Hinchliffe (@mrshinchhome)

Sa svojim objavama na Instagramu godišnje zaradi oko 503.880 funti, ili oko 4,225.000 kuna. 

2. Netflixova emisija i bogatstvo od 50 milijuna kuna

Zarada po objavi na Instagramu: 9.787,31 funti ili oko 82.000 kuna.  

Marie Kondo osnovala je Konmari metodu odvajanja odjeće, kako bi se bolje vidjela u ormaru. Njeni obožavatelji preuređivali su svoje ormare i garderobu prema njenoj ideji.

Marie Kondo pretvorila je životnu opsesiju za pospremanjem u posao vrijedan više milijuna funti.

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Objavu dijeli The Minimalist Wardrobe (@theminimalistwardrobe)

Dok je studirala na sveučilištu u rodnom Tokiju, počela je sređivati ​​sobe svojih kolega iz razreda za gotovinu, a sa 19 godina otvorila je vlastiti posao, uređujući domove za 15 funti, ili oko 125 kuna na sat. 

Njezina prva knjiga bila je međunarodna uspješnica i inspiracija za film. Otkako je dobila show na Netflixu 2019. godine podučila je svijet Konmari metodi koja potiče ljude da 'otkrivaju i njeguju predmete koji izazivaju radost' u svome domu. 

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Objavu dijeli Marie Kondo (@mariekondo)

Ona je također predvodila svijet u trendu rolanja, umjesto preklapanja majica i ostale robe.

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Objavu dijeli Marie Kondo (@mariekondo)

Ima neto imovinu vrijednu više od 6 milijuna funti, dakle nešto više od 50 milijuna kuna, te 3,8 milijun pratitelja na Instagramu. Procjenjuje se da joj objave godišnje donose oko 508.940 funti ili oko 4,270.000 kuna.

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Objavu dijeli Marie Kondo (@mariekondo)

 1. Mame s košaricama vrijednim 50 milijuna kuna

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Objavu dijeli THE HOME EDIT ® (@thehomeedit)

Zarada po objavi na Instagramu: 10.904 funti ili oko 92.000 kuna. 

Clea Shearer i Joanna Teplin obožavaju označene košarice i staklenke koje su zaštitni znak njihove tvrtke The Home Edit. One su dvije mame  koje su pokrenule posao na dan kada su se upoznale, 2015. godine i to je bio - pun pogodak.

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Objavu dijeli THE HOME EDIT ® (@thehomeedit)

Obje imaju djecu od 8 i 5 godina, upoznao ih je zajednički prijatelj i na prvom sastanku smislile su ovaj projekt. 

Počevši od makeovera za bogate i poznate, uključujući Gwyneth Paltrow, Mandy Moore i Kim Kardashian, počele su dijeliti savjete  na  Instagram stranici koja sada ima 4,4 milijuna pratitelja.

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Objavu dijeli THE HOME EDIT ® (@thehomeedit)

Autorice su savršenih ideja za pohranu cipela bez stresa. I njih dvije imaju svoju emisiju na Netflixu i napisale su dvije knjige o uređenju doma. Njihove objave prikazuju nevjerojatne igraonice za djecu s igračkama u jarkim bojama, organiziranima u prozirne plastične kutije i ludo urednim hladnjacima sa svakom hranom podijeljenom u prozirne posude.

Clea kaže da posao proizlazi iz instinkta za gniježđenje koji je kod oboje započeo tijekom prve trudnoće.

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Objavu dijeli THE HOME EDIT ® (@thehomeedit)

- Mislim da je to gotovo kao biološka potreba, to je zaista osjećaj koji pokreće kemija da biste lakše odgajali dijete - kaže.

Vrijednost njihove imovine procjenjuje se na oko 6 milijuna funti, ili 50 milijuna kuna, a procjenjuje se da godišnje samo od postova zarađuju oko  567.000 funti, ili 4,750.000 kuna, prenosi The Sun. 

POGLEDAJTE NOVI SERIJAL NA 24SATA O SITUACIJAMA U FIRMI:

Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 7
VIDEO

Najbolji ljubavnici: Četiri znaka Zodijaka nemaju konkurenciju
OČARAT ĆE VAS

Najbolji ljubavnici: Četiri znaka Zodijaka nemaju konkurenciju

Jedan od njih je Lav. On zrači samopouzdanjem i unutar i izvan spavaće sobe. Magnetskom karizmom i energijom osvaja partnera razigranim i avanturističkim duhom

Modni stil na izborima: Dame su iskoristile trik Kraljice Elizabete
LIJEPE BOJE

Modni stil na izborima: Dame su iskoristile trik Kraljice Elizabete

Izborna večer inspirirala je naše dame u politici da biraju boje, kako bi se istaknule u moru muškaraca koji su birali tamno odijelo i košulju. Donosimo zanimljive modne kombinacije političara
'Umjesto zavjeta, na vjenčanju sam čitala poruke koje je moj zaručnik slao ljubavnici'
'SVE SAM OTKAZALA'

'Umjesto zavjeta, na vjenčanju sam čitala poruke koje je moj zaručnik slao ljubavnici'

'Dva dana prije vjenčanja, dok sam finalizirala narudžbe za proslavu, na njegovom telefonu naišla sam na pretinac imena 'Sunshine'. Osjećala sam mučninu dok sam ga otvarala'