Obavijesti

Lifestyle

Komentari 62

Kako znati je li vezi došao kraj? 19 znakova koji upućuju na to

Kako znati je li vezi došao kraj? 19 znakova koji upućuju na to

Svaka veza ima uspone i padove, i to je normalno. Ali, ako se već duže vrijeme u vašoj vezi ne osjećate dobro možda biste trebali razmisliti što to znači

VIDEO

Nijedna veza ne dolazi bez izazova, pa kako onda znati kad je stvarno gotovo?

Psihoterapeutkinja Megan Bruneau i psihoanalitičarka Babitom Spinelli otkrile su odgovor na to pitanje. Ovo su neki znakovi koji mogu upućivati da je vašoj vezi došao kraj:

1. Neprestano se svađate

Ako veza nije dobro počela, parterima može biti teško pronaći zajednički jezik i osjećaj povezanosti. Kao posljedica toga, svađe mogu postati česte.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.

POGLEDAJTE VIDEO:

Pokretanje videa...

00:35

2. Previše ste ravnodušni

S druge strane, ako vam se nikada ne da svađati to može biti pokazatelj ravnodušnosti i nepažnje. Kada jedna ili obje strane više ne žele raditi na vezi to je veliki znak da je vezi došao kraj.

3. Često se osjećate kao da vam treba predah

U vezi bi se trebali osjećati ispunjeno i ugodno. Veza koja će vjerojatno završiti često je ona u kojoj jedan ili oba partnera osjećaju potrebu za predahom.

Kako se sigurno voziti u autu u doba korone - maske slabo štite
Kako se sigurno voziti u autu u doba korone - maske slabo štite

4. Maštate da ste slobodni

Uz želju za predahom, možda maštate o tome da ste slobodni ako vaša veza nije onakva kakvu želite. Iako je normalno ako to ponekad poželite, ako neprestano mislite o samostalnom životu to je znak da vas trenutna veza ne ispunjava.

5. Nedostaje intimnosti

Prirodno je da parovi prolaze kroz uspone i padove u svom seksualnom životu. Ali, ako je vaša intimnost znatno oslabila i ne radite ništa po tom pitanju, to je znak da više ne tražite užitak.

6. Prestali ste pomagati jedno drugome

Zdrave veze ne samo da podržavaju, već uključuju kompromise i napore da jedno drugome pomognete. Dakle, još je jedan znak da je vaša veza blizu kraja kada se ne želite žrtvovati ili činiti stvari kako biste zadovoljili potrebe ili želje drugog partnera, kaže Spinelli.

7. Sabotirate vašu vezu

Ako jedan ili oba partnera žele završiti stvari, ali ne znaju kako, mogu pokušati sabotirati vezu, napominje Bruneau. To može izgledati kao promjena u ponašanju, očekivanja koja se više ne ispunjavaju, a osoba koja stalno 'zezne' pokazuje malo grižnje savjesti ili želje za ispravljanjem ili poboljšanjem stvari.

7 znakova koji će vam otkriti da stojite pokraj svoje srodne duše
7 znakova koji će vam otkriti da stojite pokraj svoje srodne duše

8. Izbjegavate jedno drugo

Još jedan znak da je veza došla kraju je kada namjerno izbjegavate provoditi vrijeme zajedno i kontinuirano dajete prednost drugim aktivnostima ili prijateljima nego partneru.

9. Ne možete zamisliti zajedničku budućnost

Jedna ogromna komponenta trajnih veza je zamišljanje zajedničke budućnosti. Kada partneri više ne mogu zamisliti zajedničku budućnost ili se njihovi pogledi na budućnost ne podudaraju, vezi može doći kraj - objašnjava Spinelli.

10. Ne dovodite partnera više u svoje društvo

Kada ste bili sretni zajedno vjerojatno ste bili uzbuđeni i nestrpljivi da partnera upoznate s vašim prijateljima ili obitelji. Ako se veza počne raspadati vjerojatno ih više nećete htjeti dovoditi u vaše društvo.

11. Želite različite stvari

To često može biti početak kraja vaše veze. Možda jedan od vas želi djecu, a drugi ne, ili je netko od vas religiozan, a drugi ne, kaže, Bruneau. Neke se stvari mogu kompromitirati, ali druge jednostavno ne mogu.

12. Postoji ogorčenost

Kako se problemi unutar odnosa počinju gomilati, pa čak i ako postoji komunikacija oko njih, ogorčenje i dalje može rasti. Bruneau napominje da prezir jedno prema drugom nikada nije dobar znak, pogotovo ako je dosljedan.

Tajna najfinije turske kave: Ona se ne kuha niti u nju ide mlijeko
Tajna najfinije turske kave: Ona se ne kuha niti u nju ide mlijeko

13. Ne nedostaje vam

Zdrava količina samostalnog prostora i vremena važna je u vezama, ali ako nakon duljeg razdoblja razdvojenosti ne osjećate da vam partner nedostaje to je znak da trebate prekinuti tu vezu.

14. Prisutnost partnera vas iscrpljuje

Veza bi trebala biti ugodna. Ako se osjećate emocionalno i fizički iscrpljeno dulje vrijeme sa svojom značajnom osobom to je znak da je veza gotova ili treba biti.

15. Ne podržavate jedno drugo

Bez obzira osjećate li se loše ili slavite nešto uzbudljivo, imati partnera koji će vas podržati i ohrabriti jedna je od značajki svake dobre veze. Ako ne želite da vaš partner bude uz vas kada vam je teško ili kada nešto slavite to je znak nepovezanosti.

16. Loše se ponašate jedno prema drugome

 Ako ne poštujete svog partnera ili se svjesno loše ponašate jedno prema drugome, to ukazuje na nedostatak suosjećanja i takva veza nije dobra.

17. Nedostaje povjerenja

Možda su neki problemi u vezi proizašli iz okolnosti poput nevjere ili laži. Ako je to slučaj, te se stvari mogu popraviti radom i komunikacijom, ali kao što Spinelli objašnjava, ako ne budete mogli oprostiti i obnoviti to povjerenje, vezu će biti nevjerojatno teško održati.

Nevenka iz Zagreba u mirovini izrađuje čarobne 'eco-friendly' anđele: To su nježna bića...
Nevenka iz Zagreba u mirovini izrađuje čarobne 'eco-friendly' anđele: To su nježna bića...

18. Smeta vam sve što rade

 Ako vaš partner ne može ni ispuhati nos, a da se ne osjećate neobjašnjivo ljuto, nešto definitivno nije u redu.

19. Veza se osjeća beznadno

Ako nema nade da se stvari mogu poboljšati to je znak je gotovo. Da bi dvoje ljudi riješilo svoje probleme, oboje moraju biti voljni i sposobni raditi na tome, piše mindbodygreen.

Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 62
VIDEO

Dnevni horoskop za utorak 16. travnja: Bik se mora dokazati, Lavovi briljiraju u komunikaciji
KOME ĆE SVANUTI, A KOME SMRKNUTI

Dnevni horoskop za utorak 16. travnja: Bik se mora dokazati, Lavovi briljiraju u komunikaciji

Pročitajte dnevni horoskop za utorak 16. travnja i saznajte koga očekuje uspjeh na poslu ili u financijama, kakva je situacija na ljubavnom planu, ali i tko mora pripaziti na zdravlje

Naučite kako pohati meso, uz puno manje masnoće i dima
SUPER TRIK

Naučite kako pohati meso, uz puno manje masnoće i dima

Pohanje hrane u pećnici puno je ugodniji i lakši posao nego na tavi. Kuća ne smrdi toliko, ulje ne šprica po cijeloj kuhinji, treba ga manje, a ono što pripremite nije toliko masno
Ma, sigurno ste među njima...: 7 najljepših znakova Zodijaka
IMAJU 'ONO NEŠTO'

Ma, sigurno ste među njima...: 7 najljepših znakova Zodijaka

Astrologija nudi izuzetne uvide u naše osobnosti i potencijale, uključujući aspekte poput fizičke ljepote i šarma. Među prekrasnim horoskopskim znakovima postoji nekoliko onih koji se ističu posebnom ljepotom