Obavijesti

Lifestyle

Komentari 39

Kakvi ste dok čistite? Bik je temeljit, za Vagu je sve zabava

Kakvi ste dok čistite? Bik je temeljit, za Vagu je sve zabava
1

Zodijak otkriva koliko ste radišni i uživate li u čišćenju ili se pak u svemu tome pomalo i izgubite...Ovnovi, Lavovi, Vage i Vodenjaci vole kad im u čišćenju pomažu ukućani

VIDEO

Zanima vas ova tema? Onda pročitajte i ovaj članak: 10 recepata za kolače iz 1952. - pite, palačinke, torte, keksi...

OVAN - Uz taktove glazbe

Spretni ste i vješti pa čistite i spremate velikom brzinom. Godit će vam češći odmori, ali i dobra organizacija, što je vama često mrsko. Ne morate očistiti sve odjednom, rješavajte prostoriju po prostoriju. Pritom si rad učinite što ugodnijim - glazba u ritmu koji vama najviše odgovara djelovat će na vas stimulirajuće.

Taj dan vjerojatno nećete ni kuhati niti se baviti drugim domaćinskim dužnostima. Kako ste po prirodi autoritativni, zaposlit ćete i ukućane te svakom od njih dodijeliti pokoju dužnost da vam pomognu.

POGLEDAJTE VIDEO:

Pokretanje videa...

02:28

BIK - Polako i temeljito 

U čišćenju jednostavno uživate. Svoj kreativan duh unijet ćete u svaki prostor svojega doma pa ćete rado kupiti nove zavjese, šarene jastučiće ili kakvu lončanicu s cvijećem. Volite koristiti mirisna sredstva za čišćenje ili dok čistite upaliti kakvu mirisnu svijeću i u tome uživati. Svemu se prepuštate planski. Nećete započeti dok niste nabavili sva moguća sredstva za čišćenje i dezinfekciju.

Temeljiti ste pa će i čišćenje biti takvo - zavirit ćete u svaki kutak stana i detaljno ga počistiti. Ne volite kad vam se drugi upliću u rad, volite sve obaviti sami. Sistematični ste i kad se primite jedne prostorije nećete je ostaviti dok je niste do kraja uredili. Po prirodi niste žurni i sve volite raditi polako i temeljito. Od svojih stvari se teško odvajate pa ćete staru, ali dobro očuvanu odjeću rado nekome darovati i tako učiniti dobro djelo. 

BLIZANCI - Čišćenje u vrtu 

Iako niste ljubitelj čišćenja, moraju vam se priznati brzina i snalažljivost s kojom ste u stanju svoj dom dovesti u red. Uopće vam nije problem istodobno spremati nekoliko prostorija odjednom. To je zato što u svemu volite raznovrsnost pa vam boravak u jednoj prostoriji brzo dosadi. Volite čistiti uz glazbu, pjevušiti, pa i izvoditi plesne pokrete.

Imate li puno dokumenata, knjiga, fascikala ili časopisa, potrudite se da ih rasporedite tako da uvijek znate gdje vam stoje. Često ste u tom pogledu neuredni pa imate problema pronaći neki zagubljeni dokument. Unutarnje čišćenje za vas nije toliko kreativan posao koliko proljetno uređenje balkona ili sadnica u vrtu. Najsretniji ste kad ste na otvorenom i možete se puno kretati.

RAK - Teško se odvajaju od starih stvari

Za vas je čišćenje poseban ritual. Poznati ste kao osoba koja je jako privržena obitelji i domu pa ćete učiniti sve da vaše mjesto pod krovom odiše lijepim izgledom i čistoćom. Nadraže vam je čišćenje kuhinje jer je to mjesto u kojemu se osjećate najugodnije. Ne volite čistiti u društvu niti tražite ukućane da vam pomažu, volite napraviti sve po svome.

Kod pospremanja ormara, ladica i vitrina često nailazite na stare stvari od sentimentalne vrijednosti koje čistite s posebnom pažnjom. No problem nastaje kad previše starih stvari nagomilate, a niste se spremni od njih odvojiti. Najčešće se događa da na kraju ništa ne bacite, nego ponovno sve strpate u ormare.

LAV - Čišćenje i zabava

Za vas je čišćenje noćna mora i neopisivo dosadno. Najsretniji ste kad u pomoć možete pozvati prijateljice. Neće vam pobjeći ni ukućani, koje ćete rado zaposliti, a neke od zadataka dat ćete i svojoj djeci. Volite biti šef pa se događa da više rade oni koji su oko vas, nego vi sami.

Ali vam se zato mora priznati da ste odličan organizator - točno znate otkud krenuti s poslom i kako ga privesti kraju. Čišćenje za vas mora predstavljati zabavu i dobar provod. Nećete se zadržati samo na pukom čišćenju, nego ćete unijeti promjene u dom. Rado ćete razmjestiti namještaj i tako domu dati novo ruho i izgled. Lako se rješavate starih stvari i rado ih mijenjate novima. 

DJEVICA - Pedantne i brze 

Vas bi se s pravom moglo nazvati najvećim čistuncima zodijaka. Nikad ne dopuštate da se prašina gomila ili da su vam neoprani prozori i zastori. Uz redovite obveze, svaki ćete dan pomalo čistiti. Zbog temeljitosti gotovo ni jedan detalj u vašem domu neće ostati neočišćen.

Generalno ćete počistiti ormare te presložiti i oprati svu garderobu. Vašim će se domom širiti miris dezinfekcijskih sredstava, a nećete odoljeti ni proljetnim sadnicama. Poznato je da kad vi počnete nešto raditi, to nećete ispustiti iz ruku dok ne privedete kraju. 

VAGA - Čišćenje je zabava 

Prije čišćenja sve razrađujete u glavi. Ponekad vas muči neodlučnost pa vaše proljetno čišćenje zna potrajati danima. Brzo se umarate i brzo vam dosadi, no ako uposlite svoj urođeni kreativan duh, čišćenje za vas može postati prava avantura. Najviše volite raditi u društvu pa ćete rado pozvati pojačanje u vidu prijateljica ili raspoloženih ukućana.

Volite kad se sve pretvori u opće veselje i smijeh, a u čestim stankama rado ćete prezalogajiti ili popiti nešto što će vam podignuti raspoloženje. Na kraju bi se vaše čišćenje moglo pretvoriti u zabavu. Svoje prozore osvježit ćete novim zavjesama, a niste li zadovoljni kako izgledaju vaši zidovi, poigrat ćete se bojama. Na kraju ćete stan osvježiti kakvom mirisnom svijećom ili osvježivačem prostora. 

Tko u horoskopu čisti, tko pije, a tko nakuhava kad je dosadno
Tko u horoskopu čisti, tko pije, a tko nakuhava kad je dosadno

ŠKORPION - Teško bacaju stvari      

Spadate u vrlo uredne osobe, ali pomisao na čišćenje stvara u vama osjećaj prave tlake. Da možete, to biste najradije izbjegli, no kad se jednom primite čišćenja, onda vas u tome više ništa ne može zaustaviti. Vrlo ste intimno vezani uz mnoge stvari i sitnice po kući koje, čak i ako nemaju neku sentimentalnu vrijednost, u vašem domu samo skupljaju prašinu.

Morat ćete biti odlučniji i napokon se riješiti nepotrebnih stvari. U čišćenju ste spori i nikamo vam se ne žuri, a i ne podnosite da vas netko drugi požuruje. Imate svoj tempo i toga se držite. Vrlo ste temeljiti i vaš će dom zablistati od čistoće pa ćete osjetiti kako se sve prostorije pune novom, pozitivnom energijom.

STRIJELAC - Osvježenje doma

Vama je čišćenje zabava, volite puštati glasnu glazbu dok usisavate stan ili preslagujete ormare. Imate li veću djecu, rado ćete i njih zaposliti pa će se sve pretvoriti u zabavu, smijeh i ciku. Za vas je to sve jedna avantura, a posebno kad otkrijete zametnute stvari koje ste još donedavno tražili.

Svoj ćete dom osvježiti novim jastučićima za trosjed i kauč ili ćete novim tepihom podići atmosferu u sobi. No često ste nestrpljivi da vidite kako će vaš stan izgledati nakon završnog čišćenja pa malo čistite jednu prostoriju, pa malo drugu i na kraju ništa ne napravite. Teško vam se organizirati pa ćete čišćenje rastegnuti na cijeli tjedan radeći svaki dan pomalo. 

JARAC - Vrijedni i radišni

Po prirodi ste vrijedni i radišni pa kad se ulovite posla, ne puštate ga dok nije sasvim gotov. Za vas je to vrijeme kad ćete cijeli svoj dom doslovno preokrenuti naopačke - nema tog kuta u koji vaša vrijedna ruka neće zaći. Osobitu pozornost dat ćete stvarima od sentimentalne vrijednosti - njih ćete čistiti s puno pažnje i ljubavi.

Organizirani ste i disciplinirani te čistite planski. Radujete se cvijeću pa će i ono naći mjesta u domu. Ne volite kad vam se ukućani pletu u posao jer znate da posao najbolje odradite sami.

Fiksni znakovi Zodijaka: Oni su najodaniji, ali i najtvrdoglaviji
Fiksni znakovi Zodijaka: Oni su najodaniji, ali i najtvrdoglaviji

VODENJAK - Čišćenje s obitelji  

Ne volite čistiti sami jer vam je tad dosadno. Rado ćete pozvati veliko društvo i svakome od njih podijeliti zadatak, no na kraju će se sve završiti na dobroj zabavi, a ne na čišćenju. Ako vam prijatelji nisu na raspolaganju, zaposlit ćete ukućane, a zauzvrat ćete im spremiti odličan ručak.

Kad se primite proljetnog čišćenja, ne pridržavate se nikakvih pravila. Umjesto da prvo uredite i počistite svoj dom, radije ćete krenuti od podruma ili tavana. Zatim ćete očistiti svoje dvorište ili novim sadnicama osvježiti izgled balkona. Tek kad to sredite, na red će doći uređenje unutrašnjosti stana. 

RIBE - Emotivno vezane uz stvari

Svaka figurica iz vitrine koju čistite od prašine, stare izblijedjele slike ili majica iz ormara u vama će odmah probuditi sjećanja na neka stara, lijepa vremena. Nikad ne čistite sobe po redu, nego uvijek prema nekom unutarnjem osjećaju.

Za vas ne vrijede nikakva pravila, vi to radite prema trenutačnom raspoloženju. Ako ćete prvo početi uređivati svoj balkon ili dvorište, bit će to zato što osjećate da je tako najbolje. Jako volite mirisne svijeće i općenito kućne mirise kojima ćete završiti svoje čišćenje. Veliki ste ljubitelj cvijeća.

Zanima vas ova tema? Onda pročitajte i ovaj članak: Recept za domaći kvasac koji se radi pomoću naribane jabuke

POGLEDAJTE VIDEO: #ZAJEDNO24SATA sa glumicom Barbarom Rocco:

Pokretanje videa...

00:47
Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 39
VIDEO

Spremate se uplatiti srećku? Ovi savjeti serijskog pobjednika povećavaju izglede za dobitak
NJEMU JE UPALILO... SEDAM PUTA!

Spremate se uplatiti srećku? Ovi savjeti serijskog pobjednika povećavaju izglede za dobitak

Ove ideje i savjete su pobjednici koristili prije, a smatraju ih korisnima u lovu na dobitak. Nipošto nisu jamstvo za osvajanje nagrade, ali mogu povećati šanse za dobitak

Nikad nije oprao 'onu stvar', a spavao je s četrdeset žena?!
STRAVA I UŽAS

Nikad nije oprao 'onu stvar', a spavao je s četrdeset žena?!

Zach je odlučio posjetiti dr. Naomi Sutton uvjeren da ga je penis 'izdao' kad mu se počelo događati da zbog preuske kožice na vrhu spolovila ne može doživjeti orgazam
Najopasniji znakovi Zodijaka: Manipuliraju, agresivni su, ljubomorni, temperamentni...
MISLITE DA STE MEĐU NJIMA?

Najopasniji znakovi Zodijaka: Manipuliraju, agresivni su, ljubomorni, temperamentni...

Vješto skrivaju svoje pravo lice i s njima se nikako ne želite naći u konfliktu. Manipulacija, ljubomora i agresivnost samo su neke od njihovih 'vrlina'